Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zabrać ze sobą na piknik?kanapki wiadomo ale cos extra

Polecane posty

Gość gość

dodam że bedzie 3ka maluchów i 4ro dorosłych, ja się mam zająć prowiantem, kolega transport a kumpela napoje :D (również wyskokowe)

Gość gość
kanapki, owoce warzywa ale chcialabym jakies pomysly na cos innego fajnego co sie szybko nie popsuje na słońcu

Gość gość
Kup paluszki to się zawsze przyjmuje :D Mogłaś zrobić galaretki, ale teraz to już za późno raczej.

Gość gość
muffinki w wersji na słodko jak i wytrawnej się sprawdzają jakieś pieczone kurze udka czy skrzydełka

Gość gość
jak będą dzieci to ciasto jakies musi być :), najlepiej drożdżówka z owocami :)- nic jej nie bedzie w słońcu, kanapki to słaby pomysł bo sie rozjadą w upale, lepiej na miejscu robić albo po staremu: w jedną rękę jajo na twardo w drugą pomidor lub ogórek i konieczsnie w papierku zmieszana sól z pieprzem :D

Gość gość
grila nie da rady za goraco u nas 40 stopni

Gość gość
Ja zawsze na pikniki biorę oprócz "normalnego jedzenia" coś słodkiego, np. ostatnio domowe ciacho z owocami ;-) oprócz tego coś do pogryzienia właśnie - paluszki, krakersy, orzeszki...co lubicie i w jakim wieku dzieci oczywiście zależy. Zależy wiele gdzie ten piknik, czy macie dostęp do grilla, na jak długo się wybieracie, czy później będzie jakiś obiad w restauracji np. czy cały dzień w plenerze? Jak cały dzień to kanapki same za mało, jeżeli masz dostęp do grilla to też można fajnie coś przygotować...

Gość Marchewka2402
Kocyk i koszyk a w koszyku ostatnio miałam sałatkę owocową, grecką, bób gotowany, bułeczkę zapiekanka z czosnkiem i zbyszko 3 cytryny (skusiłam się bo bez konserwantów teraz robią ). I do tego badbinkton. :)