Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauczycielki przedszkola

Polecane posty

Gość gość

co należy do waszych codziennych obowiązków? Mam na myśli pracownice przedszkoli prywatnych.

Gość gość
Nie ma tu żadnych dziewczyn pracujących w przedszkolach?Napiszcie jak jest u was, bo ja nie mam porównania a wydaje mi się, że wymaga się ode mnie rzeczy, za ktore nie powinnam być odpowiedzialna.

Gość gość
Moja mama pracuje jest nauczycielką w państwowym. Dołączył do nich jakiś czas temu nauczyciel, które przeszedł z przedszkola prywatnego i on tam nawet trawę kosił i krany naprawiał. Nic nie poradzisz a to dlatego, ze nauczycieli z prywatnych przedszkoli nie chroni karta nauczyciela.

Gość gość
No ja właśnie robię za nauczyciela, pomoc i sprzątaczkę. a pensja jedna, dlatego jestem ciekawa jak jest w innych placówkach.

Gość gość nlkaprzedszk państw
W państwowym pracuje się 25 godz w tygodniu, ma się do pomocy tzw "pomoc nauczyciela" (pani, która np wyciera stoliki, pomaga dzieciom w toalecie, idzie z nauczycielem na spacer, odkurza, sprząta). Nauczyciel tylko uczy, bawi się z dziećmi, czuwa nad ich bezpieczeństwem. W przedszkolu prywatnym często pracuje się po 8 godzin, także się sprząta, myje dzieci, wyciera im tyłki , bo ktoś muis im pomóc, a nie ma "pomocy nauczyciela" jak w państwowym. No i pensja chyba też niższa w prywatnym. Jeśli pracujesz w prywatnym to napisz co należy do Twoich obowiązków, jaką masz pensję?

Gość gość
Robię wszystko, tzn. organizuję zajęcia dzieciom(muszą być ciekawe i kreatywne, z użyciem rzeczy, które czasem muszę przynieść z domu), myję, gdy trzeba, pomagam w toalecie, zamiatam, podaję posiłki, myję podłogi, toalety. Czasem mam dylemat: sprzątać czy zająć się dziećmi. To przecież chore. Jak teraz to czytam to zdaję sobie sprawę jakie to poniżające. Pani od wszystkiego... Dodam, że dzieci lubię i samą pracę z nimi też.

Gość gość
Aha, nie zarabiam nawet 2 tys.

Gość gość
to szukaj pracy w państwowym

Tak myślałam, bo słyszałam od koleżanki że w prywatnym zarabia się z 1500 i za 8 godz dziennie, robiąc wszystko.

No tak szukaj :-) Powodzenia i szczęścia bo sama wiem, że nie jest tak łatwo znaleźć pracę w państwowym przedszkolu :-)

Gość gość
Znaleźć pracę w państwowym to prawie cud. Panie trzymają się stołeczków do samej emerytury. Wiem, bo mam córkę w państwowym.

Gość gość
a co? nie maja prawa sobie pracowac do emerytury? bez przesady...

do pani, której córka uczy w państwowym przedszkolu - jak długo córka tam pracuje i czy dostała pracę bez znajomości ? Proszę o szczerą odpowiedź, i tak jest to anonimowo :-)

Gość gość
Ja nie mówię,że nie mają prawa. Twierdzę, że nie jest łatwo dostać się dp państwowego.

Gość gość
To ja, założycielka tematu pisalam o córce w państwowym-posyłam tam swoją pięciolatkę i widzę, że są same starsze nauczycielki-na tej podstawie stwierdzam m.in.,iż niełatwo dostać tam pracę. Mam nadzieję, że zostałam dobrze zrozumiana.

No to ja źle zrozumiałam, myślałam, że córka jest w tym przedszkolu nauczycielką,a nie uczęszczającym dzieckiem. Są młode nauczycielki, czy w wieku średnim jak ja (35 lat), ale przyznam ,że nawet ja , ponad 10 lat temu dostałam tam parcę dzięki czyjemuś poparciu,, znajomością więc myślę, że teraz też nie jest łatwo o pracę w państwowym przedszkolu czy szkole.

Gość gość
W przedszkolach nie szukałam za dużo , ale w szkołach szmat czasu. I nic. Bez znajomości się nie uda. Wtej chwili czuję się upokorzona, bo ciągnę właściwie 2 etaty a zarabiam jakbym miała jeden...

Ja pracowałam w fajnym prywatnym na Białołęce Konradku- było naprawdę spoko, warunki też ok. Szkoła to jednak inna bajka, ale jak ktoś szuka pracy to polecam wiem że teraz kogoś szukają;)