Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nauka literek

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze w programie nauczania przedszkolnego nie przewiduja nauki literek, pisania i czytania. Chcialabym jakos wspomoc rozwoj 4,5 letniego synka w okresie wakacji. Znacie jakies fajne sposoby/ porgramy/ pomoce naukowe na nauke?

Gość gość
Mi się udało kupić abecadło z naklejkami. Jest masa naklejek, które przedstawiają najróżniejsze rzeczy i dziecko musi je wklejać na stronę z taką literką, na którą się dana rzecz zaczyna. Bardzo to lubi.

Gość gość
A ja wydrukowalam na kartkach a4 litery, przykleilam na ścianie tak jak są w alfabecie i uczylam piosenke "alfabet". Dwa dni i syn potrafil spiewac i zna wszystkie literki :) bez dwuznakow. Mial prawie 4 lata i uczylam bardziej w formie zabawy. Podobalo mu sie to wiec szybko zlapal.

Gość gość
może oficjalne sie nie przewiduje ale dzieci się uczą czytać w przedszkolu moja córka skończyła zerówkę przedszkolną i nauczyła sie tam właśnie czytać i pisać,

Gość gośćop
może oficjalne sie nie przewiduje ale dzieci się uczą czytać w przedszkolu moja córka skończyła zerówkę przedszkolną i nauczyła sie tam właśnie czytać i pisać, xxxxx Niestety nie w każdym przedszkolu. W przedszkolu mojego syna poznali zaledwie kilka literek i to dopiero pod koniec zerówki. Jeżeli sama bym go nie uczyła nie było by mowy by poszedł do szkoły z umiejętnością pisania czy czytania. Jest tyle materiałów do nauki literek , że jest w czym przebierać. Ja kupowałam głównie książeczki z naklejkami oraz miałam domino z literkami gdzie syn próbował układać wyrazy.