Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jukila

Moja historia ''zakażenia pęcherza''

Polecane posty

Gość Jukila

No więc tak, było bardzo upalnie, a mnie zaczęło piec początkowo całe krocze. Po kilku dniach nastąpił ból na początku oddawania moczu (musiałam kilka sekund poczekać, żeby zacząć sikać) Kupiłam w aptece Urinal i Vagisil (aptekarka powiedziała że pomoże). Po tygodniu stosowania piekło jeszcze bardziej bez przerwy. Kupiłam UroFuraginum, który również nic nie pomógł... Po trzech dniach brania Furaginy, postanowiłam iść do lekarza... Niestety, nie było już numerków do dobrej lekarki więc poszłam do jakiejś innej. Powiedziałam jej wszystko pomacała mnie po brzuchu i zapisała.... FURAGIN!! Myślę sobie no nie... Przecież mówiłam jej że trzy dni biorę i że nic nie pomaga... Na co ona stwierdziła że ten bez recepty jest dla dzieci... No i czywiście byłą pewna że przejdzie powiediała tak: ''Pobierze pani kilka razy dziennie przez kilka dni i przejdzie'; No dobra.. dwa dni później nie mogłam oddać moczu.. Tak piekło. W nocy nie spałam.. Vagisil nie pomagał. Następnego dnia musiała o 7:00 zadzwonić żeby dostać się do dr. x (bdb lekarki zawsze daje inny lek, miła i uprzejma tłumaczy zawsze działanie leku,przebieg choroby co może pojawić co nie powinno, kiedy ustąpi i jak nie ustąpi kiedy przyjść.. Idealna) Nie powiedział nic na Furagin. Nie badała mnie po brzuchu, powiedziała że nie ma sensu skoro nie boli. od razu wiedziała co i jak. Przepisała Nolicin oraz krem clotrimazolum, żeby nie namnozyły się grzyby. Powiedziała, że po pierwszej dawce Nolicin powinno być lepiej, ale powinno ustąpić do pn. (byłam u niej w pt). Gdy nie ustąpimy przyjść w pn na posiew, natomiast jeżeli w pn nie będzie piekło to za tydz. dwa dni od skończenia antybiotyku zrobić ogólne badanie moczu. Po pierwszej dawce w końcu! oddałam mocz co prawda bolało ale mogłam! jednak do pn nie przeszło zrobiłam posiew. Wynik nic nie wykazał na co dr X cieszyła się niezmiernie i powiedziała że jest do zapalenie pęcherza przez odwodnienie. Kazała pić dwa razy więcej wody niż przedtem. Aha i bolało mnie wtedy już tylko przy oddawaniu moczu, krocze piekło tylko sporadycznie. Po tygodniu od skońćzenia antybiotyku czyli wczoraj znowu piekło mnie krocze a ból przy oddawaniu moczu nie ustąpił.. Chciałam znowu pójść ale przypomniało mi się że miałam dużo pić... Wypiłam w ciągu dnia 1,5 dużej butelki wody mineralnej.. I wieczorem... Nic nie bolało... Po raz pierwszy od miesiąca.. Od teraz będę dużo pić i zyskałam jeszcze większe zaufanie do dr. X... nie przepisywała i nie kombinowała... Jak inni lekarze gdy posiew ujemny a nadal boli.. A ta lekarka co przepisała to samo? Frr... przez nią gdy byłam młoda co tydzień byłam chora bo ciągle przepisywała Augmentin... Tylko dawkę zwiększała.. Słuchajcie forumowiczki! Gdy macie objawy zakażenia pęcherza najpierw dużo pijcie!! Bo ja piłam jak zawsze czyli ok 1 butelkę dziennie.. A to trzeba 2 razy więcej! Przepraszam, ale mnusiałam się podzielić z Wami moją historią... Bo na internetach naczytałam się o tym że przez lata faszerowały się antybiotykami a piły tak samo... Aż mi szkoda było. Pozdrawiam!!!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować