Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka0611

Wakacje w Polsce

Polecane posty

Gość Malinka0611

Czesc wszystkim! Mam do was prosbe. Mieszkam w Anglii i nagrywam reportaze do angielskiego radia o polakach za granica. Chce przy okazji przemycic troche informacji o Polsce, o atrakcjach jakie tu mozna znalezc. Wiecie, nie tylko gadanie jak jest zle ;) W tym tygodniu mam temat dotyczacy wakacji, wiec chcialabym pokazac anglikom jakies fajne miejsca na wakacje w naszym kraju. Stad moje pytanie do Was - jakie miejsca polecacie? Jakie miejsca warto wspomniec i dlaczego? Nagranie musze oddac do wtorku, wiem troche pozno pisze ale dzisiaj mi wpadlo do glowy ze przeciez moge Was poprosic o pomoc, biorac pod uwage ze sama nie mialam szansy podrozowac duzo po Polsce ;) Z gory dziekuje za informacje!

Gość gość
przyjedź do Łodzi i zobacz budowe tzw. rowa Zdanowskiej :P

Gość gość
Ja bym sie wybral na mazury

Gość gość
Polskie góry zawsze są dobrym pomysłem - świeże powietrze i piękne krajobrazy. Polecam zarezerwować pobyt przez kuppobyt.pl

Gość gość
Jeszcze jest szansa na zwiedzenie czyściutkiego i nieskażonego dziewiczego Roztocza, które niebawem miało być wpisane na listę dziedzictwa narodowego UNESCO. Chyba będzie to fiaskiem, bo Chevron chce tutaj poszukiwać złóż gazu, a na razie protesty niewiele dają:(

Gość malina0611
Dzięki Wam wielkie za pomoc! :) a te protesty mam nadzieję ze w końcu pomogą... Łatwo sie niszczy to co piękne.

Gość gość
Ja parę dni temu wróciłam z urlopu, który spędziłam nad zalewem domaniowskim koło Radomia - http://marinadomaniowska.pl. Można tam pożeglować, w ofercie mają też flyboard i narty wodne, także kto lubi aktywny wypoczynek to polecam;]

Gość gość ja
Arkadia pod Łowiczem-słynny park sentymentalny, jeden z najpiękniejszych ogrodów w Europie. Babia Góra+królowa Beskidów Bagna Biebrzańskie+ptasi raj (tam przetrwały II-gą wojnę światową ostatnie polskie łosie. Baranów Sandomierski-zwany małym wawelem. Bieszczada-dzikie ostępymożna tam spotkać ptaki drapieżne, jelenie, niedźwiedzie brunatne, żubry, wilki, i rysie. Biskupin.prehistoryczna osada. Brzeg.zamek Piastów Slóskich. Czarna hańcza+rzeka dla wprawionych kajakarzy i klasztor nad Wigrami. Czarnolas.muzeum Jana Kochanowskiego. Czermna-kaplica czaszek. D-b Bartek-drzewo liczy ponad 650 lat. Dolina Pięciu Stawów- w Tatrach. Dolina Prądnika-jedna z kilkunastu dolin z czasów jurajskich. Panorama z niezwkłymi kształtami skał , w tym słynna Maczuga. Frombork-wędrowna katedra. Gdańsk -Kościół Mariacki (uważa się go za największą w Europie świątynię zbudowaną z cegieł), Trakt Królewski (przed dworem Artusa stoi najstarszy świecki pomnikw Polsce ). Jest wiele przepięknych miejsc w Polsce. Dla każdego tylko zależy co kto lubi i co go interesuje.

Gość gość
a może nasze piękne polskie mazury? wyczarterować jakiś jacht na kilka dni i cieszyć się urokami tego pięknego rejonu? kiedyś tak wyjechałam, wynajęłam jacht od firmy tarpol jacht czarter i było cudownie. W tym roku niestety nie ma szans na urlop, ale za rok mam nadzieję, że znowu się tak wyrwę na kilka dni :)

Gość gość
my odkryliśmy właśnie piękne miejsce, Gościniec Gryszczeniówka niedaleko Poznania. jeżeli ktoś chce spędzić cudowny jesienny weekend to polecam to miejsce!