Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepionka MMR

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Poradźcie. Szczepić? Czytam tu na kafe, jedna są za, inne przeciw, jedne że to dla zdrowia, inne że autyzm... jestem zagubiona. W październiku czeka nas to szczepienie. A już teraz mnie skręca ze stresu, co robić?

Gość gość
a rób co chcesz przeciez juz wiesz co robic po co zakładasz takie tematy nie masz zajecia zajmij sie dzieckiem umyj sie posprzątaj swoj syf

Gość gość
???????

Gość gość
Nie wiem o co chodzi, normalnie się pytam? Nie masz mi nic do powiedzenia nie pisz, widzę dyskusje w podobnym temacie to założyłam swój. Przestraszyłam się to się pytam. Nam lekarz czy położna o zagrożeniu autyzmem nie mówili.

Gość gość
ja ma we wrzesniu i bede szczepic, zrob tak jak ja i omijaj tematy szcepionek z daleka

Gość gość
No właśnie do dzisiaj nie miałam wątpliwości, rozmawiałam z położną...

Gość gość
moja córka ma 8 lat i nie ma tego szczepienia, jesli masz jakiekolwiek watpliwosci to nie szczep w ogóle, lub przesuń to szczepienie na pozniej

Gość gość
Ja mam też w październiku i szczepie tylko przeciw odrze - zalecane a różyczkę dostanie jak ja w wieku 13 lat. nie kupuje kojarzonej.

Gość gość
i co ci ta polozna powiedzila?

Gość gość
No mi powiedziała żeby szczepić bo to wszystko jest dla zdrowia... że wszystko jest ok...

Gość gość
no to jesli połozna powiedziała cos takiego to oznacza ze ona o szczepieniach nie ma pojecia, moja pielegniarka która szczepi tez chyba tylko igłe potrafi wkłuwać bo myli szczepionki, ich nazwy to kiedy dziecko powinno ja dostac, a tez twierdzi ze szczepienia to samo dobro...

Gość gość
a gdzie kupisz przeciwko samej odrze??? w Polsce nie ma takiej szczepionki

Gość gość
gość dziś Ja mam też w październiku i szczepie tylko przeciw odrze - zalecane a różyczkę dostanie jak ja w wieku 13 lat. nie kupuje kojarzonej. - Dokładnie ja tak zrobiłam 10 lat temu. Wyszłam z założenia, że odrę ma i tak w kalendarzu, na różyczkę będzie zaszczepiona później jak będzie dorastać, a świnki moja córka nie potrzebuje, bo bezpłodność jej z tego tytułu nie grozi. Chłopaka zaczepiłabym osobno na świnkę, bo różyczki mu nie trzeba.

Gość gość
Bezplpdnosc nie ale wieksze prawdopodobienstwo raka jajnika juz tak.

Gość gość
W pl nie ma szczepionki monowalentnej na odre.

Gość gość
""Bezplpdnosc nie ale wieksze prawdopodobienstwo raka jajnika juz tak. "" grozi jej córce rak jajnika jak nie zaszczepi????

Gość gość
Nie rak tylko wieksze prawdopodobienstwo zachorowania i nie jak nie zaszczepi tylko swince

Gość gość
a wiesz w ogóle z czego jest ta szczepionka? wiesz ze zawiera obce dna? dna z dziecka z aborcji.