Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarzyło wam się odrzucić faceta bo nie mówił wyraźnie?

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z dykcją, a dokładniej z mówieniem litery R. Zawsze miałem na punkcie tego kompleksy. Boje się, że kobiety mogą mnie odrzucać przez niewyraźne wysławianie się.

Gość gość
z tego powodu bym nie odrzuciła ,ale odrzuciłam kiedyś kolesia bo mówił tak szybko i niewyraznie że w ogóle nie rozumiałam , jeszcze na żywo było w miare bo kazałam powtarzac powoli ,ale przez telefon to już w ogóle. To był oczywiście jeden z powodów a nie jedyny . Koleś był pusty jak bęben tybetański

Gość Nie miałam nigdy tego
problemu, ale sądzę żę mogłabym z tego powodu kogoś odrzucić. Trudno prowadzić długie dysputy, kiedy rozmówca ma problem ze swobodnym wysławianiem się. Ale nic straconego, jak pokazuje przykład Demostenesa ;)

Gość gość
odrzuciłam adoratora bo mówił strasznie niewyraźnie, przez telefon nie szło się z nim dogadać, maskara, facet mówił niedbale i wcale nie starał się mówić wyraźnie. Nie przekreśliłabym faceta bo nie wymawia litery R.

Gość gość
niewymawianie "r" nie jest takie złe, ale jeżeli ktoś mówi niedbale i w ogóle nie można tej osoby zrozumieć to ciężko pałać sympatią.