Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uporczywe plamy

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę doprać ubranek mojej 8miesięcznej córki po zupce czy deserku, jak sobie z tym radzicie? zwykły proszek ( ja używam lovela ) nie poradził sobie

Gość gość
odplamiacz zaraz po zabrudzeniu. Swoją drogą, jeżeli karmisz słoikami, to nie dopierzesz. Nie wiem czemu tak jest, ale plamy ze słoików nie schodzą.

Droga Mamo, to dobrze, że używasz środków przeznaczonych dla maluchów. Ich skóra nie jest jeszcze w pełni rozwinięta, dlatego stosowanie produktów odpowiednich dla dzieci jest ważne. Jeśli sam proszek nie jest wystarczająco skuteczny, warto byś sięgnęła po odplamiacz. Na rynku dostępne są odplamiacze przeznaczone do ubranek dziecięcych, które radzą sobie z większością typowych zabrudzeń, takich jak np. z dań ze słoiczków. Wszelkie zalecania dotyczące tego, jak z ich pomocą pozbyć się plam – znajdziesz w instrukcji znajdującej się na opakowaniu :) Warto pamiętać, że zwykłe produkty do usuwania plam nie są odpowiednie dla najmłodszych. Zawarte w nich silne składniki chemiczne mają właściwości drażniące i mogą być niebezpieczne. Naczynia krwionośne u dzieci (ze względu na swoją budowę i bliskość naskórka) mają dużo większą podatność wchłaniania przedostających się przez skórę substancji. Nawet jeśli nie wywołują one widocznych gołym okiem podrażnień, przenikają w głąb organizmu dziecka i mogą być szkodliwe. Do 3. roku życia skóra dziecka nie spełnia swoich funkcji ochronnych w takim stopniu jak skóra osoby dorosłej. Dlatego, bez względu na markę, warto sięgać po produkty przeznaczone dla dzieci. Ich skład został przebadany klinicznie i jest bezpieczny dla wrażliwej skóry dziecka. Jeśli chcesz mieć pewność, że środek będzie odpowiedni, dobrze byś sprawdziła, czy posiada on pozytywną opinię jednego z uznanych ośrodków badawczych. Mam nadzieję, że moja odpowiedź będzie dla Ciebie pomocna:) Gdybyś miała dodatkowe pytania lub wątpliwości, chętnie odpowiem. Zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”. Znajdziesz tam ciekawe informacje na temat odpowiedniej ochrony i właściwej pielęgnacji skóry dziecka. Pozdrawiam, Doradca Lovela