Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety intelektualistki to zazwyczaj wyrachowane suki

Polecane posty

Wy kobiety nie potraficie filozofować, większość z was potrafi przytakiwać tylko płci męskiej jeśli chodzi o filozofie i religie. Nigdy nie wymyśliłyście żadnej religii lub filozofii. Mierzycie swój intelekt wiedzą współczesną - w porządku - to wspaniale ale jeśli chodzi o rzeczy metafizyczne to te może pojąć tylko płeć męska.

To po co marnujesz czas mowiac nam o tym? Przecie i tak nie pojmiemy. Idz i wymysl jakas religie lepiej.

Gość gość
Gdybyś znał biografię Trynkiewicza, to zapewne wiary byś do tego nie mieszał. On ma właśnie te głębokie rany. Na temat wiary o której piszesz napiszę tylko, że nikt NAGLE nie przestanie być zły, nie ma takiej możliwości. Ktoś może czegoś żałować i starać się być innym, ale to zawsze jest długotrwały proces, tak jak wszystkie nawyki, których nie można wyleczyć kiedy ktoś zapragnął być nagle katolikiem;) Utopia. Co do nieba i piekła .. mam nikłe pojęcie.. więcej o nich w Biblii, niż w realnym życiu, więc nie będę na ten temat snuła wyssanych z palca filozoficznych myśli.

Religie, świat, żal, piekło i niebo zostały zmyślone w ludzkich głowach. Poszedłbym nawet dalej i powiedział że i Wszechświat jest zmyślony więc nie pierdol mi o jakiś ranach Trynkiewicza. Ludzi jest za dużo i dobrze zrobił. Tak jak pisał Szekspir życie to teatr ludzie zjawiają się i odchodzą. Kurtyna się zamyka koniec przedstawienia. Niektórzy płaczą bo ktoś zginął, niektórzy się cieszą bo Markiza poślubiła księcia.

Fubu, to moze wlasnie zacznij wymyslac filozofie i w koncu bedziesz mogl sie poszczycic czyms, czego dokonales sam, a nie jechac na zaslugach mezczyzn sprzed wiekow. Zacznij od tego wszechswiata, bo podoba mi sie twoja teoria.

Gość gość
A o męskiej metafizyce, a konkretnie Twojej mam swoje zdanie: należysz do ludzi z przerośniętym ego, którym wydaje się, że wiedzą dużo więcej od innych, a naprawdę marzą o tym by ich ktoś zauważył. Żyj sobie dalej w tej metafizyce, bye 🖐️

Gość gość
taaa Hitler też dobrze zrobił. wytrzebił miliony. wszyscy powinniśmy go wielbić bo przecież ciągle jest nas za dużo:P

Ja nie piszę o sobie i swoim ego tylko o życiu i świecie. Nie razi mnie to że tego nie dostrzegasz, musisz być w końcu kobietą więc masz do tego prawo.

Bez obaw - swoją filozofię życia też już mam spisaną i skłaniam ją ku temu że jest najprawdziwsza bo najbardziej obiektywna.

Gość gość
a ja skłaniam się do tego, że KAŻDY ma swoja filozofię z życia wziętą:P i pal cię czubku licho z twoja filozofią i metafizyką :P

Gość gość
i jeszcze jedno: porażająca jest w twoich wypowiedziach nienawiść do kobiet. leczysz się jakoś? :P

"i pal cię czubku licho z twoja filozofią i metafizyką" x Jakbym słyszał kobiety w podeszłym wieku z pobliskiej wsi które z chustami na głowach wypowiadają się tak o wszystkim czego nie rozumieją.

Nienawiść do kobiet? Clyde zabiłby z miłości do Bonnie każdą która weszłaby mu w drogę. Podobnie i Bonnie.

Gość gość
przecież to ty niczego nie rozumiesz, nie odwracaj kota ogonem:P a o nienawiści do kobiet piszę dlatego, że czytam ze zrozumieniem, czego nie zauważam niestety u ciebie.

Gość gość
Przecież on nie czyta wszystkich postów. Wybiera tylko te na które wydaje mu się, że zna odpowiedź. Nie odpowiadajcie mu. Autor gdzieś przepadł, a temu się wydaje, że może komuś niszczyć topick. Załóż swój fabu :D

Popatrz są w życiu mądrzy i głupcy. Skąd pochodzi mądrość i gdzie jest jej źródło? Tego nawet najznamienitsi filozofowie i bibliści nie wiedzieli i ja tego też nie wiem, przecież można największe mądrości mówić przed głupim człowiekiem i dalej będzie głupi. Na poziomie na którym jestem uważam że mądrość nie może być już wyższa i choć zdaje sobie sprawę z tego że może to być wrażenie czysto subiektywne to jestem gotów je podeprzeć tym co wiem, pytaniami jakie zadaje i doświadczeniami jakich doznałem. Można nie znać odpowiedzi ale zadawać mądre pytania to też mądrość. Ktoś zapyta się do czego mi ta mądrość? Otóż teoretycznie do niczego bo i ptak może bez niej żyć i cieszyć się życiem, jednak ja znam kres życia ptaka i pojąłem przyczynę wszechrzeczy, a to daje mi... nie dla psa mleko dla kota.

Gość gość
"Na poziomie na którym jestem uważam że mądrość nie może być już wyższa " - no niestety nie może bo jeśli chodzi o Ciebie, nie dyskutujesz z innymi, tylko piszesz o sobie. Tego jednak mądrością nazwać się nie da.

Nie dyskutuje bo wszystko wiem - to logiczne. A czego nie wiem to szukam w google - wiem jak to brzmi ale mi chodzi o takie życiowe informacje np co jedzą psy. Wam mogę jedynie odpisywać, nie dyskutować.

Gość gość
do budy frandzolony psie! hał, hał!

ten post to swieta prawda. Dlatego niektorzy faceci nawet te "dobre partie" wybieraja typ slodkiej idiotki. Jak ktos jest serio inteligentna laska to snuje intrygi nawet nieswiadomie, ja jeszcze jestem egoistka i moj mozg podswiadomie dziala akcja- reakcja dlatego w zyciu mam wszystko co najlepsze, ale nie szczescie i milosc, jestem intelektualistka i wyrachowana suka.