Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gardenenen

Pomysły na grilla :)

Polecane posty

Gość gardenenen

Witam! W sobotę zamierzam urządzić małego grilla/garden party dla znajomych po raz pierwszy u mnie! :) Wstępne menu mam ustalone, ale może podzielicie się jakimiś pomysłami na przekąski lub sosy itp.? :)

Gość gość
to jest numer jeden na liście :) wegetariańskie i z mięskiem:)

Gość gość
O też dobry pomysł :) a jakie podajesz zazwyczaj sosy? Czosnkowy i tzatziki to pewniak, ale myślałam o jakimś jeszcze

Musztardę z chrzanem :D (oczywiście nie do ryby). Moja koleżanka kocha karczek z grilla (w różnych marynatach), a ja tak szczerze, to najbardziej na takich okazjach lubię pieczony chleb i lekkie sałatki :P

Gość gość
Ja lubie praktycznie wszystko -skzydełka na ostro w miodzie - szaszłyki ale te z piersią z kurczaka i kiełbaską - w wersji tłustrzej z boczkiem - bez pieczarek - karkówka - boczek świezy - kiełbacha dobra - rybę nawet czasem ale rzadko - wszelkie sałątki grilowane w foli z ziemniakami - kaszankę Do tego domowej roboty sos czosnkowy na bazie jogurtu z odrobiną majonezu. Lub dobry ketchup czy musztarda.

Gość gość
Super przepis na pomidorki do grilla: Obieramy pomidory malinowe ze skórki, kroimy na połówki (mniejsze pomidory) lub na 3 części (większe pomidory). Na to wykładamy "sos" zrobiony pół na pół z majonezu wymieszanego z jogurtem, do tego kilka ząbków czosnku dodanych przez praskę (musi być ogniście czosnkowe) i pół kostki starkowanego sera feta. Na pomidorki wykładamy sos, i to jeszcze posypujemy startym serem feta na wierzch. Można posypać jeszcze szczypiorkiem. Pyszny grillowy pewniak ;)

Gość swarza
Uwielbiam grilowane mięso, kiełbaski i kurczaka. Grilujemy też warzywa, do tego obowiązkowo różne dipy i ketchup Dworski, który nawet na warzywa daję.

Gość gość
ser pleśniowy na grilla

Gość gość
Ja bym na grillu podgrzała jakies sosy lub zupy krem na ciepło w miseczkach.

Gość gość
Kup tortille i zrob coś Ala taco z grillowanym miesem w roli głównej i pieczarkami.

Tortilla meksykańska ;) kupujesz zwykłe placki tortilli (dobre maja w polo), jakieś mięso (co kto lubi), fasolę czerwoną w puszcze, groszek i kukurydzę, a także pomidory krojone w puszce. Mięso marynujesz (papryka słodka, ostra i czosnek + zalewasz oliwą), a resztę do garnka i na maśle sobie dusisz tak ze 20 minut. Na koniec smażysz mięso, dodajesz zawartość z garnka i razem na patelni przez 5 minut. Po smażeniu pakujesz wszystko do tortilli, posypujesz startym serem i zawijasz w folię aluminiową. Teraz pozostaje dać na grilla na pięć minut <3

Proponuję pójść w klasykę - steki. Taki półkrwisty stek z sosem BBQ to spełnienie marzeń każdego faceta :)

Gość blondyna333
ja kocham kaszankę z grilla z cebulą i kropka nic jej nie przebije

Gość OLkaKOLKA
Ja z grilla jadam najczęściej szaszłyka ukraińskiego na szpadach!!Jadam go zawsze w Domu Kresowym! Po prostu jest obłędnie pyszny;)Probowałam kiedyś sama zrobić ale nie wyszedł aż tak smaczny ;/