Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głupota, że miłość dziecka jest bezwarunkowa

Polecane posty

Gość gość

Jest uzależniona od ilości mamony jaką w nie wkładacie. Raczej nie spotyka się by dziecko oddawało życie za rodziców jest tylko odwrotnie

Gość gość
ale nikt nie mówi że miłość dziecka jest bezwarunkowa, raczej odwrotne twierdzenie jest uprawnione . choć śmiem twierdzić,że miłość MACIERZYŃSKA a nie ogólnie, rodzicielska jest bezwarunkowa :)

Gość gość
to poczytajcie topiki jak to wszystkie mamunie się wypowiadają jak to miłość dziecka jest bezwarunkowa itp

Gość gość
poki dziecko jest ale, matka to najwazniejsza osoba. Potem tez , nawet porzucone dzieci za wszelka cene poszukuja swoich biologicznych rodziców. Jest cos takiego jak wiezy krwi i to na ogol dziala- choc bywaja wyjatki. W wiekszosci wypadkow matka jest zawsze najwazniejsza osoba w zyciu( czy tez rownowazna w stosunku do wspolmalzonka i dzieci) nawet , jesli ma bardzo wiele wad. na tym polega bezwarunkowość. Akurat z mamoną nie ma to nic wspolnego

Gość gość
dzieci rzadko kochają rodziców bezwarunkowo-w dosłownym tego słowa znaczeniu

Gość gość
hahahahahahaha łudź się mamuśka. Mojego męża muszę namawiać by od mamy telefon odebrał, oj znam mnóstwo przykładów gdzie rodzice tylko przeszkadzają...

Bardzo czesto slysze a nawet czytam w roznych poradnikach, publikacjach psych. o bezwarunkowej milosci rodzica wobec dziecka Ja sie z tym nie zgadzam , tzn w moim przypadku i w moim odczuciu o tym nie mowy nie ma, to jest mało realne na dobra sprawe Bezwarunkowa miłość potrafi bys zgubna i do niczego dobrego to nie doprowadzi, nie jestem zwolennikiem bezwarunkowej miłości . Mam świadomość o czym pisze, ale wstrzymam się z przykładami Istneją pewne takie wydarzenia, sytuacje za jakie nie potrafiłabym kochać dziecka do czego ono się posunelo, zapewne przepełniałaby mnie nienawiść i żal do niego i w stosunku do samej siebie gdzie ten błąd popełniłam, ale kochac bym nie kochała już Dzieci do rodziców zdecydowanie rzadziej mają w sobie tą miłość bezwarunkowa, o wiele rzadziej .Pewne warunki musza być spełnione aby miłość sie wytworzyła miedzy nimi i umocniła, nie ma tych warunków to miłości a tym bardziej już bezwarunkowej tez nie ma :o

Gość gość
Bo to miłość DO dziecka jest bezwarunkowa idiotko!

Gość gość
nO NIE WIEM CZY MATKA JEST NAJWAŻNIESZA, JA SWOJA KOCHAM, ZAWZE JEJ POMOGĘ, ALE NA CO DZIEŃ DRZEMY KOTY, TO Z MĘŻEM TWORZYMY CAŁOŚĆ, WSPÓLNY FRONT PRZED WSZYTSIMI, NAWET PRZED SWOIMI RODZICAMI, A NAJWAZNIEJSZE JEST DZIECKO, BO POWOALIŚMY JE DO ZYCIA I ZA NIE ODPOWIADAMY.

Gość gość
sory za caps

Gość kosiaraumysów
Ja myślę ze jednak milosc do dziecka jest bezwarunkowa bo nawet jakby moja córka została prostytutka czy narkomanka to i tak będę ja kochać.

Dla jednych matek jest, inne mamy uważają ze m. bezwr nie istnieje jeśli mają o sobie mowic, no ale każdy pisze o sobie z własnego punktu widzenia, stąd będą rozbieżne opinie :)

Gość gość
Toksyczna a ty kochasz swoje dzieci ?

Gość gość
ja pierwsze słyszę, że miłość dziecka jest bezwarunkowa-zależy jak dziecko nauczysz. U nas nigdy się nie przelewało, jednak mamę kocham. Wychowywali mnie też dziadkowie-ojca nie było bo się zmył. Jeśli by im się coś stało i któreś z nich potrzebowało by nerki czy cokolwiek innego-oddałabym bez zastanowienia.

Kocham każdego na swój sposób ,ale u mnie milosc bezwarunkowa nie istnieje stosunku do dzieci . Przykładów nie będę podawać kiedy ona nie ma racji bytu, ale są takie sytuacje ze o bezwarunkowej milosci mowy nie ma

Gość gość
Czemu nie chcesz dać przykładów, Toksyczna? Mówisz o sytuacjach hipotetycznych czy o takich, które w Twoim przypadku realnie miały miejsce?

Gość gość
Głupcy są ci, którzy myślą, że dziecko można traktować. jak obywatela 2 kategorii, nic nie dawać, wszystko na "ujdzie", wszystkiego zakazywać i myśleć, że dziecko będzie kochać. Jak ktoś ciebie krzywdzi i ogranicza to kochasz? Nie, rzucasz partera/kę. W wielu domach potrzeby dzieci są na 1 miejscu. :)

Gość gość
Toksyczna prosze rozwiń to co napisałaś... bo to nawet ciekawe.

Gość gość
ja nie oczekuje by dzieci kiedyś kochaly mnie miloscia bezwarunkową. ważne ze ja je kocham i to dla mnie jest najważniejsze.

Zadna milosc nie jest bezwarunkowa, ale milosc dziecka, a tym bardziej matki, ma bardzo duza tolerancje.

Gość gość
siurak XD

Gość gość
ciekawy temat

Gość gość
Kochasz swoje dzieci pod warunkiem, że spełnią Twoje oczekiwania? Jakie, jeśli mozna wiedzieć. Ja kocham swoje bezwarunkowo, ale bezwarunkowa milość NIE JEST RÓWNA bezwarunkowej akceptacji. Kocham swoje dziecko bez względu na to jakie jest, ale to nie oznacza, ze zwasze i wszędzie akceptuje , to co zrobi. Niektórzy mylą bezwarunkową miłosć z brakiem krytycyzmu i obiektywizmu. Bezwarunkowa miłosc nie musi byc ślepa.

Gość gość
zobaczymy jaka będzie ta wasza bezwarunkowa miłość do dziecka jak dorośnie i zacznie ćpać ,chlać ,kraść wam wszystko z domu co popadnie itp itd

Gość gość
11:49 niestety zwykle miłość wtedy dalej jest bezwarunkowa, zwłaszcza matki do syna, z córkami bywa różnie. mówię to na podstawie obserwacji.

Gość gość
:)tak czasami sie zdarza ze no ludzie nie wiedza o tym 555 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y