Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama natki

Postępy rozwojowe 6 tygodniowego niemowlaka

Polecane posty

Gość mama natki

Witam, mamy niemowlaków, pamietacie co wasze 6 tygodnowe dzieciaki umialy juz robic? Dajcie znac bo jestem troszke zaniepokojona moja coreczką :o Skonczyla w sb 6 tygodni, jak narazie jej głownym zainteresowaniem jest jedzenie i spanie oraz robienie kupek...ma gdzies zabawki, cos tam sie popatrzy na nie pare sekund i odwraca główkę w drugą strone patrzac sie gdzies tam na cos z boku przez dluzszy czas... Jedynie co to usmiecha sie do mnie kiedy ja sie do niej usmiechne. Nie lubi lezec na brzuszku, podnosic glowki, zaraz wpada w histerie, moze z raz podniesie glowke do góry a pozniej zaczyna plakac:( troche mnie to martwi , jak czytam kalendarze rozwoju niemowlaka to corka nie robi wielu rzeczy :( czy u was bylo podobnie a pozniej sie to unormowalo? Prosze o odpowiedzi.

Gość gość
Każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Nie ma reguły. Rozwój dziecka to nie biznesplan, że do tego tygodnia ma już umieć to i to.

Gość gość
Kladz jak najczesciej na brzuszju nkech leniuszek cwiczy:-) hiteria - podnos i gdy sie uspokoi znowu poloz. Rob to po spaniu gdy jest wypoczeta i nie rozdrazniona. Kaze daiwcko jest inne, nie sugeruj sie za mocno tymi kalendarzami. Zbliza sie chyba szczepienie, mozesz o swoich watpliosciach porozmawiac z lekarzem, albo polozna:-)

Gość gość
A masz powody by coś podejrzewać? Ile dziecko miało pkt Apgar? sn czy cc, jakieś powikłania w ciąży, tarczyca, cukrzyca, w którym tc urodzone? Moje w tym wieku nawet się nie uśmiechało, głowę słabo podnosił - trzeba ćwiczyć jak wyżej ktoś napisał, bo samo nie przyjdzie.