Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzecia jedenaście

NO popatrz

Polecane posty

Gość trzecia jedenaście
Gość ja, Bardzo krótko dzisiaj - nie trzy... nie cztery... The Police to pięć płyt. :) x 5

Gość gość ja
3:11-naście. No dobra. "Biorę na klatę" fakt że te "niektóre dźwięki" są nieco "podobne". Faktem jest że "małpowanie" czyichś gryfów czy krótkich serii perkusyjii słychać jest w innych zespołach, nie znaczy (przynajmniej dla mnie) że są oryginalni. Idąc Twoim tokiem myślenia to można (nieco) porównać Pink Floyd do Led Zeppelin a jednak jakże bardzo się od siebie różnią! Albo (wokalistycznie mówiąc) Czesław Niemen i powiedzmy...Czesłam Wydrzycki -Malaguena którego mam ochotę powiesić za...ahem, pominę "co". Nigdy nie będzie następnego Niemena, Ireny Jarockiej, Led Zeppelin, Queen itp. Wszystko co było warte do słuchania wyginęło pod koniec tal 80-siątych: Moim skromnym zdaniem. A że raz na dekadę "trafi się" JEDNA piosenka to graniczy raczej z....cudem. Dlatego nuż mi się w kieszeni otwiera (za przeproszeniem) kiedy słyszę podróbki bo zawsze brzmią jak podróbki :-) x5

Gość gość ja
A tak w nawiasie mówiąc to witam się :-) Chociaż nie wiem ile pobędę. "Kochanek" chory :-) Pozdrawiam :-)

Gość trzecia jedenaście
Gośc ja ;), powiem tak... dopiero za kilkanaście godzin znajdę więcej czasu by przesłuchać te pięć płyt The Police i wtedy podam Ci konkretne przykłady. Zespoły a właściwie osobowości tworzyły te zespoły. Zauważ proszę, że w jednakowym czasie. Jako przykład podam Ci jeden przykład. Jeżeli zechcesz to posłuchasz całości :). Przygotuję linki... Wczesne The Cure, płyta ''Seventeen Seconds'', https://www.youtube.com/watch?v=YD2EVqaSJ4o , niecałe 36 minut muzyki. i wczesny Mannam, płyta ''Nocny patrol'', https://www.youtube.com/watch?v=0wVP7UfxfbM, też blisko, bo niecałe 37 minut muzyki. Najwyżej usłyszę od Ciebie, że słoń nadepnął mi na ucho :).

Gość trzecia jedenaście
* Maanam

Gość gość
3:11-naście (Słoń!) :-) x 10 Ok. Posłucham. A teraz się pożegnam. Miłego dnia :-) Pozdrawiam

Gość trzecia jedenaście
Gość ja, też pożegnam się teraz, miłego odbioru :)

Gość gość ja
P.S. Nie byłabym sobą gdybym nie dopowiedziała. Cytujęc Twoje zdanie poniżej... "Zespoły a właściwie osobowości tworzyły te zespoły. Zauważ proszę, że w jednakowym czasie. X X Zauważ że np The Beatles i Rolling Stones też tworzyli w jednakowym czasie i... osobowości je tworzyły (zabierz jedną a nie było by zespołu jakim je znamy) . Nie mniej, obydwa zespoły bardzo się od siebie różnią. Czuję że już Ci słoń na ucho nadepnął hi..hi..hi... No dobra. Wyłucham konkretnie co masz do powiedzenia i "pokłócimy" się dalej :-) x 5

Gość trzecia jedenaście
Gość ja :), jak już czujesz... bardzo śmieszne... ha ha ha ;), że nadepnął mi na ucho słoń, to przynajmniej niech będzie, to słoń indyjski a nie afrykański... przynajmniej to kilkaset kilogramów nacisku mniej... ha ha ha ;).

Gość gość ja
3:11-naście..... Oj nie będzie tak lekko....Może zmiast słonia będzie wieloryb! Hi..hi..hi..TEN to ma dopiero wagę 5 x :-) Pozdrawiam i do następnego razu. XEN,Tobie też :-)

Gość trzecia jedenaście
Gość ja :), cześć to na początek :) x 5

Gość trzecia jedenaście
...Gość ja, staram się zminimalizować ciężar nacisk stopy słonia :D lub stada słoni... :D :) :o... :o :o :o :o :o... itd... :o :o :o no posłuchaj ;)' no posłuchaj całości jeśli zechcesz ;), no posłuchaj w taki sposób jakby nie było słów, tak jakby była to muzyka instrumentalna ;) może zauważysz podobieństwa pomiędzy The Police i Lady Pank :). Więc pierwsza płyta Lady Pank przed jest Tobą w poniższym linku, https://www.youtube.com/watch?v=wbTzhpQtpUI\ P.S. Wielorybów nie boję się, gdyż z nich wynika omega :) x 5

Gość gość ja
3:11-naście Uśmiecham się pod nosem bo wyprzedziłeś moją cześniejszą myśl; mianowicie miałam zamiar odpisać że szkoda że nie można wyłączyć samego wokalu :-) No dobra, "jedziem dalej".... Być może my się "kłócimy" o dwie różne sprawy? Mi nie chodzi tyle o "brzdękanie" na gitarze i rotbierania wszelkich Wbrzdęczków i wycia" na częśc****erwsze itp, co o całokształt tego, czego słucham. Nie niestem na tyle umysłowo zamknięta aby nie wiedzieć że każdy lubi coś innego. Kiedyś, ktoś mógł nazwać jazgotem muzykę Mozarta, która po kilku dekadach przeszła do klasyki. Police i Lady Pank (z tego co pamiętam) zaczynały jako zespoły muzyki Punk. Police poszło w "inną drogę" co jest przyjemne dla moich uszów. Lady Pank z kolei, to jazgot dla mnie. Obojętnie w których latach powstały. Co z tego że przez pierwsze parę sekund muzyka brzmi naweet nawet, kiedy nagle z pośród tego wydziera się głos który nie można określić niczym innym jak wrzask, skowyt i jakieś nieokreślone przeciąganie słów. Zdaję sobie sprawę ze owe wycie, wrzaski, skowyt itd ma swoich fan's (w końcu jest popyt, to jest i podaż) ja tylko nie nie kumam czyje uszy to wytrzymują? Ktoś może powiedzieć, nie moja forsa i nie moja sprawa, tylko że....No właśnie, gdyby te wrzaski, wycie i skowyt były słuchane prywatnie to było by super, ale niestety, radio jest wszędzie. Muzyka jest wszędzie (w sklepach, kiblach, poczekalniach, dworcach, dodając kierowców-półgówków w samochodach którzy koniecznie zmuszają wszystkich w około do słuchania tego badziewia, itd..itd..) I.... nie bacząc że mogę dostać tu od kogoś opieprz, nie cierpię kiedy przyjemna dla ucha piosenka jest przerabiona ja inny styl muzyki, bądź kaleczona językowo. Np oryginał w wykonaiu Guess Who- American Woman (fantastyczna!) A przerobiona poprzez Lenny Kravitz na słabiutki głosik, tak jakby facet dostał zatwardzenia i siedział w WC , stękając i stękając z...zerowym wynikiem (ochyda!) https://youtu.be/UzWHE32IxUcO.K. Przepraszm za dosadność ale...nie dzierżę takich chał. Tyle mojego wykłócnia się 5x:-) Cheers :-)

Gość trzecia jedenaście
Gość ja, być może przesłucham, jeśli dowiem się od Ciebie, że przesłuchałaś całe płyty : ''Siedemnaście sekund'' a także ''Night patrol''- tą drugą niekoniecznie w dwóch wersjach (polskiej i anglojęzycznej) :) x 5. Na Twoją wypowiedź z 03:08 odpowiem w odpowiednim czasie ;).

Gość trzecia jedenaście
Gość ja :), a niech sobie Lenny Kravitz gra jak gra :). Jeżeli muzyka Mozarta po kilku dekadach przeszła do klasyki to niech będzie klasyką :). Tylko proszę nie zapominaj o tym, że po dziewiątej dekadzie zaczyna się wiek ;). W ogóle nie znam się na muzyce operowej i w filharmonii wiedeńskiej nigdy nie byłem, tam odbywają się gale noworoczne dla vipów transmitowane przez stacje telewizyjne w kilka części świata, w otoczce muzyki klasycznych oper, ni i chyba Wolfgang Amadeusz był chyba Austriakiem ;). The Police i Lady Pank nie wychodziło z nurtu typowo punk rocka ;).

Gość trzecia jedenaście
Gośćja, to znaczy... po dziesiątej dekadzie kończy się dany wiek i zaczyna następny... taka drobna pomyłka z mojej strony i stąd to małe sprostowanie. :) x 5

Gość gość ja
3:11-naście pomyłka ...ok. Wiedziałam że załapiesz 5x :-) O muzyce posprzeczam się z Tobą innym razem. Obecnie nie mam możliwości ani czasu aby się skupić :-) Póki co, "leczę się" małym drinkiem na tyle na ile widzę, a więc cheers :-)

Gość trzecia jedenaście
Gość ja :), czy nocne patrole i siedemnaście sekund przesłuchane? :) x 5

Gość gość
3:11-naście, nie, nie przesłuchane. Nie mam tyle spokojnego czasu aby się oddać muzyce. Przesłuchałam niechcąco...8 sekund (lata 80-siąte ha..ha..ha..)

Gość trzecia jedenaście
Gość ja :). osiem sekund też dobre... zawsze to mały krok. :) x 5

Gość gość ja
3:11-naście 5X :-) 8-siem sekund to nie to samo co....17-naście ;-) Ponoć "skleroza nie boli"?! :-)

Gość trzecia jedenaście
Gość ja ;), jeżeli tak lubisz cyfry, to proponuję sto dwadzieścia sekund czyli ósmy utwór https://www.youtube.com/watch?v=vgLGXnptNzk i już będziesz na dobrej drodze do dwóch tysięcy dwudziestu dwóch sekund :) x 5

Gość gość ja
3:11-naście O kurka! Litooości! 5x:-) A więc kontynuacja numerkowa co? No dobra, niech będzie 311-Love Song https://youtu.be/egX9ZDaIrkU

Gość trzecia jedenaście
Gość ja :), przywitam się na początek, dobry wieczór :) x 5

Gość gość
tyk, tyk, tyk...3:12. naście

Gość gość ja
3:11-naście, Dobry Wieczór- Dzień Dobry :-) zegary nie są ze sobą w zgodzie !

Gość trzecia jedenaście
Gość ja :), dziękuję za link muzyczny, nawet pomimo tego, że to cover, to przebija lekarstwem czyli The Cure ;), nie znałem, dlatego i nie tylko dlatego :) x 10