Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cirilla Fiona Ellen Rhiannon

Czy mam prawo do zazdrości?

Polecane posty

Gość Cirilla Fiona Ellen Rhiannon

Mój 7 letni związek zakończył się w święta bożego narodzenia, przeszłam przez depresje i inne ciężkie stany, ale wyszłam z tego silniejsza. Ten związek nie był może idealny, ale to co było w nim wyjątkowe to całkowite zaufanie i brak skoków w bok oraz obustronne ograniczenie "niepotrzebnych" kontaktów (mam na myśli takie, które mogły by kusić do zdrady). Po rozstaniu poznałam dwóch mężczyzn - Michała i Adriana. Z Michałem byłam krótko, nie pasowaliśmy do siebie mentalnie i fizycznie więc szybko się to rozpadło, ale postanowiliśmy zostać znajomymi - głównie internetowymi. Z Adrianem było zupełnie inaczej - świetny kontakt, zauroczenie fizyczne, wspólne zainteresowania. Szybko wprowadziłam się do niego i zaczęliśmy wspólne życie. Mieszkamy ze sobą dwa miesiące, ale już pojawiły się pierwsze konflikty - głównie na polu mojej zazdrości. Na początku Adrian utrzymywał kontakt ze swoją byłą z którą niedawno się rozstał po 5 latach - to było coś co też nas łączyło - nasze związki były w jakimś sensie beznadziejne i się rozpadły. Ona oczywiście robiła wszystko byśmy nie byli razem - szukała w ludzi powiązanych ze mną, wyciągała od nich różne informacje i mieszała Adrianowi w głowie. Na początku niestety dawał jej się trochę omamić, ale później się ogarnął i zerwał z nią kontakt (na jakiś czas). Ona pisała do mnie, że jestem naiwna bo Adrian i tak mnie zdradzi tak jak ją - uznałam to za próbę zasiania ziarna niepewności i zignorowałam. Skoro był taki zły to po co była z nim 5 lat i po co chciała naszego rozstania? :) No, ale Adrian mimo, że między nami układa się naprawdę dobrze jest uzależniony od kontaktów internetowych z różnymi ludźmi - głównie z kobietami, które są w jego typie - zabawne, czyż nie? Oczywiście te kontakty są niewinne i nie mają podtekstów, ale jednak - gdyby potrzebował tylko rozmowy to czemu nie pogada z kolegami? Wychodzimy gdzieś razem - siedzimy u znajomych, wszyscy dobrze się bawią a Adrian siedzi na komórce i piszę z Anią czy inną Kasią na facebooku. Wg niego to jest zupełnie normalne bo "żadnemu znajomemu nie może zaufać bo to plotkarze, a te osoby w internecie są po to by się wygadać". Ok... W międzyczasie Adrian odnowił kontakt ze swoją byłą, żdarzało się, że wychodził z domu o PIERWSZEJ w nocy żeby sobie z nią pogadać przez telefon. Na pytanie: czemu? Odpowiada, że znał ją tyle czasu i nie chce niszczyć takiej przyjaźni, ale nigdy w życiu nie chciałby wrócić do "tej wrednej i niszczącej mu przez 5 lat życie osoby". Po kilku gorszych dniach i dwóch samotnych wieczorach postanowiłam, że mam tego dość i pojechałam sobie spędzić czas z Michałem - tym z którym mi nie wyszło. Siedziałam u niego do 3 w nocy, oglądaliśmy filmy i dobrze się bawiliśmy. Wróciłam do domu, mogło być blisko rozstania... Dogadaliśmy się. On w ramach zemsty spędził całą sobotę ze swoją ex. Naprawił jej komputer i jeździli cały dzień na rowerach. Czy wg Was nasz związek jest normalny? Czy mam prawo do zazdrości?

Gość gość
2/10 :D

Gość gość
jestes naiwna i latwowierna tyle w temacie

Gość gość
jestes zdradzana kretynko :D

Gość gość
Dziwna Jesteś. Nie znasz dobrze faceta a juz sie do niego wprowadzasz, doopy mu dajesz. On kreci z innymi. W stosunku do bylej zachowal sie jak cham porzucajac ją po pieciu latach jak szmate gdy mu sie znudzila. Byla cie ostrzega przed doopkiem a ty dalej z nim siedzisz. Trąci straszną desperacja z twojej strony byle tylko miec portki w domu. On cie potraktuje jak ex, porzuci gdy mu sie znudzisz, facet kompletne zero, pisze przy tobie z innymi dziewczynami, chory zwiazek. Jesteś po prostu dla niego zwyklym rooochadlem bo miłości to tu ni ma....

Gość gość
glupszej kobiety nie widzialem, uciekaj od niego gdzie pieprz rosnie - a to ze pisze z innymi przy tobie to jest po prostu parodia, nie wystarczasz mu widocznie i ciagle sobie szuka kogos z kim mozna pokrecic

Gość gość
mam nadzieje ze to prowokacja bo jesli nie to jestes zwykla pusta blondynka ktora daje sie robic w bambuko przez typa ktory ma cie w garsci :D

Gość semett
Dlatego uwielbiam kobiety, sa naiwne i latwo je robic w bambuko :D