Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymieniłam w zębach wszystkie trujące plomby amalgamatowe

Polecane posty

Gość gość

Teraz mam tylko kompozytowe i rozpoczelam kuracje oczyszczającą organizm z rtęci i innych trujących metali jak fluor, który zbierałam w sobie myjąc zeby pastami z fluorem,kadm, ołów, brom i aluminium. Stosuje tabletki prasowanej algi chlorelli (chelatuje ołów i kadm) tabletki z borem (antagonista fluoru) tabletki z jodkiem potasu (1000% zalecanego dziennego spozycia jodu, antagonista rtęci, aluminium i bromu)

Gość gość
slusznie zrobilas :)

Gość gość
podobno niewłasciwie usuwając plomby te rtęciowe można sobie gorszej biedy narobić niż je zostawiając

Gość tinnyjustiny
Możesz napisać coś więcej na ten temat. Czy dentysta stosował jakieś specjalne procedury, o których można przeczytać w necie, czy zmieniał plomby tak jak w każdym innym przypadku. Ja właśnie chciałam wymienić wszystkie "czarne" plomby ale nie wiedziałam, ze to nie jest takie hop siup. Coś tam kiedyś słyszałam o ich szkodliwości ale zbytnio się tym nie przejmowałam. A dzisiaj tak z ciekawości zaczęłam czytać i się załamałam. Siedzę i ryczę. Mam 5 amalgamatów. Paskudnie to wygląda, nie wiedziałam, że ich wymiana może wiązać się z takimi poważnymi konsekwencjami. Jestem załamana, nie wiem co robić.