Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czeszecie Wasze małe córki?

Polecane posty

Gość gość

Moja ma 19 miesięcy i ma długie do łopatek, kręcone włosy. Nie wiem jak ją czesać żeby było jej wygodnie, kucyki najczęściej rozwala.

Gość gość
Obcinam regularnie wlosy na krotko.

dwa warkocze francuskie po bokach, ich konce sa z tylu wiec dziecku trudnij sciagnac gumke.

Gość gość
moja też ma kręcone do łopatek- jeden kucyk, dwa kucyki, korona , dwa warkoczyki. Nie lubi sie czesać więc najczęściej kucyki

Gość gość
Moja ma proste włoski, końcówki tylko loczki, teraz już prawie do pasa /ma 3,5 roku/. Czeszę ją najczęściej w wysoki kucyk /koński ogon/, czasami jeszcze zawijam koczek. Czasami chodzi w warkoczu albo dwóch, ale najczęściej kucyk. Do 2 lat ściągała gumki, teraz sama przychodzi żeby ją uczesać. Myślę, żebyś po prostu znalazła jakąś szybką i wygodną fryzurę - nawet warkoczyk jakiś, żeby nic małej nie dręczyło, nie ciągnęło. Później już dziewczynki lubią ładnie wyglądać, chcą żeby im przypinać spinki, chcą nosić opaski, ładnie wyglądać po prostu. Na pewno minie jej niechęć do czesania i zdejmowanie gumek.

Gość gość
Moja nosi wysoki kucyk ma 21 miesięcy, nie ściąga gumek, grzywkę dopinam 2 spineczkami. Ewentualnie robiąc kucyk ostatnią pętelką ściągam tylko do połowy i taki wicherek sterczy, też ma włosy do łopatek z tym, że prościutkie i od małego podpinane są więc nie mamy problemu.

Gość gość
Ja też od małego jej podpinałam, bo urodziła się z długimi, ale od kilku miesięcy ciągle ściąga gumki i spinki.

Gość gość
Moje córki jako malutkie dzieci nie znosiły ozdób na głowie i wszystko ściągały. Miały wtedy włosy ścinane do brody. Moja młodsza ma 5 lat i nadal wymyślne fryzury są okazyjnie i to tylko na godzinę, dwie potem wszystko zdejmuje. Na co dzień ma włosy rozpuszczone do ramion. Starszej etap na czesanie i wiązanie włosów przyszedł gdy miała niecałe 4 lata. Do szkoły idzie uczesana a w domu woli wyglądać jak miotła ;) a ma włosy do połowy pleców. Najbardziej lubi być uczesana w 2 warkocze dobierane.

Gość gość
moja mala ma 28 mc ma proste włoski na koncach miala krecone skrocilismy jej wloski tak powyzej ramion da sie zobic kucyk jeszcze :P grzywke zapuszczamy zapinamy ja albo spinkami, lub roie małego kucyka i zapinamy wloski do tylu....