Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochającamama123

problem z teściową pomocy

Polecane posty

nie wiem co zrobić doradźcie moja teściowa do mojego synka mówi chodź mama wytrze buziulke i podchodzi i zaczyna wycierac albo chodz mama pojdzie ululać do snu

Gość marek krupski
Ty głupia, tępa szparo.

Gość gość
Powiedz jej stanowczo, że to ty jesteś mamą i ma nie mieszać w głowie dziecku. Zapytaj dlaczego, po co i tak za każdym razem kiedy ona tak mówi. Mów przy niej do dziecka że chyba się babci coś pomieszało. Zdaje mi się że ty masz 18 lat i bez nich zginiesz czy co? Jakaś strasznie nieporadna jesteś, a twój mąż nie ma nic przeciwko takiemu dziwactwu??

Gość gość
moja mówi do małej:powiedz, rodzice cię biją, no powiedz babci........no cóż

Gość gość
jak będzie u was, to powiedz do dziecka- chodź babcia ci wytrze buzie i wytrzyj. Powinno dotrzeć, chyba ze jest tępa jak kilo gwoździ

Gość gość
i ty sobie tak pozwalasz o matko jezyka w buzi nie masz czy co

Gość gość
Od razu reaguj, bo tu nie chodzi tylko o Twoje emocje (to też), ale przede wszystkim o psychikę Twojego dziecka. Jeśli nie umiesz stanowczo, że sobie nie zyczysz, to możesz żartem, ale zawsze reaguj! Żartem to np, tak jak już ktoś wyżej pisał, że chyba się babci coś pomieszało, albo, że pewnie sama myśli o dzidziusiu. Albo po prostu, ona: "chodź, mama ci wytrze buzie", a ty "babcia chciała powiedzieć, że babcia ci wytrze buzie, mamę masz jedną". Ale koniecznie reaguj! Moja teściowa też mnie wkurza, np przekonuje mnie, że muszę odzwyczajać od siebie swoje dziecko, albo mówi do mojego dziecka o moich rodzicach po nazwisku "babcia kowalska, dziadek kowalski".