Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAM PODEJRZENIE CZERNIAKA BYLAM WCZORAJ U DERMATOLOG PROSZE WEJDZCIE

Polecane posty

Gość gość

mialam znamie wygladajace jak czerniak i ono sie odnowilo pod wplywem słońca podobno mialam w podstawowce to znamie i czernialo i ja to wydrapalam bo bylam glupia i mała..i teraz po latach sie w tym samym miejscu znowu pojawilo i taiie samo i czarnawe ..masakra.. dermatolog mowila ze na razie nie czerniak bo badala tym mikroskopem ale mam to wyciac u chirurga i nie wiem wlasnie co zrobic? czy na fundusz mi to wytna czy jak?i czy musze szczepienie jakies wykupic na zołtaczke do tego??i jak to sie szczepic mam?ile razy?

Gość gość
i przerazilo mnie ze dermatolog powiedziala ze z tego w przyszlosci bedzie czerniak jak z tym nic nie zrobie..i dopiero pobiora mi wycinek czy tam czegos nie ma złego na onkologii.. ale najgorsze ze ona cos mowila ze moga mi przy tym wycinac węzły chłonne....co to znaczy???BO TO MNIE PRZERAZILO..ZNAMIE JEST KOLO KOLANA DODAM..

Gość gość
Nie stresuj się tylko spokojnie poddaj badaniom. Najlepiej idź na konsultacje do minimum dwóch lekarzy.

Gość gość
przy czerniaku węzły chłonne wycinać?po co?jeszcze go nie masz i nie wmawiaj sobie że tak jest tylko wierz że jest ok.moja żona miała nowotwór węzłów chłonnych i jej wycinali węzły ale nie całe tylko próbki pobierali,z nią jest ok,miała nowotwór12lat temu i dziś jest normalną zdrową kobietą,mam z nią dwójkę zdrowych dzieci i jest ok.ludzie nie wmawiajcie sobie chorób i nie stresujcie się za wczasu.pozdrawiam.

Gość gość
Ja też miałam znamie na plecach i wyciełam na nfz ,próbke pobrali do badania histopatologicznego.Okazała się , że wszystko ok.Zabieg trwał może z 10-15 min. znieczulenie miejscowe, nic nie bolało, miałam 3 szwy założone. Nie bój żaby;)

Gość gość
no wlasnie sie stresuje ,ze ona powiedziala mi ,że mam to wyciac i moze tak byc ze wytna tio z węzłami chłonnymi...tak powiedziala.nie dopytalam o jakie wezly chlonne chodzi..moze sa jakies kolo kolana??ech martwie sie..

Gość gość
kochani forumowicze to czemu ona kazala mi sie szczepic na żóltaczke do tego łatwego zabiegu jakim jest wycinanie znamienia????nie rozumiem juz nic..:(

Gość gość
rak wcześnie wykryty jest dziś w pełni wyleczalny,nie łam się kobieto,jesteś zdrowa,nie słuchaj debilnego lekarza,jak można bez badania powiedzieć pacjentowi że napewno z tego będzie rak?co za debil,zmień lekarza i to szybko,myśl pozytywnie.

Gość gość
no ona nie powiedziala mi ,ze będzie rak na pewno.. powiedziala ze jak nie wytne to w przyszlosci z tego rozwinac sie moze czerniak i zasugerowala ,ze jak mi wycinac będą to mogą tez wyciac wezly chlonne razem z tym ale jaie węzły i czemu nie dopytalam bo stresa miałam..ech

Gość gość
posmaruj jodyna

Gość gość
a na żółtaczkę powinno się zaszczepić nawet wtedy gdy się chodzi do dentysty. Mała w Tobie świadomość

Gość gość
wytną ci i nie będziesz miała czerniaka dobrze że teraz poszłaś a na żółtaczkę trzeba się zaszczepić

Gość gość
ale on mi sie odnowil....taki sam i w tym samym miejscu..a jak wytna i znowu sie odnowi???bo ja wczesniej go wydrapapalm i wycialam sama nozyczkami jak bylam mala i glupia..i po tylu ltaach sie odnowil wiec moze sie znowu odnowic po wycieciu tez??

Gość gość
bo to zabieg i powinno się zaszczepić przeciwko żółtaczce.

Gość gość
no i suprer. jednej pijawki mniej. podaj termin zgonu. oblejemy.