Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roztargniony narzeczony

Jaki pierścionek kupić ?

Polecane posty

Wiem, temat rzeka. Mój problem tkwi w tym, że moja przyszła narzeczona to straszna sknera. Bez przesady. Mamy wspólną kasę i dzięki jej gospodarności na nie jedno mogliśmy sobie pozwolić. Doceniam to. Bo ja jestem rozrzutny - ciągle to słyszę. Teraz chciałbym jej kupić normalny pierścionek, taki jak się należy, za kilka tysiaków a ona twierdzi, że to głupota, jej wystarczy zwykły, srebrny za parę złotych. Ze wstydu bym się spalił kupując takie badziewie. Następny problem to to, że kupiłbym go ze swoich zaskórniaków, dorabiam sobie na lewo o czym ona nie wie. Jak się dowie, to będzie awantura, że nie włożyłem do wspólnej kasy. Miał ktoś podobną sytuację ?

Gość gość
Chlopie opanuj sie nie bedziesz mial z nia zycia!

Gość gość
no rzeczywiscie jakteraz juz tak jest,to sie zastanow czy jest sens kupowac ten pierscionek

Nie mam z tym problemów. U mnie w domu też tak było, to mama trzymała kasę a jakoś wyszliśmy na ludzi.

Gość gość
Ostatnio rozmawialam z moim mlodym sasiadem. Pytalam, czy sie zeni, bo od dawna ma fajna dziewczyne. A on na to: "nie zamierzam, bo swoja kase potrafie liczyc sam". Cos w tym jest, prawda?:D

Gość gość
Dales sie chlopie wmanewrowac..... Pamietaj tylko o jednym, wizerunek twojej zony bedzie swiadczyl o tobie. Jezeli dasz jej nedzny pierscionek, to ty bedziesz swiecil oczami, jezeli ona ze skapstwa bedzie chodzila w byle jakich ciuchach, to tez bedzie to zle o tobie swiadczyc.

Gość gość
pierścionek za kilka tyscięcy nie jest ''normalny,, http://www.ak-bizuteria.pl/pb-0051,id1875.html?gclid=CIfc3cqJ6r8CFUTLtAoddn0Asw nie wszystko co drogie jest ładne :P

Gość gość
najlepiej taki od serca kuzwa jacy wy ludzie dzisiejsi jestescie pusci. Pierscionek jest niewazny tu o gest i co sie z nim wiaze ma znaczenie. A takie cos: xxxx Dales sie chlopie wmanewrowac..... Pamietaj tylko o jednym, wizerunek twojej zony bedzie swiadczyl o tobie. Jezeli dasz jej nedzny pierscionek, to ty bedziesz swiecil oczami, jezeli ona ze skapstwa bedzie chodzila w byle jakich ciuchach, to tez bedzie to zle o tobie swiadczyc. xxxx to juz w ogole szczyt glupoty, swiecil oczami?? a przed kim? Przeciez kto sie bedzie przejmowal zdaniem innych? Chyba ten co nie ma swojego:O Ja pewnie moglbym was tu z calym dobytkiem kupic a pierscionek za 200 zl kupilem bo to symbol a nie rzecz naistotniejsza. Zreszta po co ja sie produkuje ehhh:-(

No dobra, z tymi kilkoma tysiakami to może przesada. Chcę kupić z białego złota. Kumpel twierdzi, że jak ona się na tym nie zna, to się nie zorientuje, że to nie srebro.

Gość gość
boże ale masz problem to powiesz że kupiłeś z białego złota żeby był orginalny ja pierdziele nie masz większych problemów

Gość gość
kup skromny, ale porządny. na przykład białe złoto i mikroskopijny brylancik. fortuny za niego nie zapłacisz, a będzie trwały. i o to przecież chodzi, powinien wytrzymać lata. białe złoto po jakimś czasie szarzeje, podobno da się to odświeżać u jubilera. natomiast platyna i żółte złoto koloru nie zmienia. tutaj masz np tanie, porządne (podobno) pierścionki http://www.sklepjubilerski.com/s/6

Gość gość
faktycznie taniocha :P

Gość gość
Idealny i z brylantami to w Kruku kupisz nazywa sie "jedyny" za 600 do kilku tys. Cena cena zależna od wielkości brylanty ( w tym za600 tez jest brylant) jest wersja złoto żółte i białe. Polecam,bo sama taki dostałam i jest piękny!

Gość lilkakilka
jak wyżej weź białe złoto bo srebro się zaraz zniszczy

Złoto o wiele lepiej się prezentuje i wcale nie jest takie drogie. Popatrz po małych pracowniach jubilerskich, wbrew pozorom mają dużo lepsze ceny niż w sieciówkach. My kupowaliśmy obrączki u tego jubilera: http://www.jubiler-zietek.pl/ i zapłaciliśmy praktycznie ponad połowę mniej niż za ten sam wzór w Aparcie :)