Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poziom0

widziałem zwiastun filmu 'miasto 44'

Polecane posty

Gość poziom0

https://www.youtube.com/watch?v=k5znZJGB93g i gdybym żył w tamtych czasach to bez żadnego wahania nie mając żadnej broni zabrałbym nóż kuchenny , kawał drąga i worek kamieni oraz butelki z benzyną i bym poszedł walczyć z wrogiem o Warszawę , o Polskę aby zwyciężyć , nawet kamieniem z procy można wroga unieszkodliwić a wiadomo, że wróg jest silny ale idę z motyką na Słońce , już mnie nie zależy , dobije mnie albo ja jego , i teraz , gdy żyję w obecnych czasach to mnie nie zależy , dobije mnie albo ja jego ale mam ogromną ochotę zabrać procę i worek kamieni oraz nóż kuchenny , kawał drąga oraz butelki z benzyną i zrobić wojnę Tuskowi i jego ministrom idiotom i nieudacznikom , a durnowatą Bieńkowską , która nadaje się do Tworek za jej wypowiedzi mam ochotę powiesić za jej peazdę przymocowaną do latarni na ul. Krakowskie Przedmieście w Warszawie aby ją wiszącą warszawiacy podziwiali a tego Tuska trzeba wsadzić do klatki i pokazywać w całej Europie, że to Ten , na którego nawet małpy plują w ZOO.

Gość gość
Ty to możesz Tuskowi lodzika zrobić !

Gość 24 letni psychol
Jak usłyszałem piosenkę Lany del rey w tym zwiastunie, to poczułem żenadę i poszedłem się wysrać

Gość gość
Weterani ostro protestują przeciwko scenom seksu, przemocy, mordowania jeńców: – To jest obraza powstańców! – mówią. – Ja, chłopak urodzony na Woli, takich wulgaryzmów w życiu nie słyszałem. Gdyby ktoś z nas sobie na nie pozwolił, to od razu miał cztery godziny pod karabinem. Dowódca nie pozwalał na takie rzeczy. Mam nadzieję, że część tych wulgaryzmów zostanie usunięta – mówi.

Gość gość
My myśleliśmy wtedy o przeżyciu, a nie o przeżyciach seksualnych – podkpiwają powstańcy. Edmund Baranowski wspomina też, gdy w czasie powstania siedział z kolegą w pokoju przy kawie zbożowej z trójką dziewcząt – sanitariuszką i dwiema łączniczkami. – O 22 wkracza do nas porucznik i mówi krótko: “Dziewczyny, jest godzina 10. Macie swój rejon, swoją kwaterę. Odmaszerować”. Nie było więc nawet okazji do jakiegoś niewłaściwego zachowania się – mówi. a poza tym codzienna msza i spowiedź

Gość gość
Kiedy ten Czerniaków już się wali, kiedy po drugiej stronie ściany są Niemcy, a tutaj ta łączniczka zdzierająca z siebie to wszystko do naga... Bieliznę pokazuje... Trzy tygodnie byliśmy niegoleni, niedomyci i głodni. A oni w filmie oddają się temu gwałtownemu seksowi... Bzdura, po prostu bzdura – kwituje sprawę kolejny z weteranówCzas honoru”, podkreślając, że okupacja i konspiracja wcale nie wyglądały tak efektownie: – Serial nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością. Chłopcy tam zawsze chodzą z bronią. Prawie że na wierzchu – śmieją się powstańcy.

Gość gość
powstancy polecaja film kolumbowie najbardziej realistyczny film

Gość gość
No bo teraz to się tym pseudo 'tfurcom' wydaje, że trzeba koniecznie i na każdym kroku epatować seksem, golizną i wulgaryzmami, żeby kogokolwiek zainteresować swoim 'dziełem'. Dno.

Gość gość
Moja babcia, która pamięta wojnę bardzo dobrze (bo była już prawie dwudziestoletnią pannicą kiedy wojna wybuchła) mówi, że w czasie wojny ostatnie o czym się myślało, to seks (mówiła z punktu widzenia kobiety, rzecz jasna). Dla kobiet wiązało się to z ryzykiem ciąży, a kto normalny chciał być w ciąży w czasie wojny ? Człowiek chodził wiecznie głodny i wystraszony, o ciupcianiu rzadko myślał. Zresztą młodym dziewczynom seks kojarzył się prawie wyłącznie z g***tem i przemocą. Ile to się słyszało o tym, co wyprawiają żołnierze dziewczynom/kobietom :O

Gość gość
w powstaniu warszawskim gwałty były powszechne. Dokonywała ich, chociaż nie tylko, osławiona brygada Oskara Dirlewangera, przed wojną skazanego na gwałt na dziecku. Kierował jednostką Waffen-SS, złożoną z Niemców i kolaborantów. W powstaniu zgwałcono około 40 tys. kobiet, także nieletnich, wiele z nich potem okrutnie zamordowano W 1940 roku generał Wehrmachtu Johannes von Blaskowitz pisze ostry protest przeciw "masowym gwałtom, rabunkom i mordom" w Polsce, podaje nazwiska sprawców. Jego głos pozostaje bez echa, zostaje przeniesiony, a koledzy mu tego protestu nie darują. Plotka głosi, że rzekome samobójstwo generała było ich zemstą.

Gość gość
niemiecka policja stale urządza "rajdy" i porywa ładne kobiety, "zmuszane do pracy w burdelach dla niemieckich oficerów i żołnierzy", Chodzi o tysiące dziewcząt. Są inne pułapki. Mieszkanka Śląska: "Zdecydowałam się opuścić Katowice ze względu na moją 15-letnią córkę, która została zarejestrowana przez władze niemieckie do wysłania do Niemiec, rzekomo do pracy w rolnictwie. Wiem, co to oznacza, znam przypadek pani M., której córki zostały wysłane do prac polowych w Brandenburgii. Przy każdej okazji były one gwałcone przez niemieckich żołnierzy. Jedna z nich zaszła w ciążę". Ofiary, które przeżyły, po wojnie milczały, a jeśli było inaczej, to ich zeznania utajniono, odłożono na półkę z napisem "tabu". Dopiero od niedawna otwierają się archiwa, a razem z nimi drzwi do nieznanego piekła II wojny światowej.

Gość gość
MIŁOŚĆ W CZASACH APOKALIPSY :D to mi się podoba

Gość gość
badziewie

Gość gość
Filmu Miasto 4 4 nie widziałam,soudtrack - ten z Iwanek, Sokół, Cugowskim wydaje mi się piękny ale mało w nim realiów, bardziej prawdziwy był :"Czas honoru" choć obejrzałam do 8 odcinka z 13 bo nie mogłam spać ... Jednak najlepiej jest jechac do Muzeum Powstania Warszawskiego i zobaczyc projekcje w 3d , jak wygladała W-wa po Powstaniu- co z niej zostało... jednak myślę,żewczasie kiedy powstaja głównie gnioty antypolskie w stylu Ida , Pokłosie ... Miasto 44 trzeba docenić ale warto czytac czytac czytac ksiązki o historii Polski