Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaja93

Małoletnie matki to ZAWSZE patologia

Polecane posty

Gość takaja93

O co chodzi w ogóle z tymi małolatami, które juz z brzuchami chodza? jakaś plaga i stało się to nagle "normalne". WCALE normalne nie jest. Jeszcze rozumiem przypadki, serio, serio jak dziewczyna zajdzie majac te 18-19 lat, ok, już przynajmniej pełnoletnia jest... ale szok, że DZIECI w wieku 15-17 lat sie za seks biorą i to jeszcze często nieostrożny (skoro wpadają) patologia na maksa ;/. Sama mam 20 lat i seks zaczęłam uprawiać dopiero jak skończyłam 19 lat a i to było poprzedzone planami długimi co do zabezpieczenia, rozmowami z partnerem i jakby się faktycznie dziecko przytrafiło, to tragedii by nie było. Zadna z moich koleżanke/znajomych w ciążę nie zaszła. Tylko tępe niedojdy życiowe wpadają i potem jeszcze ryczą, że "dlaczego?!". Jak uprawiasz seks to sie zabezpieczasz a i wtedy musisz sie liczyć z tym, ze możesz wpaść. Gówniarstwu powinno sie łapy ucinac za takie zabawianie się a potem płacz nad rozlanym mlekiem.

Gość gość
Poważnie? Niemożliwe. Nie masz innego zajęcia poza interesowaniem się brzuchami i macicami innych kobiet?

Gość gość
Bo 19 lat to taki dojrzały wiek. Ani wykształcenia, ani doświadczenia zawodowego, właściwie nic. Powiedz mi czym byś się różniła od takiej 16-atki? Nie bądź taka hop do przodu, bo nie wiadomo jaka tobie patologia jeszcze w życiu może się przytrafic. Zajmij się swoim brzuchem, swoją macicą.

Gość takaja93
Nie mówię o kobietach tylko o dzieciach a to duża różnica. Ostatnio się dowiedziałam, ze 16letnia kuzynka jest w ciąży i sasiadka 14letnia też, widzę, ze to patologia czysta a matka jedna rozpacza, tak sobie córeczkę wychowała, ze się puszcza w wieku kiedy powinna sie jeszcze lalkami bawić.

Gość takaja93
Jestem pełnoletnia, pracuję, mój partner tez, wynajmujemy mieszkanie, z głodu nie zginiemy jakby sie dziecko przytrafiło. Tak planowałam seks, żeby w razie ciąży nie musieć isć do mopsu i żebrać albo zerować na rodzicach. Taka matka niepełnoletnia nawet nie może być w pełni matką prawnie.

Gość gość
Ale co ciebie to interesuje? Będziesz wychowywać te dzieci? Pomagać im? Nie to wara od innych i zajmij się sobą.

Gość gość
Pewnie niektóre takie matki są lepsze od ciebie więc się odczep. Moja koleżanka zaszła w ciąże gdy miała 17 lat i jakoś żyje i ma się dobrze. Na dodatek jej synek jest bardzo fajnym i szczęśliwym dzieckiem. Ona też jest bardzo kochaną, czułą i niesamowicie sympatyczną osobą. Kiedyś nasz kolega zapytał się jej czy nie żałowała? Ona odpowiedziała tylko że nigdy nie miała czego żałować i niech już nie opowiada bzdur. I tobie radzę to samo. Wiadomo, jak się nie ma warunków to trzeba uważać, ale powinni istnieć ludzi na których można liczyć i ona takich miała i ma.

Gość gość
Tak, to najlepiej siedziec cicho i nic nie powiedzieć :D Widać małoletnie matki się oburzyły, nie potrafiły się zabezpieczyc i teraz kwiczą na moim temacie :D. A wiecie, ze mam rację, 15 letnia matka to patologia i rynsztok, niewiele starsza również.

Gość gość
Taka matka niepelnoletnia, moja droga, jest niejednokrotnie bardziej odpowiedzialna niż taka która dziecko zaplanowala kolo 30.

Gość takaja93
- ten post to mój

Gość takaja93
O proszę, jakie oburzenie :D. No jasne, bardzo odpowiedzialna, bo przewinie czasem dziecko i rzuci szkołę bo się chodzić nie chciało? Sama sie o to prosiła. Śmieszą mnie takie tematy na kafe typu mam 18 lat wpadłam i co teraz, albo 17, trzeba było myśleć, ale nie dziurą!

Gość gość
Otóż panienko ja urodzilam w wieku 21 lat i radzilam sobie świetnie. Nigdy nie bralam zasilku. Teraz mam 28 lat, w międzyczasie skonczylam studia, mam dobra prace. No jaka ja jestem patologia, bo dziecko nie bylo planowane oj jak mnie to martwi

Gość gość
No a między 18-latką a 19-latką jest, aż tak duża różnica? Już się nie czuj taka lepsza :D

Gość gość
Macierzyństwo w wieku 15-17 lat jest patologia niestety. Możecie tu kwiczec ile chcecie ale w tym wieku żadna z was nie jest na tyle odpowiedzialna i dojrzala by sama dobrze wychować dziecko. Nie mowie o przewijaniu czy karmieniu bo tego nawet niezdara die nauczy tylko o miłości przekazaniu wartości bezpieczeństwie Pracowałam z nie letnimi matkami niektóre z tych historii to były prawdziwe horrory

Gość takaja93
Czytaj uważnie ;/. Napisałam małoletnie!! ty zaszłaś w ciążę powyzej 21 i byłaś świadoma, ze sobie poradzisz, wiec nie o tobie ten temat ;/. Temat o dziewczynkach biorących sie za to co dla dorosłych! jakbym sie dowiedziała, ze moja córka majac 15 lat uprawia seks to by miała taką jazdę, że do 18 by na żadnego chłopaczka nie spojrzała.

Gość gość
Ja jestem w gimnazjum i w ciąże zaszły już 3 dziewczyny. Każda z nich jest brzydka, już bym prędzej powiedziała, że facet to będzie chciał uprawiać seks z jakąś ładną, ale nie. One są naprawdę brzydkie, jedna jest megagruba :O

Gość takaja93
21 lat mam za miesiąc :D. czepiaj się czepiaj, a niech sobie uprawia 18 latka ale majac jakieś zabezpieczenie a nie małolata gówniara w liceum bez pracy, nawet matury nie ma a seksi sie bez zabezpieczenia i potem płacz że ciąża a chłopaczek zwiewa do innej głupiej gąski.

ja urodziłam w wieku 18 lat sądze że nie jestem patologią ale może się mylę w końcu na złocie nie śpie ani tyłka forsą nie podcieram...

Gość takaja93
Jestem w szoku, że tyle kobiet BRONI gimnazjalnych, licealnych matek, przecież to dzieci są! ja siebie uważam za dorosłą dlatego, ze zarabiam sama na siebie i nie żeruję na rodzicach i mogę brać odpowiedzialnośc z takim nastawieniem zaczęlam uprawiać seks, ale widzę, ze wam wszystko jedno z podejsciem "jakoś to będzie".

Gość gość
Ja urodziłam jak nie miałam skończonej 20. Taka ze mnie patologia że mam dom w Warszawie, skończoną ASP, pracuje jako konserwator w Muzeum Narodowym i we Francji, moje dziecko chodzi do dobrego gimnazjum, co roku latamy do ciepłych krajów. Taka patologia, brud, smród i ubóstwo normalnie... Jak pani nie wie co oznacza słowo patologia to radzę się dowiedzieć bo to wstyd nawet wśród dzieci z podstawówki. I ciągle mówienie o patologii budzi we mnie zgorszenie, z prawdziwą patologią zmaga się wielu Polaków w swoim domu. To bardzo smutna sprawa o której nie powinno się w ten sposób wypowiadać. " ty to patola, tamto to patologia" to jest dopiero żałosne...

Gość gość
A co cie to tak boli? Ja nie wiem, nie ty zachodzisz w ciąże tylko one, ich problem. a ty masz taki ból dupy :D Może to dotyczy kogoś z twoich bliskich?

Gość gość
Ja ich nie bronie, no ale jak już się stało to co zrobić? Mam je gnoić? O to ci chodzi?

Gość takaja93
Znowu kolejna czytać nie umie ;/. Jednak jest różnica urodzic w wieku 20 a 16 lat. Chodzi mi o to, ze dzieci się nie powinny za seks brać! a wy wszystkie zaraz sie chwalicie, że urodziłyście w takim wieku. To żadna nowosc, kiedyś kobiety w tym wieku wychodziły za mąż. chodzi mi o dzieci, gimnbazjalistki/lisealistki a nie kobiety dorosłe. patologia, zeby dziewczynka zamiast na trzepaku wisieć uprawiała seks z drugim dzieciakiem!! 20 to NIE MAŁOLETNIE i jest RÓŻNICA i to duża.

Gość gość
Różnica między 15 czy 17 lat a 20 chyba jest zauważalna?

Gość takaja93
Tak mam bo mówię, że znam takie dwa przypadki jeden w rodzinie a drugi w sasiedztwie i sie zastanawiam jak rodzice moga dopuszczać do takiej patologii, żeby dzieci sie puszczały.

Gość gość
Ja nie bronię dziewczyn które w wieku 17 lat uprawiały seks bez zabezpieczenia, zaszły w ciąże, a potem płakały i kwiczały. Jednak jak zawiodła antykoncepcja to jak dla mnie inna sprawa. Mimo wszystko uważam że jak już ktoś zgadza się na seks to musi mieć świadomość ,że trzeba ponieść konsekwencje. Moim zdaniem powinna być dopuszczalna aborcja dla niepełnoletnich dziewczyn. Prawda jest taka że dziewczynkom też buzują hormony i chcą się" zabawić" tak jak chłopcy, tylko że oni mogą się ulotnić i sprawy nie było . To jest troszkę niesprawiedliwe, ale nic nie poradzimy. Jednak nie zawsze jest to patologia, nigdy się z tym nie zgodzę.

Gość gość
16-17 latka ma się bawić lalkami i na trzepaku? już nie przesadzaj :D Ale śmieszy mnie, że 19 latka która zajdzie w ciąże okej, a 18 latka już nie. Jakby to był nie wiem jakiś skok rozwojowy i materialny w ciągu tego roku :D No ale ty zaczęłaś uprawiać seks w wieku 19 lat więc musisz tak mówić :D A jak niby rodzice mogą upilnować? Jak dzieciak chce uprawiać seks to to zrobi i tyle. Powie, że idzie do koleżanki a swoje zrobi. GPS w tylku ma zamontować? :D

Gość gość
Poza tym dlaczego jedziesz tylko po dziewczynach. 15 latek który uprawia seks już jest okej?

Gość takaja93
No i właśnie, myślą czymś innym, ale to nie jest normalne, ludzie to nie zwierzęta, uczyć sie powinny a nie zabawiać po kątach. Chłopaczki w takim wieku maja juz zupełnie fiu-bździu w głowie wiec zeby z takim do łóżka iśc trzeba mieć nie po kolei. To powinno być tępione.

Gość gość
Na innych narzekasz, że czytać nie potrafią, a sama odpowiadasz tylko na to na co ci wygodnie, dobra dyskusja nie ma co :D