Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Decydowanie sie na dwoje dzieci bo jedno moze umrzec lub zginac

Polecane posty

Gość gość

glupszej argumentacji nie slyszalam...a tak ostatnio powiedziala mi kolezanka ,ze boi sie miec jedno dziecko bo tak z dwojki przynajmniej jedno zostanie i pomoze jej w cierpieniu

Gość gość
Czemu głupie? Wg mnie bardzo rozsądne. Też myślę o drugim z tego powodu.

Gość gość
Chyba tylko ludzie ze wsi maja takie dziwnie poglądy . W sumie to bardzo egoistyczne .

Gość gość
Nie jestem ze wsi. Tak, oczywiście że egoistyczne, posiadanie jednego dziecka też jest egoistyczne. Nieegoistyczne to jest rozdać wszystko i jechać do Afryki na misję. Tylko ile osób tak robi? Większość ludzi postępuje egoistycznie.

Gość gość
dla mnie głupota ale różni są ludzie aczkolwiek myśle że to bardziej chodzi że jak masz dwoje to lepiej bo w razie czegoś.... ale nie sądzę żeby ktoś "robił " dziecko tylko i wyłącznie na wypadek smierci drugiego. ja mam dwoje i ... nawet nie potrafie sobie wyobrazić swojego żalu w razie czegoś. chyba bym sama umarła z bólu i wcale drugie dziecko by mnie pocieszyło w takiej syt.

Gość gość
Miec wiecej niz jedno dziecko to super sprawa DLA MATKI ! Miec jedynaka to szczyt egoizmu, zwlaszcza jak mozna sobie pozwolic na wiecej dzieci. Miec wiecej to nie zaden debilizm tylko najzwyklejszy w swiecie pragmatyzm :P Zwlaszcza jak jedno dziecko wyfrunie z domu.. zawsze jest drugie , ktore wypelnia pustke.. Same piszecie , ze najgorsze co moze byc to jedynak z mamusią:P, a hodujecie jedynakow:P

Gość gość
ja mam jedno i tyle nie obchodzi mnie opinia innych amen

Gość gość
to teraz dam ci przyklad Dziewczyna lat 20 dowiaduje się że jest chora na anemie aplastyczną ,jedyny ratunek -jej mlodsza siostra o 16 lat!

Gość gość
moze piszesz o mnie,chciałabym aby mój synek był jedynakiem z własnej wygody,ale wiem ze jak cos mu się stanie umre z rozpaczy,dlatego bedzie miał rodzęństwo

Gość gość
Moj syn jest jedynakiem ale mam 2 wnuków :D :D Co ma byc to będzie i nie" wywolujcie wilka z lasu "

Gość gość
Dlaczego dziwne? Nie widzę w tym nic dziwnego. I skończcie z tym "egoizmem" bo ogólnie chęć posiadania dziecka jest sama w sobie egoistyczna (chęć przekazania swoich genów dalej itd.).

Gość gość
mam znajomą, która podobnie myślała - mieć 2 dzieci, w razie jakby jedno umarło. pech chciał że tata zabrał córki na basen - wracając mieli wypadek - nikt nie przeżył - znajoma została zupełnie sama... także nic to nie daje, chcecie mieć dwoje to róbcie dwoje czy więcej ale nie na zapas jak jedno umrze :O

Gość gość
a co was to obchodzi? wiele osób decyduje się na dziecko po to aby mieć potem wsparcie od nich czy pomoc na starość... a to nie jest egoistyczne? albo mają parcie na swoje dziecko i koniecznie chcą przekazać swoje geny dalej, mimo bezpłodności i lat starań wolą in vitro niż adopcję każdy motyw jest egoistyczny jeżeli przyjrzeć się temu głębiej nie liczą się pobudki posiadania dziecka tylko późniejsza miłość do niego i to jaką będzie się dla niego matką

Gość gość
Jesli ktos chcę mieć drugie dziecko to lepiej żeby to dziecko przyszło na świat z miłości. To powinien być pierwszy argument. Natomiast dopiero drugim argumentem jest to, żeby dziecko po naszej śmierci nie było same na tym świecie www.bajeczki.org

Gość gość
Ab

Gość moje drzewko pomarańczowe
mnie zmarło dwoje dzieci jedno chorowało drugie narodziło się już po śmierci tamtego ale zginęło w wypadku jak miało 3 miesiace teraz mam trzecie dziecko, które było nieplanowane. Jak się okazało, że jestem w ciąży uznałam to za ponury żart losu i załamałam się. Kocham je ale więcej dzieci nie planuję głupotą jest planowanie BO COŚ TAM. Los ma swoje dla nas plany :(

Gość gość
a czy dziecko poczęte właśnie dlatego aby w razie czego został ktoś na świecie nie jest kochane? stuknijcie się w łeb.