Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z jedzeniem, pomoże ktoś?

Polecane posty

Gość gość

Hej :) Mam mały, albo i duży problem dotyczący jedzenia. Około 1,5 roku temu zaczęłam moją przygodę z odchudzaniem, nie byłam jakoś bardzo otyła ale miałam za dużo tu i ówdzie. Na początku 5-6 kg, jednak zaczęłam brnąć w to dalej i tak doszło do jakiś 18 kg mniej. Nie jestem wysoka, ok 162 cm a ważę jakieś 49-50kg. Moim problemem jest paniczny lęk przed przytyciem, teraz wakacje i wiele wyjazdów. Przy rodzicach muszę udawać że już jem normalnie, więc zdażyło mi się zjeść coś ''kalorycznego'' 3 minuty po zjedzeniu np. loda czy gofra miałam wrażenie że jestem grubsza ok 5 kg, że brzuch mi zwisa, i mam tłuste nogi, choć wiem że wcale tak nie ejst to siedzi ciągle w mojej głowie. Zaczęłam unikać spotkań z przyjaciółkami ponieważ boje się że pójdziemy coś zjeść, lub się napić a ja znowu będę miała wyrzuty. Nie chcę się głodzić, i wiem że muszę coś jeść, jednak ograniczam się do 600 kcal dziennie i nie mogę się przemóc by jeść więcej po prostu mega się boje. Od jakiś 4 dni po prostu staram się jeść jak najmniej by nie mieć wyrzutów, mój dzisiejszy bilans to jakieś 350 kcal. Jak z tego wyjść? Jak mam się przemóc? Jest ktoś lub był w podobnej sytuacji? :(

Gość gość
Ewidentne początki zaburzeń odżywiania. Bez psychologa się nie obejdzie. Walcz o siebie! Po terapii będziesz szczęśliwsza. Piszę to ja, bulimiczka, która nie rzyga od roku.