Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urlop bez jednego dziecka

Polecane posty

Gość gość

chce pojechac dodomu rodzinnego na pare dni , do Polski. Zamierzam zavrac tylko młodsze dziecko , zeby móc troche odpoczac chociaz nie beda to zadne wakacje,. Starszy syn bedzie nadal chodzil do przedszkola i spedzal czas z ojcem. Moi rodzice maja natomiast kosmiczne pretensje, ze odbieram im mozliwosc pobycia z wnukami.

Gość gość
A dlaczego nie chcesz zabrac starszego?zabierz go ze soba tydzien to nie miesiac a dziadkowie beda mieli tyle radosci

Gość gość
a powiedziałaś rodzicom to samo co nam tutaj? że chcesz trochę odpocząć? skoro chcą żeby i starszy wnuk przyjechał, to chyba będą się nim zajmować jeśli Ty chcesz odpocząć

Gość gość
Dlatego, ze mój starszy syn jest bardzo aktywny, ma problemy z koncetracja. Juz sama podroz dla Niego bedzie cieza. Wszedzie i wszytsko mu sie nudzi . Bede zmuszona opiekowac sie dwojka dzieci sama, bo ojciec pracuje a mama owszem, wnuki lubi pobawic przez godzine a pozniej ma swoje obowiazki itp. Starszy wymaga ciaglego wymyslania zabaw, mlodszy wiadomo , wyamga po prostu uwagi

Gość gość
oczywiscie, ze powiedziałam. Ale pretensje sa starszne, ze odmawiam im kontaktu. natomiast jak rodzicow zapraszam dos iebie, to zawsze " sa za starzy na tak dalekie podroze". Ja mam pakowac dwoje malych dzieci, jechac 10 godzin pociagiem lub autobusem, zeby oni chwile sie pobawili. A pozniej ja organizuje zajecie starszemu i zabawiam młodszego

Gość gość
Ja np teraz jestem na wakacjach i wracam w sobotę do polski i wowczas jade na parę dni na Kaszuby i jade tylko z młodszym starszy jedzie do babci chociaż widza się często ale oboje chcą bo gdzieś razem jadą ,w tej sytuacji czyli w twojej zabralabym dwójkę dzieci niech dziadkowie się wnukami na cieszą skoro mieszkasz za granicą i nie bywasz często w Pl.