Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska1234567

zrosty w pochwie po porodzie

Polecane posty

Gość mamuska1234567

Witam. 4 miesiące temu urodziłam dziecko. Poród był naturalny i dość mocno popękałam. Po zagojeniu się krocza okazało się ze przy wejściu do pochwy zrobiły mi się 3 zrosty. Lekarz stwierdził ze jeśli będą mi przeszkadzać to trzeba je usunąc. Ale możliwe ze nie będą dawały zadnych dolegliwości. Niestety jest coraz gorzej. Np.przy kucaniu czuje nieprzyjemne ciągnięcie w kroczu. A seks jest praktycznie niemożliwy :(. Jestem umówiona na wizyte za tydzień na kontrole i rozmowe o zabiegu. Boje się go bardzo. Czy konieczna będzie narkoza? Czy długo będę musiała zostać w szpitalu? Mam malutkie dziecko które karmie piersią i niebardzo wiem jak sobie poradze

Gość mamuska1234567
Widze ze nie znalazł sie nikt z podobnym problemem.Wizyte u lekarza mam dzisiaj i boje sie nawet głupiego badania ginekologicznego bo te zrosty bolą jak cholera :(

Gość gość
Te zrosty to wina lekarza prowadzącego Twoj porod moja droga - powinnaś mieć większe nacięcie krocza, wtedy nie doszłoby do takiego pęknięcia. Pewnie kilka godzin po zabiegu wypuszczą Cię do domu.

Gość mamuska1234567
Niewiem czy to wina lekarza. Pod koniec porodu dziecku zaczeło spadac tetno i musieli je natychmiast wydostac i uzyto próżnociągu.Nacieli dosyc mocno ale i tak pękłam

Gość gość
Ja rodziłam duże dziecko mimo drobnej budowy, ale miałam taką opiekę, że mówiono mi kiedy przeć, kiedy stop, dosłownie wykonywałam polecenia, nacięcie mialam naprawde duże, ale lekarz powiedział "wolałem panią naciąć głęboko niż żeby pani pękła jak bombka"

Gość gość
Zrosty to niekoniecznie wina lekarza. Raczej ciala i tendencji do tego. Mi nawet po igle sie robia... . Nie wspomne o bolach po cc....

Gość gość
pewnie masz tendecję to bliznowacenia tkanek

Gość HappyMum123
Witam, czy przeszla pani ten zabieg ktorego sie Pani obawiala ? Mam podobny problem i nie wiem co robic :(