Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągłe pretensje rodziców dotyczące mojego partnera

Polecane posty

Gość gość

Sama już nie wiem co z tym robić :( próbowałam sama to rozwiązać ale nie daje rady. Chodzi o to że moi rodzice ciągle maja 'ale' do mojego partnera. Chłopak nie jest zamożny, mieszka z mama w bloku w małym mieszkanku, ale się stara, pracuje, zbiera na samochód itp. A moi rodzice robią mi wyrzuty że facet bez samochodu to nie facet, że nie ma domu - wcześniej były awantury że nie pracuje ale znalazł już prace i jak narazie jest spokój. Ciągle porównują mnie do mojej siostry ciotecznej ze ona ze wsi a wzięła sobie -według nich- bogatego faceta z samochodem i domem. Ja już mam po prostu tego serdecznie dość :( Staram się im tłumaczyć, że oni tez tak lekko nie mieli ze musieli się wszystkiego sami dorobić i nadal się dorabiają, że nie każdy dostaje wszystko od tak. Ale oni uważają ze wiedzą lepiej. Przeszkadza im to że Mój Partner do mnie przychodzi do domu, mimo że siedzimy u mnie w pokoju to i tak im 'źle' bo nie maja intymności. Nie rozumiem tego, byłam wcześniej z facetem 2 lata który im się podobał a mi nie koniecznie - spełniał wszystkie ich wymagania i na siłę mnie do niego pchali. W tamtym okresie miałam raj na ziemi, zero pretensji zero awantur. Sama nie wiem co mam robić :( zaznaczę że jestem jedynaczką. Proszę was o pomoc i jakąś poradę.

Gość gość
niestety teraz kasa rządzi

Bo to klasyczny przypadek " Zapomnieliśmy że mamy przeszłość" Do takich zamkniętych w swoich przekonaniach ludzi jak twoi rodzice nic nie dotrze, to samo było z moimi - wpychali mi siłą pracę, której nie chciałam, faceta, którego nie chciałam,ciuchy itp. Klasyka pod tytułem : chcemy ułożyć dziecku życie wbrew jego woli. Olej to, po prostu to olej. nie gadaj z nimi o facecie, nie daj sobie wejść na łeb, szykuj hajs na wyprowadzke z domu bo będą się nakręcać.

Oni chcą dla ciebie dobrze. A dla rodziców dobrze jest wtedy kiedy jest kasa. Przecież oni nie czują do niego miłości tylko patrzą przez pryzmat tego co ma. Olej to i rób swoje. Patrz na człowieka a nie na to co ma. Dobra materialne można szybko stracić lub zyskać.

Gość gość
~Komandor Zielononóżka może faktycznie powinnam to olać, ale jakoś nie potrafię :( boje się że jak się nie odezwę to zrobią awanturę przy Partnerze albo co gorsze wyrzuca go z domu

Poproś rodziców spokojnie żeby dali mu szansę i czas. Poproś, żeby pozwolili Ci dokonywać własnych wyborów i popełniać WŁASNE błędy. Powiedz, że rozumiesz, że martwią się o twoją przyszłość. Powiedz, że Twój chłopak jest ambitny i chcecie osiągać sukcesy i dorabiać się RAZEM bo tylko wtedy powstaje silna więź, jeśli razem zdobywa się dobra materialne i wspólnie pokonuje problemy i przeciwności. Jeśli to poważna relacja, to twój chłopak też powinien rozmawiać z nimi, pokazać że jest ambitny i odpowiedzialny za własne życie, że macie jakiś wspólny plan itd. Powodzenia:)

Gość gość
~Zelda87 dziękuje za doradzenie :) Jednak moim rodzicom nie da sie tak poprostu powiedzieć bo z ich strony wychodzi klutnia. A moj Partner też nie może na ten temat jakos porozmawiac bo rodzice uważaja że jak nie jest narzeczonym to nie jest moj i nie ma nic do gadania. Planujemy się pobrąc i rodzice to widzą i dostaja lekko mówiąc furii :) chyba nie dociera do nich ze mam juz swoje lata i nawet juz powinnam założyć rodzine :)

Gość gość
a ja rozumiem twoich rodziców puszczasz się z gołodupcem!!! kasy nie ma , a kłopoty murowane