Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na obiad dziś gotujecie?

Polecane posty

Gość gość

Myślę sobie że tak boczuś z cebulką na patelce uduszę do tego dodam młodej kapuchy i odrobinę kiszonej też przyprawię Mam też mieloną karkóweczkę z czosneczkiem ją podduszę przyprawię, wymieszam to wszystko razem i do naleśników -dobry pomysł?

Gość gość
aa i do tego jeszcze pieczarki i kasza gryczana!

Gość gość
makaron z grilowanym bakłażanem, cukinią i papryką

Gość gość
Leczo ok! A moją propozycję jak nazwać? Nigdy nie robiłam wymyśliłam sobie bo mam to w lodówce w małych ilościach i jak to zmieszam to na farsz do naleśniorów starczy!

Gość gość
Ja mam dziś steki wołowe z czerwoną kapustą i pieczonymi ziemniakami :) Jutro robię paluszki rybne (pierwszy raz w życiu będę robiła), ryż i surówka z kapusty kwaszonej. Czegoś takiego jak Ty nie robiłam nigdy. Kilka razy robiłam naleśniki z mięsnym farszem, ale raczej coś na kształt kebaba, bez kaszy i kwaszonej kapusty.

Gość gość
No ok to jak zrobię, jeśli jednak zrobię to napiszę tutaj jak smakowało mojej rodzinie i czy się tym zajadali czy nie... Naleśniory lubią -Zobaczymy

Gość gość
Rosół bo synek je 3 zupy na przemian rosół właśnie, pomidorową z ryżem i ogórkową b kwaśną ;D na drugie ale to tylko dla mężą ziemniaki, schaby i ogórek konserwowy. Jutro pewnie zrobie na tym rosole pomidorową z ryżem hehe i naleśniki z pieczarkami

Gość gość
Ja mam dzisiaj pieczone zeberka w miodzie i roznych przyprawach, do tego grillowane warzywa

Gość gość
U mnie ogorkowa . Ten farsz to nalesnikow wyjdzie ci strasznie tlusty jak dasz i boczek i karkowke. Ja bym na twoim miejscu zamienila karkowke na jakies mniej tluste mieso.

Gość NudaWpracy
U mnie wczoraj były kopytka ze szpinakiem + gulasz mniam uwielbiam kopytka ;D a dzisiaj bedą kotlety z piersi z fasolka szparagowa. U mnie obiady to połączenie gustu mojego i męża, np dzisiaj nałoże sobie dużo fasolki i ew. malego kotleta a maz dwa kotlety i troche fasolki ;)

Gość gość
Pomidorowa z prawdziwych pomidorów nie z przecieru Wołowina na czerwonym winie z ryżem

Gość gość
matko autorko co tak tłusto,bleeeeee

Gość gość
u mnie gotuje sie fasolowka

Gość gość
Ja dzis mam spaghetti (a raczej pewne z sosem bolońskim ;) ), a wczoraj miałam piersi z kurczaka z fioletowa fasolka szparagowa, pycha :D

Gość gość
jakoś nie bardzo widzę autorko te naleśniki ;-( u mnie taki "bigos" z cukinii a'la leczo, oprócz tego pomidorowa z makaronem i ziemniaki + karkówka duszona w porach - dla dzieci /nie lubią cukinii/. Jutro z kolei będzie pomidorowa i karkówka dla wszystkich - z dzisiaj. Rzadko gotuję na 2 dni, ale jutro zrobię wyjątek - tylko ziemniaki ugotuję "świeże", resztę odgrzeję ;-)

Gość gość
ja też mam pomidorówkę z pomidorów - takie przecierowe nieduże są u nas po 1,5zł/kg więc nawet nie opłaci się kupować koncentratu :D

Gość gość
Ja bym z tego boczku cebuli i kapusty zrobila raczej lazanki, a mielone zrobiabym osobno

Gość Tojaautorkategotopiku
Ruskie wczoraj miałam:)ale że pyszne były to dziś jednak z tej kapustki młodej i tej karkóweczki mielonej zrobiłam pieroszki! Wyszły przepyszne! Polecam Kapustkę na boczusiu z pomidorkami udusiłam i poiłączyłam z mięskiem i do pierogów!

Bami jest to typowe holenderskie danie. Składniki można kupić w polsce ale przyprawe do tego dania nie znajdziecie w polskim sklepie

Gość gość
Ja miałam sushi jutro będzie pieczony w sreberku łosoś Polany sosem czosnkowym, no a pojutrze przyjeżdżają znajomi więc znowu sushi ;)

Gość cześć i czołem kluski
uwielbiam sushi :) pyyycha z wasabi i sosem sojowym :) zazdroszczę. A sama robisz, czy kupujesz gotowe. Ja kilka razyzałapałam się, jakznajomy robił. tam trzeba mieć jakieś glony ;) i gadżety do przygotowania.

Gość gość
Ja to mam dwie lewe ręce więc zamawiam, czasem mój partner zrobi ale to wygląda wtedy jakby było już raz jedzone;) ale trzeba być wyrozumiałym gdy nawet jajka na pół miękko się porządnie zrobić nie potrafi :p dzisiaj było zamawiane . I też bardzo lubię sushi, to chyba moje ulubione danie :) a może mieszkasz w Warszawie?

Gość gość
Jezu, upał taki i bigos? Ja dziś miałam kalafiorka z wody i piersi kurczaka pieczone w papierze do pieczenie, zup nie gotuję jak jest tak gorąco bo nikt nie je. Wszyscy uwielbiamy warzywa i chude mięso, łącznie z dwuletnią córką, nie wyobrażam sobie jeść tłusto w upał.

Gość gość
Gość nade mną, no właśnie ja też, ogólnie w te upały to bym nic nie jadła, ale ja zrobiłam zupę dwa dni temu. Zupa krem z pomidorów. I tydzień temu była specjalnie dla męża zupa z wiśni. Ale to wszystko. Na obiad dzisiaj mięliśmy pomidory z mozarellą , bo głód i nie byliśmy a chcieliśmy zrobić deserek. Wczoraj taka sałatka z jogurtem, przedwczoraj ten krem z pomidora i carpacio( nie wiem czy tak to się pisze) też jakieś sushi było ale już nie wiem kiedy. Na jutro pomysłu nie mam. Teraz to wolę jakieś deserki, może i nie zdrowo, ale co tam ;).

Gość gość
głodni miało być ;)

Gość gość
NudaWpracy - hehe miałam dzisiaj bardzo podobny obiad :) Przecięłam w plasterki pierś z kurczaka ale nie zrobiłam z nich kotletów, tylko dałam na patelnię grillową (wcześniej otoczyłam ziołami i przyprawami) i to się fajnie upiekło :) Do tego troszkę ziemniaczków i fasolka szparagowa, którą także uwielbiam niesamowicie z podsmażaną na maśle bułką tartą :) mniam! aż miałam ochotę na dokładkę, ale żołądek nie pozwalał :D hehe oczy by zjadły wszystko !!!