Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w Warszawie łatwo jest znaleźć pracę ? Chcę się przeprowadzić...

Polecane posty

Gość gość
W Warszawie jest najłatwiej jeżeli chodzi o pracę i dodatkowo jest dużo konkursów w tym mieście. Teraz np można wygrać iPhone tutaj: http://tyi4.pl/r/Gjyiphone7 , Dowiedziałem się o tym od kolegi, który ma właśnie iPhone :) Warto brać udział

Gość gość
bababababaaaaaaaaaa 2014.08.05 tak, to jest prawda, rodowici Warszawiacy są bardzo w porządku, najgorzej się wożą ci co przyjadą z jakiegoś pipidówka, wynajmą jakieś dwu-trzypokojowe mieszkanie, gnieżdżą się w kilka osób, ale na mieście to się bujają jacy to wieeeeeelcy Warszawiacy. Ja nie jestem z Warszawy, ale pracuje tam już ponad 15 lat, mieszkam w Mińsku Mazowieckim i regularnie dojeżdżam. Pamiętam początki, jak kolega z liceum, który pochodził z jeszcze mniejszej dziury spod Mińska (Siennica), całe liceum dojeżdżał, a potem się przeprowadził do Wawy, matko, jak on się zaczął wtedy wozić jakiż to z niego Warszawiak i wyśmiewać wszystkich dojeżdżających, a prawda taka że on do roboty tłukł się tymi tramwajami dłużej niż ja od siebie pociągiem z Mińska :D

Gość himes
skorzystaj z doradztwa zawodowego, https://www.people.com.pl/ tutaj mają sporo ofert pracy może w twojej okolicy też coś znajdziesz. Mają dobre warunki zatrudnienia, profesjonalni ludzie i nie biorą byle jakich ofert pracy a konkretne i dobrze płatne.

Gość gość
To jest coś naprawdę porządnego i godnego polecenia jeśli chodzi o wasze dalsze kształcenie http://reaktor.pwn.pl/kursy/ Moim zdaniem to świetna alternatywa dla tych którzy marzą o tym aby iśc na studia informatyczne ale nie zawsze im się to udaje.

Gość gość
A zamierzasz w Warszawie szukac tez faceta? Lekko raczej nie bedzie, tak mi sie przypomnialo co czytalam niedawno- w Warszawie przypada az 120 kobiet na 100 mezczyzn, spora konkurencja... Warszawa to jedno z najbardziej zfeminizowanuch miast w Polsce.

Gość gość
no i co z tego, że jest tu więcej ofert, skoro jest większa konkurencja i dodatkowo przybyli ukraińcy :) pracuję w wawie za 1800 zł netto na umowę zlecenie :) wynajęcie kawalerki min. 1400 zł. Nie wiem czego wy oczekujecie od tego miasta.

Gość gość
Ja 3500 na rękę i 2 pokoje wynajmuje za 1600

Gość gość
Witam, a ja mam problem ze znalezieniem pracownika który chciał by pracować rzetelne

Gość gość
zapłać więcej, to bez problemu znajdziesz. Tylko nie mów, że przestaniesz przez to być konkurencyjny. Konkurencja nie ma problemów z pracownikami.

Gość gość
W Warszawie da się dobrze zarobić, ale to też zależy od branży, doświadczenia i tego w jakiej firmie pracujecie. To prawda, że mieszkania są drogie, ale jeśli ktoś ma jakieś konkretne umiejętności, a nie szuka pracy np. sklepie, to powinien zarobić coś koło średniej krajowe. W tym artykule http://praca-mazowieckie.pl/kto-w-warszawie-zarabia-najwiecej/ macie informacje o tym w jakich zawodach się najwięcej zarabia.

Gość gość
Na pewno jest dużo łatwiej niż w innych, mniejszych miastach. Ogólnie popatrzcie sobie na ogłoszenia - http://www.gowork.pl/praca/warszawa;l . W zasadzie co chwilkę coś się pojawia. W stolicy jest dużo więcej takich prac-zleceń ale też są większe możlwości dla osób z konkretnym wykształceniem.

Gość Basiula555
Łatwo, jak wiesz gdzie szukać ;) Ja od paru lat juz pracuję w das.pl i jestem naprawdę zadowolona. Jak ktoś szuka pracy, to polecam się zorientować.

Gość Marteczka19888
Też z czystym sumieniem mogę polecić das.pl

Gość gość
EuroKadra dała mi pracę - zatrudnienia jest mnóstwo. Kiedy poszłam do agencji to mi zaproponowano pracę od kolejnego dnia. Firmy mają teraz potężne braki w zatrudnieniu i po prostu na gwałt szukają pracowników. I właśnie to stwarza okazję do tego, żeby znajdować zatrudnienie w najlepszych firmach w okolicy.

Gość gość
autorka ja sie przeprowadziłam do Gdanska, wynajęcie pokoju w 2 pokojowym mieszkaniu drugi wynajmuje kolezanka to 700 zł na miesiac na jedna osobe, tutaj jest duzo pracy i czesto zmieniam, saciekawe oferty w hurtowniach wysyłkowych tzw sklepach internetowych stawka do 15 na godz na 3 zmiany, nie mowiac juz o sklepach czy jakis restauracjach wiec tylko Gdansk

Gość gość
a ja w magazynie mam 3 netto i nie przeszkadza im ze nie mam uprawnien nawozek widłowy plus zus dali mi po roku, pod Gdanskiem:)

Gość gość
EuroKadra robi mega różnicę. W sensie - agencja pracy. Jeśli tylko chcecie znaleźć zatrudnienie, to bez większych problemów je dostaniecie. Firmy mają teraz duże braki kadrowe. Nie sądzę, aby prędko miało się pod tym względem coś zmienić. Bo niby na jakiej podstawie?

Gość gość
Łatwo, bardzo łatwo. Euro Kadra naszej mamie dała zatrudnienie w 2 dni po tym, jak poszła na rozmowę. Co ciekawe - nasza mama od lat nie pracowała. Tak więc ogólnie okres pod względem szukania pracy jest bardzo dobre i kto chce ją znaleźć, ten na pewno ją dostanie ;-)

Gość gość
Potwierdzam. Dostałam pracę z EuroKadra w jeden dzień po tym, jak się pojawiłam na rozmowie. Mają zatrudnienie dla wielu ludzi. Kwestia taka, jakie macie oczekiwania, bo jeśli chcecie trafić na nie wiadomo jakie stanowisko, to już inna sprawa. Ale jeśli zależy wam tylko na znalezieniu pracy, to dostaniecie ją bez większych problemów.

Gość gość
Teraz nie ma żadnych problemów z zatrudnieniem. Wystarczy zerknąć w bazy EuroKadra, w sensie - podpisać umowę, dojść do pewnych wniosków, wybrać pracę, jaka was interesuje. A tak dobrej sytuacji dla szukających zatrudnienia naprawdę nie było od bardzo dawna. I oby tak dalej.

Gość gość
I tak, i nie. Zależy jakiej pracy szukacie i jak szybko chcecie ją znaleźć. Ogólnie to wystarczy zerknąć - https://www.gowork.pl/praca/warszawa;l Możliwych etatów jest całe mnóstwo, ale do zdobycia zawodu potrzebne są po prostu konkretne umiejętności.

Gość gość
najłatwiej o prace w Gdansku ja tam wynajmuje pokoj w mieszkaniu dla studentow ale nie studiuje, pracy nie brak tej zwykłej gdzie nie trzeba żadnych kwalifikacji,począwszy od McDonald,poczta,małe przedsiębiorstwa,sklepy,hotele,kierowca,hurtownie i inne magazyny,pracuje w magazynie wysyłkowym,jak kto chce pracowac to tylko Gdansk oczywiscie dla wykształconych tez miejca nie brak

Gość gość
Idziesz do agencji EuroKadra i dostajesz pracę nawet z dnia na dzień - mówię całkiem poważnie. Teraz naprawdę jeśli komuś tylko zależy na pracy, to ją dostanie. Postępy pod tym względem są ogromne, wszystko idzie we właściwym kierunku. O konkretach dowiemy się dopiero wkrótce, ale możemy się spodziewać wielu istotnych zmian na plus. I oby tak dalej.

Gość gość
Pracę w Warszawie może znaleźć każdy, pozostaje tylko pytanie co chcecie robić i za ile zgodzicie się pracować… Chyba najlepiej opłacane branże to IT i finanse, ale w handlu też jest bardzo dużo ofert. Choćby w tym serwisie https://warszawa-praca.eu/ możecie sprawdzić.

Gość gość
Jako miejsce do pracy i do rozwoju to bardzo polecam Warsaw Concierge Group. Nie stoi się tutaj w miejscu tylko można naprawdę podnosić swoje kwalifikacje i zdobyć takie doświadczenie w obsłudze klienta jakiego nie da żaden inny zawód i żadna inna firma.

Gość gość

O pracę nie jest trudno. Jednak koszty życia są wyższe wiec lepiej mieć dobrą pracę. Ja jestem osobą z zagranicy więc na starcie miałem jeszcze trudniej. Na szczęście trafiłem na http://legalwawa.pl/ Oni znajdują pracę osobom z zagranicy na terenie Warszawy.