Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile macie kosmetyków, jakich używacie?

Polecane posty

Gość gość

Taka mała inspiracja tematem o oszczędzaniu, bo tam jadą, że dziewczyna mało kosmetyków używa. No to ja w sumie jakby zajrzeć do mojej kosmetyczki to mam kilka rodzajów cieni, kilka lakierów, 1 tusz, 1 kredkę, 3 pomadki. Poza tym balsam do ciała, krem garniera do twarzy, tonik, antyperspirant, woda toaletowa 3 rodzaje i to tyle.

Gość gość
Na codzien latem maluje tylko oczy i to delikatnie (upały) i nie wyobrażam sobie w taka pogodę nakładać pełny makijaż tylko na spacer. Co innego na jakies wyjscie jak wieczorne to normalny podkład a jak jakis grill u znajomych to krem BB. Oprocz tego sypki puder, tusz do rzęs kilka kredek i cienie do powiek. Czasem baza pod podkład ale to juz naprawdę na wielkie wyjście bo potem mam podrażnioną skórę. Dodatkowo płyn miceralny i płyn do demakijazu oczu, jakieś balsamu i żele do kąpieli oczywiście szampon i odzywka. U mnie to podstawa. A nawiązując do tej dziewczyny co pisała ze nie nakłada "tapety" to super tylko pozazdroscic jak na codzienne nie musi. Pewnie jakby miała profesjonalna sesje (jak tam któraś podawała przykład) to z pewnie cos by nałożyła żeby lepiej wygladac. :-)

Gość gość
kremik nivea :classic_cool:

Gość gość
Aha no i antyperspirant lub booker i woda toaletowa, płyn do higieny intymnej i lakiery do paznokci ( ale ich żadko używam)

Gość gość
Tylko nie każdy miewa profesjonalne sesje. Ja na codzień często widuję panny, którym się wydaje, że bez pudru i podkładu nie da się wyjśc - niestety na ogół nakładają tego za dużo i wyglądają jak pacynki. Ja prawie w ogóle się nie maluję, mam ładną cerę, więc nie muszę. Z kosmetyków mam: - lakier - krem - tusz - cienie - kredkę - żel do higieny intymnej - masło do ciała - olejek arganowy - dezodorant - perfumy - błyszczyk Kremu do twarzy nie używam, jedynie olejek. Na codzień używam tuszu i kredki oraz błyszczyka. I też pewnie będzie że nie dbam o siebie :D

Gość gość
krem do twarzy i pod oczy tusz do rzęs, kredka do powiek i cienie dezodorant pod pachy i perfumy szampon i mydło

Gość gość
Oj to ja mam sporo. 3 palety do makijażu ( wszystkie dostalam w prezencie) Fluid w kremie Krem BB Puder mineralny w kamieniu Sephora 3 tusze do rzęs plus 2 odzywki Kilka blyszczykow i pomadek 2 róże A co najlepsze maluje się dość rzadko Do tego Krem na dzień i krem na noc Maslo do ciala 3 zestawy woda toaletowa plus balsam do ciala z jednej linii za pachowej 2 perfumy ( 1 dzienny, 1 wieczorowy) Plyn micelarny oraz dwufazowy plyn do demakijażu Oczywiście antyperspirant Krem i piling do stop i dloni Maska do w losów Szampon dobrany do kondycji wlosów Jedwab i olejek arganowy do w losów Kilka rodzajów żeli do kąpieli Koniecznie plyn do higieny intymnej Piling gruboziarnisty do ciala i drobnoziarnisty do twarzy Maseczka nawilzajaca

Gość gość
To ja będę rekordzistką - krem do stóp, dezodorant, perfumy, szampon do włosów, tusz do rzęs i tyle :)

Gość siasialasia
O matko! Lista jest długa: - żel pod prysznic - szampon x2 - odżywka x2 - masło do ciała - serum wyszczuplajace - żel do hig. intymnej - oliwka do ciała - pianka do golenia - lakier dobwłosów -krem do rąk -żel do mycia twarzy - serum na cerę tradzikowa - krem nawilżający - mleczko do demakijażu -płyn micelarny -antyperspirant - żel pod oczy - regenerum do rzęs - podkład x2 - puder matujacy - puder rozświetlajacy - cienie 3x - róż - korektor - ppmadki, błyszczyki, balsamy razem 13 sztuk - dwa tusze - eye liner i 2 kredki - 33 sztuki lakieru do paznokci :D

Gość gość
siasialasia dziś O matko! Lista jest długa: - żel pod prysznic - szampon x2 - odżywka x2 - masło do ciała - serum wyszczuplajace - żel do hig. intymnej - oliwka do ciała - pianka do golenia - lakier dobwłosów -krem do rąk -żel do mycia twarzy - serum na cerę tradzikowa - krem nawilżający - mleczko do demakijażu -płyn micelarny -antyperspirant - żel pod oczy - regenerum do rzęs - podkład x2 - puder matujacy - puder rozświetlajacy - cienie 3x - róż - korektor - ppmadki, błyszczyki, balsamy razem 13 sztuk - dwa tusze - eye liner i 2 kredki - 33 sztuki lakieru do paznokci smiech.gif x a może jakby była krótsza to by nie było pryszczy?

Gość siasialasia
I jeszcze 4 fiolki perfymów. Kurde dopiero teraz eidzę ilr tego mam ;/

Gość gość
Mam tusz do rzęs, kredke do oczu, całe pudełko lakierów do paznokci, antyperspirant, krem bambino,mydło, szampon -więc niewiele

Gość siasialasia
O Jezu jeszcze peeling do twarzy i serum wygładzające do włosów ;/

Gość gość
Ja mam: zel do higieny intymnej zel podprysznic szampon do wlosow balsam d ciala antyperspirant krem do stop tusz do rzes podklad Peeling do twarzy peeling do ciala olejek arganowy krem do twarzy

Gość gość
Przecież nie pakuję sobie wszystkiego na twarz. To że mam 2 podkłady nie znaczy że nakładam oba i w warstwie o centymetrowej grubości.

Gość gość
A lakieru do paznokci nie mam ani jednego bo chodze do kosmetyczki na paznokcie.ogolnie nie ciulam pieniedzy bo to nie ma sensu

Gość siasialasia
Po drugie tradzik nie jest kwestią nakładania wszystkiego na twarz tylko hormonów. Po trzecie kurację tę stosuję profilaktycznie. Nir ma mowy o żadnych pryszczach.

Gość gość
ja mam - 6 roznych pudeleczek cieni do powiek - dwa różne podklady - róż do policzkow i bronzer korektor puder prasowany dwa tusze do rzes kilka szminek i blyszczykow biooil 3 balsamy do ciala dove kredki do oczu chyba z 5 eyeliner perfumy 6 flakonikow lakierów do paznokci chyba 10 antyperspirant krem do opalania maseczki, peelingi, plyn do demakijarzu, płatki pod oczy, odżywki i maski do włosów, balsam brazujacy, resztę bazy pod make up chyba tyle

Gość gość
Ja mam około 5 cieni 2 tusze błyszczyk kulkę pod pachy perfumy krem do rąk. To wszystko.

Gość gość
Tak jasne profilaktycznie stosujesz kurację przeciw syfom :D ale mnie to ubawiło. i syfy to nie kwestia używania złych kosmetyków? tylko i wyłącznie hormony, oj biedna niedouczona nic dziwnego, że masz parchy na twarzy skoro nie masz o niczym pojęcia. wypryski moga wyskakiwać w wyniku zmian hormonalnych, ale najczęściej powoduje je zatykanie porów wobec czego świnśtwo się zbiera w środku i pojawia się pryszcz.

Gość gość
Zel pod prysznic do intymnej 2szampony 2odzywki maska do wlosow ampulki z kwasem hialuronowym krem na dzien plyn miceralny kilka olejkow, ktore uzywam do ciala i wlosow i z nich tez komponuje wszelkie peelingi Balsam do ciala antyperspirant podklad puder prasowany dwa tusze roz do policzkow lakier bezbarwny do stop-dlonie robie u kosmetyczki

Gość LolaFrenh
Szampon i odżywka do włosów, żel pod prysznic, olejek do kapieli, żel do hig inty, peeling do twarzy i ciała, żel do mycia twarzy, tonik do demakijażu, antyperspirant, dezodorant, perfumy x3, balsam do ciala, serum do biustu, krem do rąk, twarzy x2 i stóp, krem BB, podkład, puder, kulki rozświetlające do twarzy, 2 pudełeczka cieni, tusz, kredke, pomadka, błyszczyk x2, róż, krem z filtrem do opalania. I to chyba tyle. Aaa i jeszcze lakier do paznokci x7.

Gość gość
u mnie jeśli chodzi o kosmetyki do pielęgnacji znajdzie się: żel pod prysznic, balsam, antyperspirant, krem do rąk, krem do stóp, piling do twarzy, piling do rąk, maseczki do twarzy, serum nawilżające, szampon, odżywka do włosów, maska do włosów, woda termalna, krem do twarzy, płyn micelarny, żel pod oczy, mleczko do demakijażu, a z kolorowych to różne rodzaje cieni, tusz, podkład, błyszczyk, kredki do oczu, korektor itp., poza tym 3 rodzaje perfum

Gość gość
ja mam tak: 3 różne peelingi do stóp (scholl, najtańszy z rossmanna i te z biedronki co były) krem do stóp (też z tych z biedronki po 2,99 kupiłam bo tanie i jestem pozytywnie zaskoczona peelingiem i tym kremem) do twarzy używam tylko: cienie (mam dwa upatrzone) kredka liner tusz (fioletowy i czarny) firm nie powiem, bo na to nie patrzę. kremów nie używam. a i wodę toaletową, ale to różnie, raz z pumy, raz inną.

Gość gość
a ilu kosmetykow uzywaja faceci?

To ja moze nie będę wymieniala bo mi to zajmie kawał czasu. Dodam że samych lakierów do paznokci mam 84 buteleczki. Lubię kupować kosmetyki, lubię te kolorowe butelki, zapachy itp.

Polecam wam nową markę perfum Livioon. Mają świetne odpowiedniki oryginalnych perfum w bardzo atrakcyjnych cenach: 1 Armani Code Femme 34,90 zł 2 Armani Acqua di Gioa 34,90 zł 3 Armani Si 55,00 zł 4 Bvlgari Jasmin Noir 77,90 zł 5 Burberry The Beat 34,90 zł 6 Burrbery Brit 3 4,90 zł 7 Cacharel Amor Amor 3 4,90 zł 8 Calvin Klein Euphoria 3 4,90 zł 9 Calvin Klein One 5 5,00 zł 10 Calvin Klein Sheer Beauty 3 4,90 zł 11 Calvin Klein Downtown 34,90 zł 12 Chanel Nr.5 34,90 zł 13 Chanel Coco Madmoselle 34,90 zł 14 Chanel Chance 55,00 zł 15 Chanel Allure 4 9,90 zł 16 Chanel Coco Noir 77,90 zł 17 Chloe Chloe 55,00 zł 18 Diesel Loverdose Tattoo 34,90 zł 19 Dior J'adore 34,90 zł 20 Dior Hypnotic Poison 49,90 zł 21 Dior Addict 34,90 zł 22 Dior Miss Dior Cherie 34,90 zł 23 Dior Addict Eau Fraiche 49,90 zł 24 DKNY Be Delicious 55,00 zł 25 Dolce & Gabbana Light Blue 77,90 zł 26 Dolce & Gabbana Desire the One 34,90 zł 27 Dolce & Gabbana Pour Femme 55,00 zł 28 Elie Saab Le Parfum 89,90 zł 29 Estée Lauder Pleasures 34,90 zł 30 Givenchy Very Irresistible 77,90 zł 31 Givenchy Ange ou Demon 8 9,90 zł 32 Gucci Guilty Women 3 4,90 zł 33 Chanel Chance Eau Tendre 3 4,90 zł 34 Gucci Premlere 7 7,90 zł 35 Guerlain Shalimar 8 9,90 zł 36 Hugo Boss Orange Woman 34,90 zł 37 Hugo Boss Nuit Pour Femme 34,90 zł 38 Hugo Boss Deep Red 55,00 zł 39 Hugo Boss Jour Pour Femme 49,90 zł 40 Hugo Boss Boss Women 3 4,90 zł 41 Issey Miyake L'Eau d'Issey 77,90 zł 42 Jimmy Choo Jimmy Choo 34,90 zł 43 Kenzo Flower by Kenzo 49,90 zł 44 Lacoste Pour Femme 34,90 zł 45 Lancome Miracle 34,90 zł 46 Lancome La vie est belle 55,00 zł 47 Lancome Tresor Midnight Rose 34,90 zł 48 Lancome Hypnose 34,90 zł 49 Narciso Rodriguez Narciso Rodriguez for her 77,90 zł 50 Nina Ricci Nina 77,90 zł 51 Nina Ricci Ricci Ricci 34,90 zł 52 Paco Rabbane Lady Million 77,90 zł 53 Paco Rabbane Black XS 34,90 zł 54 Prada Candy 49,90 zł 55 Roberto Cavalli Cavall Just Women 49,90 zł 56 Salvatore FerragamoSignorina 49,90 zł 57 Tommy Hilfiger Peach Blossom 3 4,90zł 58 Thierry Mugler Angel 34,90 zł 59 Thierry Mugler Alien 55,00 zł 60 Valentino Valentina 34,90 zł 61 Versace Bright Cristal 34,90 zł 62 Lacoste Eau de Lacoste 77,90 zł 63 Versace Versense 49,90 zł 64 Viktor & Rolf Flowerbomb 5 5,00 zł 65 Yves Saint Laurent Manifesto 34,90 zł 66 Yves Saint Laurent Parisienne 49,90 zł 67 Armani Acqua di Gio 34,90 zł 68 Armani Armani Code Homme 59,80 zł 69 Ralph Laurent Polo Blue 34,90 zł 70 Chanel Platinium Egoist 59,80 zł 71 Calvin Klein Free Man 34,90 zł 72 Carolina Herrera 212 for Men 34,90 zł 73 Chanel Blue de Chanel 59,80 zł 74 Chanel Allure Homme Sport 34,90 zł 75 Chanel Allure Homme 59,80 zł 76 Davidoff Cool Water for Men 75,70 zł 77 Mont Blanc Legend 59,80 zł 78 Diesel Fuel for Life for Him 34,90 zł 79 Diesel Only the Brave 59,80 zł 80 Dior Fahrenheit 34,90 zł 81 Dior Eau Sauvage 75,70 zł 82 Dolce & Gabbana The One for Men 59,80 zł 83 Dior Home Sport 34,90 zł 84 Dolce & Gabbana Light Blue pour Homme 34,90 zł 85 Gucci Guilty pour Homme 59,80 zł 86 Hermes Terre d Hermes 75,70 zł 87 Hugo Boss Hugo Men 59,80 zł 88 Hugo Boss Boss Bottled 75,70 zł 89 Hugo Boss Hugo Red 34,90 zł 90 Hugo Boss Boss Bottled Night 34,90 zł 91 Jean Paul Gaultier Le Mâle 34,90 zł 92 Lacoste Pour Home 59,80 zł 93 Paco Rabanne 1 Million 59,80 zł 94 Paco Rabanne Invictus 34,90 zł 95 Prada Luna Rossa 34,90 zł 96 Yves Saint Laurent L Homme YSL 59,80 zł 97 Versace Eros 59,80 zł 98 Hugo Boss Hugo Energise 34,90 zł

Gość gość
@PanCarlo - to się nazywa PODRÓBY a nie "odpowiedniki".

Gość gość
Uwielbiam kosmetyki :) samych balsamow mam 8 :D , perfum 7 drogimy z douglasa typu chanel allure, alien, jadore itd, same 100ml, ale i tansze do pracy lub do sklepu na zakupy. Braknie miejsca jak zaczne wymieniac kosmetyki kolorowe, ale polecam MAC, bobbi brown.