Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY Jak oduczyc córke spania w dzień w wózku!!

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka ma 10 miesięcy. Na noc nie ma problemu z zasypianiem-codziennie to samo. O 20 je kasze ,kładę ją do naszego łóżka 5 minut pospiewam kołysanke i śpi-po pół godziny ją przenoszę do łóżeczka-śpi tam do 7 rano. W dzień jest masakra. i Nauczyłam ją spac w gondoli-jest z października, była zima wiosna...mamy taras i spała sobie smacznie na swieżym powietrzu. No i mam teraz- nie chce spac nigdzie indziej!!! A że jest duża-wychodzi poza 97 centyl wzrostu w gondoli jest bardzo ciasno.-probowałam ją przekladac z gondoli po uspieniu do łóżeczka ale od razu wrzask i ryk. W dużym łóżku tez spac nie chce.Jaką metodą ją nauczyc spac gdzie indziej??? Spi dwa razy po półtorej godziny.

Gość maaaama
Widzę tu jedno rozwiązanie a mianowicie nie kładź jej w gondoli. Niech ryczy. Jak będzie śpiąca to zaśnie w swoim łóżeczku. Może być ciężko ale nie poddawaj się. W końcu się oduczy :)

Gość gość
Właśnie zastanawiam się-czy od razu uczyc ją w łóżeczku czy tak jak robie to wieczorem-w łóżku i przenosic? Albo wogóle moze niech spi w duzym łóżku?? Sama ni wiem. Nienawidze jak mala płacze:O

Gość gość
jak oduczyć spania w wózku? bardzo prosto- kłaść do łóżeczka

Gość gość
Takie rady to prosze sobie...... kończyc nie bedę. Jak ją próbowalam usypiac od razu włózeczku to nie sądzilam że dziecko moze 150 razy sie podnieśc i nie byc tym zmęczone tak aby pasc w koncu!!!!

Gość gość
Jak ją przenosisz z dużego do małego to nie budzi się?

Gość gość
Gościu z 15:43 nie pultaj się tak. Tu nie ma innego rozwiązania jak wyrzucić w pizdu gondolę.

Gość gość
Jak ją przenoszę z dużego do małego w nocy po zaśnieciu te 30 minut to sie nie budzi.W dzień jak ją klade w dużym to jakby nie wiedziała o co chodzi -wywija się, raczkuje po łóżku i gada:/

Gość gość
Mamo autorko a może nie jest śpiąca? Może przetrzymuj ją do jednej drzemki godzinnej ok. 13stej?

Gość gość
No ale nic, kilka dni jeszcze poczekam aż skończą się upały za kilka dni ( mieszkamy na wschodzie i ogólnie od kilku dni mi kiepsko śpi) bo jak teraz ją spróbuje przestawic to sądze ze nic z tego nie będzi. A jak bedzie chłodniej musze tą gondole wywalic jak ktoś napisał. Trudno trzeba będzie sie przemęczyc:/

Gość gość
Nie da rady chyba ją przetrzymac bo w wozku zasypia w 2 minuty.... Jak wstaje o 7 to idzie spac od 10 do 11.30 i potem od 14/15-16.30. Na noc idzie spac o 20 i ledwo co do 20 wytrzymuje. Wczoraj np. o 20.30 poszla bo sie na spacerze zagapiłam i nie dojadła mi kaszy tak płakała bo byla zmęczona.

Gorzej jakby wcale nie umiała spać poza wózkiem. Ale skoro na noc ładnie zasypia to jest jakaś nadzieja, że i w dzień zacznie ;)

No to musisz ją przetrzymać chyba, żeby ze zmęczenia padła w łóżeczku lub Twoim łóżku :-o współczuje tej histerii ale tu chyba nic innego nie wymyślisz :-o

Gość gość
Ehhh, fajnie było jak spala w gondoli-wygoda, przestawiałam ją gdzie chciałam, jak zimno na balkon jak gorąco to teraz śpi tam gdzie najchłodniej (w kuchni) -na balkonie przesypiala mi 3h ciągiem... trudno teraz będe musiała miec coś za coś:P

Gość gość
nie rozumiem twojego problemu Kup duzą rozkładaną na płasko spacerówkę i niech se spi

Gość gość
Dokładnie, jak lubi w wózku to kup spacerówkę rozkładaną na płasko i już :) Moja tak spała do 2,5 roku, aż w ogóle skończyla spać w dzień, nikt od tego nie umarł. Na noc zawsze zasypiała grzecznie i bez problemów w swoim łóżeczku, bez noszenia, bujania itp. Po prostu lubiła w dzień drzemać w wózku, taki typ :)

moja córka spała w dzień w gondoli do 11 miesiąca, od 2 miesięcy śpi w spacerówce rozłożonej na płasko, w nocy z nami, inaczej nici ze spania

Gość gość
włóz gondole z dzieckiem do łózeczka, niech śpi...;)

Gość gość
są takie gondole że da sie je odpiąc od kółek, nie żebys myslała, że każe wózek wkładać

Gość gość
no dobra, ale - widac tak lubi, skoro tylko tam zasypia... nie wiem, ale jest taka teoria,że niemowlaki właśnie sie owija ciasno, bo wtedy czuja się bezpieczniej, w beciki - może ona po prostu czuje sie bezpiecznie w małej przestrzeni i dlatego właśnie w gondoli zasypia chętniej?

owijanie niemowląt to raczej do 3 miesiąca życia jako przedłużenie życia płodowego, ale prawdą jest, że moja córka też lubiła ciasną gondolę (chociaż ona jest drobniutka), teraz śpi w spacerówce w dzień, a w nocy za nic nie chce spać w łóżeczku, tylko z nami w łózku na 3/4 powierzchni ;)

Gość gość
Ja też tak dzieciaka nauczyłam. Musiałam potem ponieść konsekwencje. Może zachowałam się jak mama bez serca ale nie potrafiłam inaczej i kładłam młodą do łóżeczka dawałam dłoń, głaskałam. Oczywiście darła się, ale trudno. Czasem trwało to ponad godzinę. Po jakimś czasie wychodziłam z pokoju i zostawiałam taką ryczącą, no cóż, wyjścia nie miałam. Trwało to tak z 3 tygodnie ale warto było. Ona płakała w jednym pokoju a ja z początku w drugim, ale byłam zawzięta i wyszło.

Gość gość
tez mam ten problem i to jeszcze gondola pod oknem dachowym. Dawno bym to olała i kładła w spacerówce, ale mieszkam na 3 pietrze bez windy i spacerowka jest w aucie. U nas jedyne rozwiazanie to spacery w porze drzemki

Gość gość
Kurcze a jak byście z usypianiem sprawę załatwily z blizniaczkami??? Co prawda sa jeszcze maleńkie ale uspac w tym samym czasie to jazda dopiero. A jak wyłoże do wózka to śpią jak Bujam a jak nie to juz nagle nie śpią ;)