Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

renta zus przelew

Polecane posty

Gość gość

kiedy dojdzie renta,dzis jest sroda-30 zawsze dochodzila do konca miesiaca,w papierach mam napisane ze wysylaja 27-28... nadal nie ma,mam konto w bank millennium moze jeszcze dzis dojsc?

Gość gość
dziwne :( ja mam do 25 kazdego miesiaca a dostaje zawsze z wyprzedzeniem najczesciej 23 lub 24 .

Gość gość
dzwon jutro rano do zus u moze jakas pomyłka , a to pierwszy raz dostaniesz od nich przelew czy kolejny juz ?

Gość gość
poraz kolejny,lecz jak napisalam zawsze dochodzila do 30,28-29 juz byla,a sa dni robocze wiec nie wiem o co chodzi

Gość gość
dziwne , jak jutro nie bedzie to dzwon do zus u

Gość gość
Jeśli o mnie chodzi (slask) to ZUS jest bardzo solidny i renta dochodzi zawsze do 14max a wyplaty mam na 15 ustalone. Nawet czasami jest już 11-tego jak wypada weekend czy swieto.

Gość gość
ja jestem pomorza,nie doszlo i dzis raczej nie dojdzie,bo ostatnia sesja przeszla :)

Gość gość
tak ci się spieszy? to idź do zus-u i im to powiedz!!!

Gość gość
Mam niezdolnosc do pracy od czerwca 2014 do 28 lutego 2015.W sierpniu zlozylam wniosek o rente.Czyli od kiedy do kiedy mi ja przyznaja?orzecznik napisal ze na pol roku,ale mi tu wychodzi wiecej od sierpnia :(

Gość gość
Witam Czy ktoś tu obecny może mi udzielić info. na temat komisji ZUS. Otóż moja sąsiadka 10 lat temu miała udar, niedowlad lewej strony i depresję. Przez te wszystkie lata nie pracowała, nie bardzo chciala się leczyć. Teraz jest trochę lepiej. Z dużym wysiłkiem ale chodzi, ma nadal problemy z mową (choć i tu jest lepiej niż 5 lat temu) Faktem jest jednak to, ze np. sama się nie wykapie w wannie czy nie zrobi obiadu (oprócz kanapek) .Moje pytanie brzmi:czy taka osoba może się stawić na komisji z córka? Czy będzie badana sama? I czy komisja nie przyczepić się do tego,ze sąsiadka jest tak naprawdę tylko pod kontrolą internisty? Raz na jakiś czas (przeważnie co 2 lata)ma badania ogólne. Wcześniej nie chciała się leczyć. Czy jest W ogóle szansa na rente? Pozdrawiam Danuta