Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chciałem byc naukowcem i cos osiagnac

Polecane posty

Gość gość

a teraz mi tylko pomysły zostały których niezrealizuje bo zagłupi jestem i niezdałem matury a z matmy i polskiego na marne 30 % a z fizyki na 18% teraz to juz niemam celu w zyciu znowu

Gość tomalinski
Nic straconego. Powiem Ci że sam byłem w podobnej sytuacji. Kiepskie oceny w szkole, naganne zachowanie, same problemy. Podszedłem do matury za rok, potem studium, następnie Uniwersytet. Na uczelni byłem prymusem! W końcu nie musiałem uczyć się tego co uważałem za bzdury, tylko mogłem się skupić na coś w czym widziałem sens. Teraz przygotowuję się do obrony doktoratu. Do dziś pamiętam słowa wychowawczyni: "Z Ciebie to nic nie będzie!" ;-) Moja rada: DZIAŁAJ! Jesteś kowalem własnego losu! Ja wiem że bez papierka drzwi z napisem UCZELNIA są teraz zamknięte. mimo to jest wiele innych do otwarcia. A i te zatrzaśnięte można próbować otworzyć. CHCIAŁEŚ COŚ OSIĄGNĄĆ - CHCIEJ NADAL! P O W O D Z E N I A !

Gość gość
niewiem bo jestem przybity tym troche , dod**y staka robota zagłupi jestem i tyle a dobze sie uczyłem wmiare m, widocznie niebyło moim przeznaczeniem isc na studia

Gość tomalinski
Nie ma czegoś takiego jak "za głupi na studia". Zwyczajnie nie zdałeś matury. Zabrakło wiedzy albo szczęścia. Było - minęło. Bierz się chłopie w garść i coś z tym zrób! Zapisz się do jakiejś jednorocznej która da Ci zawód. Przygotuj się do matury i ją zdaj - nie poddawaj się! I nie odpuszczaj sobie jeśli takie są Twoje marzenia! Jeden rok to nic w porównaniu z całym życiem. A przez rok może się wiele zmienić! Trzymam kciuki!

Gość gość
No coz, a ja oblalam polski w pierwszej klasie i tez mi nie wrozyli przyszłości. Skonczylam studia i zrobilam doktorat, każdy rozwija się inaczej.

Gość gość
z czego robisz dr?

Gość tomalinski
Jeśli pytanie było do mnie odpowiadam: doktorat piszę na uczelni ekonomicznej. Wolałbym jednak zachować jakaś anonimowość ;-)