Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do katolikow

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego uwazacie ze nie udzielenie komuś pomocy w potrzebie nie jest grzechem?

Gość gość
Pytanie z tezą. Wcale tak nie uważam, wręcz przeciwnie

Gość gość
Bo wszyscy potrzebują pomocy...a bogaci zawsze mają mało ...też chcą ....więcej....w piekle. ....i tak są sami polacy bo mięso jedzą raz w tygodniu .....w piątek ...

Gość gość
bo tak zwana milosc blizniego to mit. bardziej sie liczy nienawisc, lzenie, palenie na stosie i mordowanie w imie boga, nic sie w tej kwestii nie zmienilo od sredniowiecza

Gość gość
A gdyby post w piątek był zniesiony ... To ceny sera ...ryb ...by spadła ....a tak. .....frajerstwo kupi raz w tygodniu ....no. nie ....

Gość gość
katoli sie nie pytaj, zaraz ci zaczna cytaty z biblii wklejac albo filmiki z yt......

Gość gość
Nie pomagajcie biednym ....przestańcie na nich żerować ...bogate pustostany ...tylko religia biedoty pozwala wam się panoszyć ....

Gość gość
Można by powiedzieć, ze to się zawiera w przykazaniu kochaj bliźniego jak siebie samego. Czy siebie samego zostawilbys na lodzie?

Gość
Czy wszyscy katolicy, ktorzy tak chronia dzieci napoczete zarejestrowali sie jako ewentualni dawcy szpiku? Przeciez pobranie szpiku jest mniej uciazliwe niz ciaza i porod, a tez moze dac komus zycie, a brak dawcy moze zabic. Bo cos mi sie wydaje, ze was interesuje przestrzeganie zasad wiary, pod warunkiem, ze odbywa sie cudzym kosztem.

Gość gość
Przecież dawanie szpiku jest sprzeczne z natura!!! Mnie się wydaje ze zaspokajają swoja potrzebę krwi i sadyzmu w zgodzie z katechizmem. Skoro pozwalają żyć potworkom w męczarniach ,i nie troszczą się o człowieka jak wyjdzie z brzucha

Gość gość
ja jestem zarejestrowana i jestem atei/stką

Gość gość
Ateistów nie ma praktycznie nie ma ludzi co w nic nie wierzą ....wiara w nic ...to jednak wiara ....

Gość gość
Ateizm to tylko teoria....a wielu się przyznaje ..Deizm jest mniej popularny a dużo wiecej zwolen ków się kwalifikuje ...