Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku nauczyliście się pływać

Polecane posty

Gość gość

W jakim wieku i gdzie nauczyliście się pływać? Kto wam w tym pomógł?

Gość gość
33 lata - pomógł mi mój facet - chwała jego cierpliwości!! udało się, teraz pływam lepiej od niego :-) trudno w tym wieku się nauczyć, patrzyłam jak obok dzieci śmigają; zawsze o tym marzyłam ale bałam się wody, mój kochany mężczyzna pomógł mi to przezwyciężyć

Gość gość
Mam 31 i nadal nie umiem :-( Panicznie boję się zanurzyć twarz i wydychać powietrze pod wodą.

Gość gość
Żeby utrzymać się na wodzie i płynąć trzeba mieć fizyczną krzepę, dobra kondycję. Ja trochę płynę i dalej nie mam siły, czuję się po tym jak wyrznięta, podarta szmata. Jestem rachitycznej budowy ciała.

Gość gość
11 lat ale kajakarzem bylem to musialem umiec

Gość gość
7 lat, w wieku 6 potrafiłam płynąć pod wodą,

Gość gość
5-6 nauczyłam sie sama pozniej tylko uczyłam sie dobrej techniki , dzięki temu łatwo zdobyłam uprawnienia ratownika w UK :) pływam wszystkimi stylami ( najmniej motylkiem bo nie lubię)

Gość gość
6 lat, tata mnie nauczył. Jazdy na rowerze też w tym wieku (dwukołowy). Jak słucham koleżanek, co mają po 20+ lat i mówią, że nie potrafią pływać, to strasznie im współczuje beznadziejnych ojców. To właśnie tata jest od tego, żeby nauczyć dziecko pływać. No, ale w niektórych rodzinach to nawet ojciec nie potrafi pływać, wstyd jak cholera :O

Gość gość
mnie akurat mama uczyła pływać.

Gość gość
ja mam 30 l i nie umiem, tata mnie probowal nauczyc ale nie dalo sie. Moze dlatego bo kiedys sie topilam i boje sie wody...

Gość gość
8 lat, mieliśmy basen w ramach wf, ale nigdy nie przepadałam za pływaniem.

Gość gość
8 lat, mieszkam 20 kroków jeziora i głupio byłoby nie umieć plywac.

Gość kikajajka
pływać...to za dużo powiedziane. W każdym razie utrzymuję się na wodzie, nie boję się jej o ile jest bezpieczna oczywiście - żadne tam rzeki czy jeziora, ale basen głębszy od mojego wzrostu czy Morze Śródziemne już mnie nie stresuje:-) Bez problemu oglądam rafy koralowe co kilka lat temu było dla mnie dużym wyzwaniem a wręcz niemożliwe było wypłynięcie dalej tam gdzie jest głęboko i daleko do brzegu, basen dla pływających - też się bałam bez koła dmuchanego... od dwóch lat to dla mnie nie problem. A lat mam 45...:-)

Gość kikajajka
i nikt mi nie pomógł, sama w końcu wyczułam wodę i o co chodzi:-)

Gość gość
Ja gdzieś 7 lat. Topiłam się i doszLam do wniosku, że tak dalej być nie może. Wzięłam tatę za rękę, wciągnęłam do wody i powiedziałam, że nie wyjdziemy dopóki nie będę umiała pływać.

Gość gość
A ja mam właśnie 28 i nie umiem pływać, zawsze strasznie mnie to bolało. Ojciec umie, ale chyba nigdy nie pomyślał, żeby mnie nauczyć, a nad wodę jeździliśmy. Mama strasznie strachliwa, od niej nauczylam się strachu, czuję się z tym źle. Faceta nie mam. Tak bardzo pragnę umieć pływać. Poradźcie coś

12 lat, ja fajtłapa, bo z wodą kontakt gdzieś o 6 r. ż.:-p nauczyłam się na basenie, puściłam deseczkę i machałam łapkami:) to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy w życiu, byłam potem już kompletnie innym dzieckiem:)

Gość gość
Ja polecam szkoły nauki pływania :) Nie ma się czego bać i na zajęciach grupowych lub indywidualnych na pewno się nauczycie :) Zresztą w każdym wieku można się tego nauczyć wystarczy chcieć ;) Jeśli jesteście z Wrocławia lub okolic polecam tą szkołę http://olimp24.com/