Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jalaska

arthrocet forte

Polecane posty

Witam.Mam problem zaszłam w ciaze w wieku 16lat. Byłam w 5tygodniu.Zdecydowałam sie na usuniecie 7tyg temu wzięłam 12 tabletek do pochwowo ból był do niezniesienia bylo duzo krwi skrzepów itp ale udało sie testy byly negatywne po 2tyg .Teraz od prawie 2miesiecy nie mam miesiączki co z tym zrobić ?Boli mnie brzuch i leci krew z nosa.Miewam skurcze.Boje sie isc do ginekologa i nie pójdę wiec co z tym zrobić moze ktos był w podobnej sytuacji ?

Gość zaprawiona w boju
wybierz sie w trybie pilnym do ginekologa i powiedz ze mialas dziwny okres 2 miesiace temu a t5eraz go nie ma i nie wiesz dlaczego. niech bada i szuka przyczyny.

Witaj, istnieje podejrzenie, że nie doszło do całkowitego poronienia. Musisz, koniecznie sprawdzić to albo poprzez USG, albo poprzez badanie z krwi beta hcg. Im dłużej zwlekasz, a ciąża nadal trwa, robisz sobie tym wielką krzywdę.

Gość gość
być może "coś" zostało stąd objawy, im dłużej zwlekasz tym możesz być w przyszłości bezpłodna. Znajoma musiała usunąć w podobny sposób-z tym że tam była wada genetyczna-i miała szczegółowe usg czy na pewno "nic" nie zostało.

a co innego zamiast ginekologa ? co moze sie stac ? moge samemu jakos sprawdzic czy cos ?

Zrób badanie z krwi, w każdym laboratorium możesz, na wystąpienie hormony gonadotropiny ludzkiej beta hcg. Będzie wynik i widełki, który masz tydzień ciąży. Za dwa, trzy dni powtórz badanie, jeśli poziom hormonu wzrasta, to znaczy, że ciąza się rozwija. Koszt jednego badania to ok. 30-40 zł

No i musisz, musisz iść do ginekologa, bo jeśli to nie ciąża, to trzeba sprawdzić co się tam dzieje. Nie lekceważ swojego zdrowia i życia. Nie bój sie iść do ginekologa. To bardzo ważne, aby iśc i upewnić sie co się dzieje. Odwlekanie nic tu nie da.

A co to znaczy zwykłe usg? chodzi Ci o to, że pójdziesz, powiesz, że boli brzuch i oni Ci zrobia usg i znajdą co jest grane? No próbuj, zawsze to lepsze, niż nic nierobienie i czekanie na nie wiadomo co. Powinni dociec czy to wątroba, nerki, czy macica. Idź w takim razie do normalnego lekarza i rozmawiaj, może zechce wysłać Cię na usg.

Gość gość
Nie trzeba było bawić się w seks w wieku 16 lat teraz cierp .pewnie ci wytna macice i będzie po kłopocie

Gość gość
Pójdź do ginekologa i powiedz wtedy i wtedy robiłaś test, wyszedł pozytywny a po jakimś czasie samoistnie zaczęłaś krwawić itd - przecież nie musisz się przyznawać do tabletek. Grunt żebyś się przyznała do ciąży bo może się okazać, że nie wszystko zostało usunięte z organizmu i konieczne będzie łyżeczkowanie. Masz już 16 lat więc lekarz nie musi nikogo informować - tajemnica lekarska

Gość gość
żadne wytną macicę - straszy Cię. Do lekarza marsz i przyznać się do ciąży i poronienia. Nieusunięte "resztki" ciąży które mogą nadal być w Twoim organizmie mogą zagrażać zdrowiu i życiu (mówię poważnie)

a nie mozna tego zobaczyc przez brzuch ? gin konieczny ? a u gin bym musiala zdjać góre i dół ? nie chce isc do gin zbytnio :(

Gość gość
a jak seks uprawiałaś to nie zdejmowałaś góry i dołu ? no ogarnij się dziewczyno - bzykać to by się chciało, ale do gina nie pójdę, bo tam trzeba dół zdejmować !! tłumaczy Ci się że możesz być poważnie chora, może nosisz w sobie niewydalony zarodek, który gnije i w każdej chwili może spowodować np sepsę, i wtedy zwyczajnie umrzesz !