Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlak się poci

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko bardzo się poci nie przegrzewam żeby było jasne. Wasze dzieci też tak mają ? Czemu tak jest ?

Gość gość
mój też się poci. Myślę, że to normalne, jest teraz bardzo gorąco. Dzieci też nie mają jeszcze sprawnie działającego układu termoregulującego, więc może się zdarzyć, że pocą się bardzo lub wręcz przeciwnie.

Gość gość
To jest skutek orgazmu po robieniu loda, pewnie tata mu robi.

Gość gość
Takie maluchy znacznie szybciej się pocą ponieważ mają tyle samo otworów potowych co dorosły człowiek a są o wiele mniejsze. Jedyny ratunek zasypka bo od razu grzybki sie rozwijają.

Gość gość
Ale poci się cały czy najbardziej główka? Może to być oznaką niedoboru witaminy d3

Gość gość
Słuszna uwaga . Główka się poci i kark witamine przyjmuje dwie kropelki dziennie .

Gość gość
Może jest to zbyt mała dawka musisz powiedzieć o tym lekarzowi.czasem dzieci mają problem z przyswajanie wit d3

Gość gość
g prawda ze niedobor witaminy d = pocenie sie glowki syn sie pocil bardzo,dostawal krople i mleko modyfikowane i nadal sie pocil cora ma go tylko w mleku a kropli nie daje i sie nie poci,jedynie stopki miewa mokre,plecki i tył główki gdy leży w wózku a jestesmy na podwórku gdy jest powyzej 30stopni czyli normalnie

Prawidłowa reakcja organizmu dziecka na wysokie temp. lub gdy jest zaduch Oganizm stara się chłodzi ciało ,stąd wydzielanie potu