Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można pić wodę z cmentarza ? z kranu lub ze studni ?

Polecane posty

Gość gość

bo ja piłam kilka razy podczas wycieczek rowerowych ...

Gość gość
nie mam pojecia, raczej nie jest zdatna do picia

Gość gosccccccccccccc
mozna sie zatruc

Gość gość
Z kranu mozna, bo to z wodociągow, a ze studni ? :O fuj

Gość gość
Trupy the best :classic_cool:

Gość MeTaLL
Ja bym się napił takiej wody - a wy co ?:D

Gość gość
jeżeli woda jest miejska , to raczej nie ma problemu . Jeżeli natomiast mają własne ujęcie (oczywiście chodzi o studnię głębinową) , to zależy czy warstwa izolacyjna w odwiercie jest dobrze zrobiona , tzn. czy jest odpowiednim zabezpieczeniem przed wodami gruntowymi. Ja jednak jestem zdania , że wody z cmentarz nie powinno się pić .

Gość gość
Dobry temat :D

Gość gość
przeciez jak podlewacie kwiatki na cmentarzu to dotykacie tej wody...

Gość gość
zmarli się nie myją więc woda jest dobra

Gość MeTaLL
Kto jeszcze się napije ?:D:D:D NA ZDROWIE

Gość gość
kiedys sie mowilo ze woda taka zawiera trupi jad ;) ale to takie dziecinne gadanie, mozna pić

Gość gość
chyba cie pojebało , wiesz na ilu metrach jest woda od 6 a wiesz na ilu leżą trupy ? na 2 - 3 metrach , ile ty masz lat ?

Gość gość
w moim miescie na cmentarzu jest woda wodociagowa, wiec mozna sobie pic, na innych przypadkach, studniach itp nie znam sie

Gość gość
Pół życia piłam wodę ze studni i to taką przynoszoną do domu w wiadrach i żyję Była to najsmaczniejsza woda jaką piłam A z kranu nie mogę się przemóc, zawsze muszę przegotować Także bez obaw- woda ze studni nie zabija, gdyby tak było to pół mojej wsi już by nie żyło

Gość gość
dokładnie jesli studnia jest wykonana prawidłowo i okoliczne wodny też są ok, wydaje mi się,że nie ma żadnego zagrożenia, u nas jest studnia głębinowa, odwierty nadzorowała firma www.geosaturn.pl/2-oferta.html i używa się z niej wody od kilka lat, nie ma żadnych problemów :)

Gość gość
nie do końca, my kiedyś mieliśmy wodę ze studni, ale że mieszkamy w okolicy cmentarza, to po jej zbadaniu okazało się, iż jest niezdatna do picia

Gość gość
u mnie jest studnia a na niej napis "woda nie zdatna do picia"

Albo to nie jest studnia albo nie jest na cmentarzu, żaden sanepid by na to nie pozwolił.

Gość gość
znów ktoś jest mądrzejszy :O jak mówię, że nie jest z wodociągów to chyba wiem :O:O pewnie dlatego jest na pompie napis "że nie można jej pić"

Gość gość
art1986 - a na ksiezycu są ufoludy ! Byłam na cmentarzu rodzinnym w miejscowości na mazowszu i BRAŁAM WODE ZE STUDNI, bardzo plytka studnia, moze max 5metrow

Gość gość
No jeśli studnia jest wykonana prawidłowo i okoliczne wody czyste, to chyba przeciwwskazań nie ma jako takich. Możesz jeszcze podpytać firmy geologiczno-inżynieryjnej co ona na to: http://www.geotest.biz.pl/

Gość gość
Na większości cmentarzy na studniach są napisy "woda niezdatna do picia". Kwiatkom nie zaszkodzi, ręce umyć tez można (po powrocie do domu lepiej czynność powtórzyć zanim dotkniemy jedzenia), ale nie powinno się jej pić. Wątpię, czy na cmentarzach są ujęcia wodociągowej wody (tej samej, co w naszym kranach w domu), bo ta jest płatna, a kto niby miałby ponosić koszty jej zużycia? Chyba wiecie ile co miesiąc ko są kosztuje Was to w domu, a na cmentarzu trzeba by bylo rachunek przemnożyć razy 10? 50? W zależności od wielkości cmentarza i pory roku. Teraz, kiedy wszyscy szorują pomniki to i razy 100 nie byłoby szacunkiem przesadzonym.

Gość gość
Ja się moło napiłam z cmentarza wody ale moło, myślę że jak ktoś moło się napił to nic, a jak więcej to chyba moze coś być.