Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powiekszone wezly chlonne szyi,zmiany zapalne w zatokach uwidocznione w RM

Polecane posty

Gość gość

Witam,przepraszam,ze pisze na ogolnym,ale prosze mnie pokierowac na dzial zajmujacy sie wlasnie tymi problemami,od 5mscy mam bolesne powiekszone wezly chlonne z lewej str szyi,jestem po TK szyi,po usg oraz po biopsji wezla chlonnego.Zmartwilam sie poniewaz doczytalam,ze biopsja cienkoiglowa,nie daje wiarygodnej odp,wyszlo mi ze wezly sa odczynowe,zapalne,nie wykryto komorek nowotworowych.Jestem zalamana,utrudniaja mi zycie,przelykaniei utrzymuja sie od tak dawna,dodatkowo mam inne dolegliwosci,zapalenie w jamie ustnej,przepukline rozworu przelykowe,przewlekle zapalenie blony sluzowej zoladka,dretwienie twarzy,bol glowy.Przeszlam juz przez wielu specjalistow,nic nie mija,czuje sie coraz gorzej,jestem po Rm glowy ktore wykazalo zmiany zapalne w lewej piramidzie kosci skroniowej oraz prawej zatoce czolowej???co to oznacza??moze mi ktos udzielic info na ten temat??czy to cos powaznego??czuje sie zle,a lekarze mniezbywaja odsylaja od do,dziekuje za kazda informacje

Gość gość
Hmmmm,nikt nie jest w stanie mi pomoc???taka cisza??

Gość gość
wygląda na jakąś chorobe neurologiczną

Gość gość
No wlasnie ,troche pasuje do neurologicznej,ale te wezly powiekszone odczynowo i te zapalenia na sluzowce to chyba nie bardzo????dzieki za odp,moze jeszcze ktos cos powie??

Gość gość
Idź do neurologa i laryngologa. Możesz mieć przewlekłe infekcje zatok, coś tam masz o tym w opisie? Ale tak tylko sugeruję. Takie wyniki powinien obejrzeć specjalista i wytłumaczyć co się dzieje. Domagaj się tego. Jakąś terapię też powinnaś mieć zaproponowaną. Spróbuj u rodzinnego i poproś o skierowanie albo idź prywatnie będzie szybciej. A badania krwi jakie masz? Rozumiem cię doskonale. Mam podobny problem do twojego. Też mam bolący węzeł na szyji, problem z przelykaniem, ból głowy i ucha. Laryngolog kazał mi zrobić usg szyji i morfologie z pełnym rozmazem. Zobaczymy co wyjdzie. Jak nic to szukam dalej. Do neurologa tez pójdę ale mam termin na za tydzień, niech coś radzi na te bóle głowy. Może to wszystko jest powiązane? Laryngolog stwierdził że uszy mam zdrowe gardło też, dlatego te badania mam zrobić. Powiedział że może coś wyjaśnią ale nie daje pewności. Cieszę się że coś w ogóle robi bo już byłam u kilku lekarzy którzy potraktowali mnie jak dziecko. A ja z bólu wyje juz od 2 miesięcy.

Gość zinks
Ja dlugo chodzilam z zatokami po lekarzach, w koncu zrobilam balonikowanie, ale co sie wychodzilam to moje. Z laryngologów mogę polecić dr Michała Michalika, przyjmuje w Centrum Medycznym MML i jest mega profesjonalny i podobno bardzo ceniony. Mnie ujal tym, ze na kazde z moich stu pytam dokladnie mi odpowiadal i wszystko tlumaczyl. Niestety czasem lepiej zaplacic i isc prywatnie, ale przynajmniej wiadomo, że potraktują Cię poważnie i nie oleją, jak to niestety bywa na NFZ. Z neurologow mam doswiadczenie jedyni z tymi dzieciecymi, wiec nie powmoge.

Gość gość
popros o badnia z krwi, podstawowe lub z rozmazem wezly odczynowe, zapalne, swiadcza o stanie zapalnym ale rownie dobrze moga wskazywac na , nie smiej sie, alergie :) ja np po zabiegu usuniecia guza z piersi, nie moglam golic pachy, bo od razu, wyskakiwal mi wezel wielkosci sliwki :) nie bede pisac, co chcieli z nim robic, bo wiadomo w koncu sama skumalam, ze ...golenie i antyperspirant dziala na wezly pod pacha moze w twoim przypadku jest podobnie? moze masz zab popsuty?, moze dostarczasz organizmowi produkt, ktorego nie powinnas jesc? bo sama piszesz o zapaleniu sluzowki w jamie i zaoladku nie wiem a moze masz hiv? slinianki chore? zmien diete mniej kosmetykow mniej wizyt po lekarzach :P

Gość gość
zgadzam się z postem wyżej. Ja nie chodzę w ogole po lekarzach, nie mam ubezpieczenia i leczę się sama w domu metodami naturalnymi, czosnek, cytryna, miod, i jak do tej pory skutkuje, nie biore zadnych antybiotykow nawet jak mam gorączkę, czekam aż sama przejdzie. Nie wierzę w konowały, to jest wszystko nastawione na robienie kasy a nie leczenie ludzi, i wlasnie po tych lekach ludzie chorują na kolejne choroby ktore są zwiazane ze skutkami ubocznymi lekarstw i dzieki temu biznes sie kreci.

Gość gość
wlasnie po tych lekach ludzie chorują na kolejne choroby ktore są zwiazane ze skutkami ubocznymi lekarstw i dzieki temu biznes sie kreci. cos w tym jest organizm przyzwyczaja sie do lekow a lek na jedno pomaga na inne szkodzi np lek na nadisnienie powoduje kaszel :) co z kolei meczy i serce i pluca ale tez faktem jest, ze nie wszystko da sie dzis wyleczyc czosnkiem