Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabłkowa panna

Podawajcie przepisy i pomysły na jedzenie jabłek na złość Putinowi

Polecane posty

Gość jabłkowa panna

Ja na przykład lubię jeść jabłka w cieście naleśnikowym. Przygotowuję ciasto na naleśniki, maczam w nim kawałki jabłek, a później wrzucam na patelnię :)

Gość gość
A Putin ma to głęboko w d pie czy ty jesz jabłka i jak

Gość jabłkowa panna
Nie obchodzi mnie, co on ma w tyle swojego ciała, mnie interesuje Polska.

Gość gość
a mnie Polska nie interesuje tak jak Polske nie interesuja jej obywatele

Gość gość
Ja lubię kroić jabłka w plasterki i jeść z chlebem, masłem i cukrem. Nieraz dodaję też plasterki jabłek na kanapkę z białym serem i słodzę cynamonem. Taki mały sero-jabłecznik ;)

Gość gość
moze idz sie powies kretynko na złośc Putinowi :D

Gość jabłkowa panna
Polskę nie interesują jej obywatele? Polska to nasza Ojczyzna i zawsze nią będzie, bez względu na głąbów, którzy nią rządzą.

Gość jabłkowa panna
Ale jesteście niezdecydowani. Gdy ktoś założy temat przeciwko Polsce i Polakom, to jedziecie po autorze maksymalnie. Gdy ktoś założy patriotyczny temat, to tak samo po nim jedziecie. Zastanówcie się w końcu jaki jest Wasz stosunek do naszego kraju, nie myśląc o tym, by robić sobie nawzajem na złość, bo inni to wykorzystają.

Gość gość
ale z jakiej paki mam wspierac tych co starcili na tych jabłkach?? czy jak mojemu sasiadowi padnie firma to ktos go bedzie wspierał?? bez jaj w d***e mam te jabłka i wałsnie nie kupie ani jednego, jak sie Polacy tak kumaja a USA to niech teraz im te jabłka wcisną :D niech dalej fikaja Putinowi to zakręci korek z gazem i wtedy dopiero bedziemy sie srac ze starchu

Gość gość
Jutro se zrobie jablka w ciescie nalesnikowym :-) . Dobry pomysl. Ale jablek se naszabruje:-)

Gość jabłkowa panna
A gdyby to embargo uderzyło w Ciebie lub Twoją rodzinę? Jak Twojemu sąsiadowi padnie firma to nagłośnij to, by Polacy wspierali swoje, a nie zagraniczne przedsiębiorstwa.

Gość píjok z dworca zachodniego
A ja lubie jabole :O 🖐️

Gość gość
jakby uderzyło w moja rodzine to mówi sie pech, kryzys uderzył w moja rodzine i musiałam radzic sobie sama, rolnicy i tak zyja sobie w naszym kraju swietnie i maja niesprawiedliwe dopłaty, niech sobie teraz radza tak jak wszyscy

Ale założę się, że nie słyszałeś o tym, że rolnicy pracują ciężko na te pieniądze przez cały dzień? Gdyby nie ich praca nie mógłbyś nic jeść, bo praktycznie wszystko jest zasługą ich pracy.

Gość gość
jabłka sa zdrowe zapobiegaja chorobom i lecza obnizaja cholesterol stymuluje układ immunologiczny i poprawia jego pracę. Oprócz tego kwas ursolowy wzmacnia mięśnie, pomaga zredukować nadmiar tkanki tłuszczowej, a także może zapobiec powstaniu nadwagi. Jabłka powinny więc być doceniane przez osoby chcące zachować szczupłą sylwetkę – zwłaszcza, iż wartość kaloryczna tego owocu jest niska, a mimo tego może on nam dostarczyć potrzebnej dawki energii. Kwas ursolowy posiada także właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwbólowe

Gość gość
caly dzien?? nie rozsmieszaj mnie, mam wielu znajomych rolników, cala zime baki zbijaja i nic nie robia kilka miesiecy, do tego dostaja mega dotacje załatwiane kretactwami

Gość gość
to sie spytaj tych rolników czy z kturych sadzi jabłka bo ja wiemze to sadownicy choduja jabłka a nie rolnicy

Gość gość
może tak ktÓrych i Hoduja głabie :D

No to chyba tym bardziej oczywiste, że chodzi o sadowników, nie rolników, więc nie wiem w czym problem. Prawdą jest jednak, że bez rolników, ani sadowników nie jedlibyśmy wielu rzeczy, chyba, ze sami wyhodowalibyśmy warzywa, owoce, hodowali krowy i kury, codziennie doili krowy, przerabiali mleko na sery i śmietany, zbieralibyśmy zboże i wyrabiali pieczywo.

Gość gość
w mojej okolicy nie ma rolnika który hodowałby jabłka za to sa sadownicy

OK, widzę, że bardzo doczepiliście się mojego błędu o sadownikach i rolnikach, ale on nie ma większego znaczenia dla naszego kraju, a embargo na owoce i warzywa, a być może i na mięso, owszem.

>>>A gdyby to embargo uderzyło w Ciebie lub Twoją rodzinę? Jak Twojemu sąsiadowi padnie firma to nagłośnij to, by Polacy wspierali swoje, a nie zagraniczne przedsiębiorstwa.<<< Obudź się dziewczyno ! Większość ludzi kupi te jabłka w hipermarkecie, a te polskie na pewno nie są :(. Wpakujesz tylko kasę do kieszeni TESCO, CARREFOUR itp. Sadownicy nie zobaczą z tego ani złotówki :(. Poza tym ucierpieli najbardziej dostawcy jabłek przemysłowych, a te możesz spotkać wyłącznie w sokach, jogurtach i wcześniej wymienionych jabolach :P.

>>>znaczenia dla naszego kraju, a embargo na owoce i warzywa, a być może i na mięso, owszem.<<< Piszesz o tym embargu, które nałożyła na Polskę TWOJA UKOCHANA UKRAINA :P :P :P ???

Gość gość
Ty Unia. A uważasz że inni nie pracują ciężko? Tacy np. górnicy w kopalniach harują aby ci dupa nie zmarzła zimą. I od ich pracy są odprowadzane składki na ZUS, a nie na pieprzony KRUS

Gość gość
Putin uderzył w nasze jabłka, a my musimy z załą siła uderzyć w pośredników. To granda, by jabłka, które w skupie nie osiągają złotówki kosztowały 3,5-4 złotego!!!!! Czy ktoś nad tym panuje?

misio1 - przecież mówi się głośno o tym, by Polacy kupowali polskie jabłka, w osiedlowych sklepach i zieleniakach i by kupowali POLSKIE jabłka. Ukraina nie wprowadziła na nas żadnego embarga. Poprosiła jedynie o atest, który zaświadcza, że polska wieprzowina jest wolna od wirusa afrykańskiego. ''Ty Unia. A uważasz że inni nie pracują ciężko? Tacy np. górnicy w kopalniach harują aby ci d**a nie zmarzła zimą. I od ich pracy są odprowadzane składki na ZUS, a nie na pieprzony KRUS'' Oczywiście, że tak nie uważam. Wiem, że górnicy pracują ciężko, ale czy ja ich skrytykowałam?

Pytanie dotyczy przepisów, a nie sporów i cen. :D x Dobra tam, ja bardzo lubię jabłka z ryżem. Gotujemy ryż (jedną torebkę), jabłka (ze 2 wystarczą) pokrojone w kostkę wrzucamy na patelnię z odrobiną wody, dodajemy cynamon i cukier według uznania, potem smażymy, aż jabłka się rozlecą i mieszamy to z ugotowanym ryżem. Chyba nic nie pokręciłam. :D Można jeść "same", albo z ubitą śmietaną i jogurtem. Tyle ja przetestowałam. Smaczne na zimno i na ciepło. Podane gramatury są wystarczające jak na mnie jedną, można modyfikować. :)

Gość gość
najlepszy przepis to nie sprowadzac jablek z zagranicy , obnizyc ceny jablek krajowych i sie beda sprzedawac sadownik sprzedaje jablko za 0.35zl kg a w sklepie 2 zl i wiecej a to podatki wlasnie bo kazdy posrednik musi zaplacic podatek no i zarobic a co do cydra to i podatek i AKCYZA apel do TUSKA najzwyklejsza oranzada jak postoi na sloncu tez ma 4% nalezalo by nalozyc akcyze by zylo sie wam lepiej

Gość gość123456789
Cydr Słowiański :D fajna sprawa, fajnie smakuje np mocno schłodzony w ciepłe dni lub podgrzany w chłodne wieczory: http://cydrslowianski.pl/ rodzinna produkcja pozwala na bogaty bukiet końcowy, w którym poszczególne odmiany jabłek odpowiedzialne są za smak, inne za barwę, a inne stanowią bazę produkcji, czyli sok :)