Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badanie ginekologiczne pomocy

Polecane posty

Gość gość

czy lekarz może sie pomylić przy badaniu ginekologicznym? chodzi mi o to ze wykluczy ciaze mimo ze ja jestem w ciazy?

Gość gość
a robił ci usg?? masz jakies objawy ciąży??

Gość gość
nie robił usg, było badanie przez pochwę.. nie mam objawów ciąży - jedyne co to zatrzymanie miesiączki, ale na to zapisał mi luteinę żeby wywołać.. robiłam 3 testy każdy negatywny, 13 , 18 i 20 dni po stosunku. a u lekarza byłam 42 dni po stosunku.

Gość gość
który to by był tc?? jeśli jestes w ciązy?? lekarze uznają ciąże w 8tyg. jeśli robiłas testy i wyszły negatywne to w ciąży nie jestes. jak po luteinie nie dostaniesz zrób test. ja przez kilka miesiecy brałam luteine na wywołanie...

Gość gość
ok 6tydzień.

Gość gość
lekarz "starej daty" powinien poznać ciąże, bo przecież kiedys usg nie bylo..

Gość gość
pewnie sie odchudzałaś :P

Gość gość
dużo osób tak uważa ale lekarze ciąze uznają dopiero 7-8 tydzień. wcześniej nie ma co iść. jak ja podejrzewałam ciąze byłam w 5 tyg. zrobiłam test i był pozytywny. miałam iść do lekarza ale dużo osób mówiło żebym poczekała do 7 tyg i dopiero poszła bo wtedy bedzie już coś widać. i mieli racje. była już akcja serca. wiec lepiej poczekaj te dwa tyg i dopiero idz. jak ci przepisał luteine to bierz spokojnie. luteina nie zaszkodzi. sama brałam przez 3 miesiące na podtrzymanie. jak dostaniesz okres znaczy ze w ciązy nie jestes. a jak nie dostaniesz to idz do lekarza.

Gość gość
mógł sie pomylic jesli ciaza jest wczesna, dlatego powinien zrobic USG

Gość gość
Ludzie, dobry lekarz ciąże zobaczy gołymi oczkami - wystarczy zwykłe badanie gin - najbardziej widoczna zmiana zachodzi w kolorze zewętrznych oragnów - ciemnieją są sinoczerwone - z powodu więszego ukrwienia.

Gość gość
a jak kiedys nie bylo usg to po czym ginekolog stwierdzał ciąże? po kolorach i zmianach zachodządzących w ciele kobiety..

Gość gość
to było kiedyś. bo nie było usg. i lekarze musieli uczyć sie inaczej tzn. obserwowac zmiany jakie są. teraz na uczelniach juz tak nie uczą. teraz jest usg wiec nikt już nie patrzy na kolory itp..

Gość Marlennnka
Radzę Ci zrobić badanie USG, albo krwi. Obie metody są bardzo dokładne. Z tym, że w badaniu USG można z większą dokładność stwierdzić, który to tydzień ciąży. Jeśli nie miałaś nigdy wykonywanego takiego badania radzę poczytać: http://cenomed.pl/usg/ Z tego co wiem nawet ze skierowaniem na samo badanie czeka się długo, więc można podzwonić, ale jeśli zależy Ci na czasie to umów się na prywatną wizytę :) Trzymam kciuki :P