Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lęki nocne

Polecane posty

Gość gość

Witam, często mam lęki nocne . Czy to jest normalne i nastolatki ? Nie chodzi tu o to, że boje się Ciemności, ale często chcąc zasnąć zaczynam się cała trząść i wyobrażam sobie, że nagle coś mnie chwyci za np nogę lub cokolwiek . Nie oglądam wg horrorów . I nie wiem skąd u mnie taka przypadłość, że strasznie boje się zasnąć,.. Cała się pocę , drgam , a na dodatek, ze choruje na astmę, to jest mi ciężko oddychać. Nie raz tak się boje, ze zapalam światło, a i nawet to czasem nie pomaga i budzę starsze osoby w moim domu < np mamę lub brata > Czy to jest normalne ? Co mam robić ?

Gość gość
Ja mialam tak samo, w wieku nastoletnim, dzis mam 25 lat. Spalam sama w duzym pokoju, odwracalam sie twarza do sciany i pzykrywalam szczelnie koldra:) czasami odwracalam sie i patrzylam na pokoj czy niczego/nikogo nie ma, cala sie trzeslam i denerwowalam a im bardziej sie denerwowalam to nie moglam zasnac. Przeszlo samo, wiem, ze z perspektywy czasu to bylo samo nakrecanie sie, co wieczor czekalam kiedy nadejda leki i bede sie bac ale zauwazylam ze jak np wracalam po imprezie i bylam troszke powiedzmy po alkoholu ( jak mialam 18 lat) to nie myslalam o tym i lekow nie bylo, lub kiedy mialam duzo powaznych problemow nie mialam czasu na myslenie o strachu i to sie nie pojawialo - teraz mam pewnosc ze to wszystko byla sprawka mojej psychiki.