Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przedszkole przyjmie dziecko ktore nie umie wołac sisiu?

Polecane posty

Gość gość

Mój 3 latek dopiero uczy sie wołać siusiu. Często gdy go pytam czy mu sie chce on odpowiada, ze nie, a za chwile majtki mokre. Troche mam obawy, bo do przedszkola juz zapisany, zostal miesiac, a on dalej nie woła. I tak sie zastanawiam czy przedszkole mi go zwróci czy jakos to przejdzie.

Gość gość
zapytaj w przedszkolu a nie nas żałosna kreaturo :O

Gość gość
Raczej nieeee.....ale zawsze mozesz sie nie przyznac,a jak bedzie sikal w majtki,mozesz powiedziec,ze to pewnie przez stres adaptacyjny ;-) i przeciez z tego powodu go nie wyrzuca! Tylko nie trab na poczatku,ze nie wola

Gość gość
Moja córka poszła do przedszkola jak miała 2 lata i 9 miesięcy. Wiele razy jej i jej rówieśnikom zdarzało się zsikać w ubranie - to normalne w tym wieku. Nie przejmuj się wszystko się ułoży :-)

Gość gość
zależy, od przedszkola, otóż. Mój synek będzie miał za rok 2,5-jak pójdzie do przedszkola. Mam znajomą przedszkolankę i poradziła mi, aby go zapisać najpierw do żłobka z grupą przedszkolną-będzie za mały, na przedszkole. A w razie czego po prostu dają ci do prania pościel, masz przynieść ceratki i go ci "odpieluch*ją"

Gość gość
i nie mają prawa Ci go z tego powodu nie przyjąć. Sikanie w majty u 3 latków zdarza się często. I często jest za to odpowiedzialny stres w z związku z pójściem do przedszkola.

Zależy od przedszkola ;) Skoro zapisywałaś dziecko do przedszkola to mogłaś szybciej przywitać się z nocnikiem.3 latek to spory dzieciak i macie jeszcze sporo czasu - przez miesiąc nauka pewnie pójdzie do przodu!. Wiesz,zawsze możesz bajki opowiadac że dziecko się stresuje,ale pamiętaj teoria upadnie jak Twoje dziecko będzie miało świetny kontakt z innymi dziećmi i będzie roześmiane :D

Gość gość
Autorko ucz małego intensywnie korzystania z nocnika, a do września opanujecie tą sztukę.

Gość gość
Mogą go wyrzucić jeśli to państwowe przedszkole. U nas usunęli po miesiącu dziewczynkę, która codziennie się moczyła. Owszem może się dziecku zdarzyć zmoczenie z uwagi na stres - mojemu się przytrafiło 2 razy zaraz na początku i to normalne, bo dziecko w nowym otoczeniu może się obawiać, ale jeśli to się zdarza codziennie, a nawet po kilka razy dziennie to takie dziecko jest usuwane z przedszkola i wskakuje ktoś z listy rezerwowej. Późno się wzięłaś, 3 latek już powinien być w tej kwestii ogarnięty.