Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odciągnąć katar?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn, 8.5mc, ma katar już któryś dzień. W sumie już mu przechodzi, ale teraz mu ta wydzielina zgęstniała. Próbuję mu zakraplać wodą morską i odciągać ale strasznie protestuje. Jest jakiś sposób żeby dziecko spacyfikować, albo przekonać do aspiratora i kropli? Mnie już ręce opadają od tej ciągłej walki. Przez sen odpada, bo się zaraz budzi.

Gość gość
U mnie tez była walka i niestety chyba nie ma sposobu zeby zrobic to na spokojnie .

Gość gość
polecam katarek, po 3-4 sekundy w jednej dziurce i po sprawie

Gość gość
katarek-REWELACJA!!! polecam! (oczywiście,aspirator o nazwie ,,katarek'' ;)

Gość gość
Plukanie woda morska i odciaganie to jedyna dobra metoda. 2 dzieci i tylko to pomaga. Opor oczywiscie i wrzaski ale z dnia na dzien jak tylko katar mniejszy sie robi i noce przespane to dzieciaki chetniej ten zabieg przechodza. Dobrze w cieplej kapieli najpierw rozgrzac, psiknac do nosa a potem aspiratorem ciagnac. Pluca bola hehe ale efekty sa szybko. Na noc jeszcze kilka kropelek olejku olbas chyba sie nazywa na lewe i prawe ramie pizamy i tez pomaga

Gość gość
Dzięki, wypróbuję ten katarek, tylko gdzie to kupię? W zwykłej aptece będzie? Teraz używam fridy. W nocy na szczęście jest ok.

Gość gość
Ja kupowalam na allegro.

Gość gość
w aptece,koszt ok.50 zł

Niestety na sile trzeba. Ja również używałam katarku, mąż trzymal a ja odciągałam. Wolalam to niż zapalenie oskrzeli.

Gość gość
Mucofluid !!!!!!! ja męczyłam się tak jak Ty, na siłę katarkiem odciągałam, mały krzyczał, bronił się. od kiedy pediatra zapisała mi te krople nie boję się już kataru. Działają one jak syrop wykrztuśny. Rozrzedzają wydzielinę i spływa ona sama po 20 sekundach leje się z nosa, i nie trzeba katarkiem odciągać. Polecam

Gość gość
Ale Mucofluid to na bakteryjny katar,przy zwykłym wirusowym tylko woda morska i...katarek :)

Gość gość
Też mam katarek i dla nas rewelacja - woda lub sól morska oraz oklepywanie.

Gość gość M
woda morska, polecam Purinasin, apsirator do odciągania katarku . Z kropli na katar to chyba tylko Nasivin jak dobrze pamietam