Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdzie we Wrocławiu lub okolicach najlepiej rodzić wcześniaka

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś może wie, który ze szpitali jest najlepiej przygotowany pod względem aparatury dla kobiet rodzących wcześniaki?

Gość gość
nikt się nie orientuje? Może jednak ktoś posiada takie wiadomości?

Gość gość
Najlepsza jest szpital na Borowskiej ma 3 stopien referencyjnosci w ratowaniu wczesniakow nawet tych skrajnych lub Kamienskiego rowniez 3 stopien na wczesniakach.

Poczytaj o specjalistycznym szpitalu ginekologiczno-polozniczym w Wałbrzychu. Slyszalam o nim same dobre opinie a wczoraj byłam akurat na "zwiedzaniu". Również ma trzeci stopień, jest wyremontowany, ma nowe dobrej jakości sprzęty. W pierwsza sobotę miesiąca od 11 do 13 jest zwiedzanie z położna:)

Gość gość
Do wałbrzycha mam za daleko, a słyszeliście coś może o Trzebnicy, do niedawna jeszcze nie mieli sprzętu, ale ponoć to się teraz zmieniło. Macie jakieś inf?

Gość gość
niektórzy chwalą też szpital w Oleśnicy, ale niewiem czy mają tam oddział dla wcześniaków.

Gość gość
ja rodziłam na Brochowie, i koleżanka też. Możemy szczerze polecić.

Gość gość
a Borowskiej unikaj-koleżanka rodziła, w sumie trzy koleżanki-dzieci dwóch podłapały tam gronkowca

Gość gość
Brochów też ma trzeci stopień referencyjności :) jakbyś jeszcze na onkolog Łydkę trafiła to jest mega super :]

Gość gość
Znajoma rodziła na Borowskiej. Nie potrafili dla niej miejsca na tym samym oddziale, co dziecko (wcześniak) zorganizować i musiała po cesarce po całym szpitalu latać żeby małego zobaczyć. Podobno nie był to odosobniony przypadek.

Gość gość
A na Brochowskiej nie jest czasem obecnie zamknięte. Zastanawiam się nad Kamińskiego albo Trzebnicą, ale ten pierwszy nie ma ostatnio dobrej opinii ze względu na tłok i niewiem jak z oddziałem dla wcześniaków a jeśli chodzi o Trzebnicę to nie wiem czy w ogóle ma taki oddział.

Gość gość
tylko Borowska. o Trzebnicy zapomnijcie, w zeszłym roku zmarlo mi tam dziecko bo nie mają żadnego sprzetu w tym szpitalu, nawet krew muszą sprowadzać z Wrocławia ten szpital ma złe opinie wśród wrocławskich lekarzy

Gość gość
to bardzo mi przykro z powodu straty dziecka: (

Gość gość
ja radzę wybrać Wrocław, wolę aby dzieciątko było zdrowe i było pod dobrą opieką a sama być gorzej traktowana niż aby traktowano mnie jak księżniczkę a dziecko miało złą opiekę medyczną. W Trzebnicy nawet wiedza lekarzy pozostawia wiele do życzenia- u mojego dziecko nie wykryto niedokrwistości i silnej anemii. Na Borowskiej są najlepsi lekarze i najlepsza patologia ciąży- wiem bo po tym co przeżyłam już się dowiadywałam u kilku źródeł. pozdrawiam Cię autorko i życzę wszystkiego dobrego.

Gość gość
masz racje, zdrowie dziecka jest najważniejsze, dlatego chciałabym wybrać jak najlepszy szpital, żeby czuć się pewnie i bezpiecznie. A co ze szpitalem przy Curie - Skłodowskiej na klinikach?

Gość gość
z tamtym są różne opinie, w sumie też powinien być ok, ten na kamieńskiego też jest bardzo dobry

Gość gość
Proszę o więcej odpowiedzi, bo puki bo o prawie tyle odpowiedzi tyle różnych opinii.

Gość gość
o Olesnicy zapomnijcie, najgorszy szpital w regionie, rodzi tak tylko ktora musi bo nie dojedzie dalej! jak sie cos zaczyna dziac to karetka wioza do wroclawia bo sprzetu nie maja, jak tos robic bez "przygod" to moze i chwali, ale roznie podczas porodu bywa

Gość gość
- jak ktos rodzi bez "przygod" - mialo byc

Gość gość
Ja rodziłam wcześniaka w dodatku z wytrzewieniem jelit na Dyrekcyjnej, obecnie Borowska. Najlepszy sprzęt i wiedza neaonatologow.

Gość gość
Olesnica i trzebnica to 2 najgorsze szpitale w regionie. Jak coś sie zacznie dziać to wiozą na wrocław bo nie maja sprzętu, niby wychwalane pod niebiosa jak nic sie nie dzieje i dziecko nie wymaga opieki. A jak pojawiają sie komplikacje to wszystko jest zamiatane pod dywan. Tzw. Umieralnie i tyle. Co z tego ze lekarze mili jak nie maja pojęcia o patologiach ciąży

Gość gość
Taa w trzebnicy dorobili sie sprzętu 3 inkubatory na krzyż i jak będziesz mieć szczęście to trafisz na dyżur neonatologa (zgrozo jeden na krzyż) a jak masz mniej szczęścia to moze dowiaza twoje dziecko do wrocka na kamienskiego na czas

Gość gość
Kiedyś był dobry oddział na chałubińskiego we Wrocławiu, ale teraz nikt o tym nie pisze więc nie wiem.

Gość gość
tez coś słyszałam o nim, ale nie wiem czy jeszcze jest. musze gdzies poczytac.

Gość gość
a to nie to samo co szpital na klinikach przy curie-sklodowskiej, tylko oddział gin-pol jest przy chalubińskiego?

Gość gość
Polecam Kamińskiego mają dobrych lekarzy i fachowy sprzęt.

Gość gość
a ja polecam brochów, jest super opieka, dobry sprzęt i rewelacyjne położne

Gość gość
Potwierdzam, osobiście jeszcze tam nie byłam ale słyszałam dużo dobrych opinii.

Gość gość
na Kaminskiego jest dobrze jak sie zapłaci, niby to dla chętnych, ale jest to 650 zł aż!!!! i jak sie nie da to jest gorzej...

Gość gość
Dzień dobry, jestem studentką potrzebującą pomocy przy projekcie zaliczeniowym. Celem mojego projektu jest pomoc fundacji (nie mogę napisać co to za fundacja, ponieważ badanie nie miało by sensu) znajdującej się we Wrocławiu, odświeżeniu jej wizerunku, aby to zrobić muszę zebrać pewne dane. Proszę o wypełnienie krótkiej ankiety. https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fdocs.google.com%2Fforms%2Fd%2Fe%2F1FAIpQLScnB7XhvUJHa2iSE2quNI9RikUJihmXbaZN5tqcQrRDlH5MUA%2Fviewform%3Fusp%3Dsf_link&h=ATN0JhTK-DQ7TSH1pJr6sIY8lpATGUMPCXRoMd1boKC0Axx_izNeM2EnA9c52PisOXy2Z8-wTFO7qrhI1_rO9XlLisepiGOVO1yDbW6moJnM5hA0BAmQEkSi77HE2wjAmt9azMYzBMj9