Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja powinna być legalna !

Polecane posty

Gość gość

Tak uważam, że aborcja powinna być legalna - jednak tylko do 12 tygodnia i tylko farmakologiczna. Nie jestem za wyrywanie dziecka na żywca z łona matki bo to już jest niehumanitarne. Ale uważam, że każda kobieta powinna móc świadomie i samodzielnie wybrać czy chce zostać matką czy nie. Wiadome jest to, że wiele z Was powie : to po co dupy dawała ? No tak, to prawda, ale wszyscy doskonale wiemy, że żadna antykoncepcja nie daje 100% pewności - ani hormonalna, ani spirala, ani prezerwatywa, ani 72h po... Dlatego właśnie uważam, że w Polsce aborcja tylko farmakologiczna powinna być legalna i ogólnodostępna. Przynajmniej później nie było by wyrzucania dzieci do kosza, duszenia i Bóg jeden tylko wie czego jeszcze...

Gość gość
Masz racje.ale żyjemy w Polsce. Chyba tego nigdy nie doczekamy.

Gość gość
Chyba tego nigdy nie doczekamy xxx dokładnie, nie wiem na co wy liczycie ? swiatopogląd ludzi ciagle jest ten sam jak 20-30 lat temu i coraz czesciej bedziemy slyszec o uduszonym niemowlęciu w worku na smieci albo o zwłokach w beczcze :O

Gość gość
Oczywiście aborcja jest. Ale robi się to w domach . Po cichu.tabletki są na czarnym rynku . każdy może je kupić. To nie problem.

Gość gość
Ja jestem całkowicie za.... aborcja ale w Polsce pewno zanim to wejdzie w życie to minę kupę ładnych lat.mam takie zdanie jak i ty.

Gość gość
no właśnie- aborcje robi się po cichutku w domu... kupuje się leki przez internet i niby wszystko ładnie i fajnie. Szkoda tylko, że w internecie jest pełno oszustów i nie ma żadnej pewności, że dany lek usunie dziecko czy może tylko je zdeformuje i urodzi się niepełnosprawne ? Czy lek zadziała na kobietę prawidłowo czy nie spowoduje u niej żadnych problemów? a może lek to zwykła witamina C która nigdy nie zadziała, a kasy wyda się sporo... ? Dlatego aborcja powinna być ogólnodostępna w aptece.

Gość gość
dokładnie powinna być legalna, ale nie jest, a tabletki z czarnego rynku moga dać różne efekty. no ale ja legalizacji się nie spodziewam, bo u nas się cofamy przez ten durny kler. ostatnio gin mi nie wypisał tabletek anty, bo mu sumienie nie pozwala! wziął 100 zł za wizytę i mnie spławił złodziej! a na gabinecie info nigdzie nie było...:O także u nas będzie gorzej a nie lepiej.

Gość gość
Oczywiscie,ż epowinna być legalna, przecież jak kobieta nie zechce, to siłą nikt jje nie będzie kazał usówać, a ta co zechce albo to zrobi i tak, albo potem dziecko w najlepszym przypadku odda, a moz ei zamorduje.

Gość gość
tak powinna byc legalna i kobieta po aborcji powinna byc otoczona opieka lekarska. Usunełam ciaze rok temu tabletkami od Woman On Web, wszystko poszło ok, powiedziałam ginekologowi co zrobiłam i nie oceniał mnie tylko otoczył opieką.

Gość gość
dokładnie to kolejny ważny aspekt- wiele kobiet eksperymentuje z tymi tabletkami poronnymi, gdzie by tu najtaniej i najszybciej kupić, nie zważając na swoje zdrowie. Często takiej aborcji dokonują i pozostawiane są same sobie, bez opieki ginekologa. I dokładnie właśnie o to chodzi- jak ktoś bardzo pragnie dziecka to je urodzi i tyle, oraz na odwrót jak ktoś bardzo nie chce dziecka to je usunie, ale z jakimi skutkami ? tego nigdy nie wiadomo... ;/

Gość gość
ale wiecie czemu Państwo zabrania aborcji ? Jest tylko jeden konkretny powód- a taki, że w Polsce jest bardzo duży niż demograficzny ! A wszystkie te potencjalne dzieciaki mogłyby pracować na emeryturki i utrzymywać Państwo.

Gość gość
oczywiście, że tak...kobiet przekonanych do takiej decyzji żaden zakaz nie złamie...nie uda się legalnie to nadal będzie kwitło podziemie aborcyjne, albo aborcyjne wycieczki zagraniczne

Oczywiscie, ze powinna byc, i nawet nie zgodzilabym sie z twoimi ograniczeniami - dla ciebie to niehumanitarne, a dla kogo innego nie. Sama jestem przeciwniczka aborcji i nawet takiej 'humanitarnej' bym nie chciala, ale skoro ludzie ja stosuja, to powinna byc legalna, bo tylko w taki sposob mozna to kontrolowac.

Gość gość
Ja generalnie jestem przeciwniczką aborcji. Ale... Skoro kobieta nie może usuną ciąży, a jej nie chce lub boi się pogorszenia swojej sytuacji życiowej, finansowej, uczuciowej etc. to powinna w zamian tego uzyskać pomoc od państwa. Pomoc finansową, wsparcie psychologa, miejsce gdzie mogłaby się schronić z dzieckiem. A tak, państwo aborcji zakazuje nie oferując żadnej alternatywy. I to jest chore. Poza tym, uważam, że tylko i wyłącznie kobiety powinny mieć prawo decydowania o aborcji w danym państwie. Banda łajdaków, oszustów i złodziei nie może mieć wpływu na tak ważną decyzję.

Gość gość
Weź się ogarnij a cieszyłabyś się gdyby rodzice ciebie zabili?? Może i Masz rację że antykoncepcja nie daje 100%procent zabezpieczenia ale skoro takie osoby jak ty mówią że aborcja ja powinna być legalna to kurde się nie kochajcie, albo niech się nie spuszcza do środka i dziecka nie będzie. Po za tym tyle osób co się kocha kobiety które zużywają tabletki anty i jakoś nie są w ciąży. Skoro lubi seks to i trzeba mieć świadomość tego że można zajść w ciążę!! Najlepszym sposobem jest skoro tak się boisz bierz oczywiście regularnie tabletki anty facet twój kondony i przed wtryskiem niech wyciągnie k****a z c**y!!!! Po za tym dziecko zawsze można oddać do domu dziecka czy coś nie wspominając już o wyrzucaniu czy uduszeniu dziecka!! Bo to już wgl patologia!!!

Gość gość
ja usunełam ale gdybym urodziła to zyciu bym nie oddała dziecka do adopcji, Ty wyzej zycie nie jest czarne lub białe, sex to przyjemnośc nie tylko bzykanie dla rozrodu i jesli ktos stosuje antykoncepcje a ona zawidzi to ma prawo do aborcji bo po to sie ludzie zabezpieczaja a zeby dziecka nie miec

Gość cołko prowda
oczywiście, że żadna metoda nie daje 100% pewności ale to nie znaczy, że dziecko można sobie usunąć jak ząb. Skoro jesteś dorosła to musisz się liczyć z konsekwencjami jak idziesz z kimś do łóżka czasem można zajść w ciążę i nie ma co się wykręcać, że antykoncepcja nie zadziałała bierzemy na siebie odpowiedzialność i ryzyko, skoro do tego nie dorosłaś to nie uprawiaj seksu.

Gość gość
czyli wg niektórych z was powinniśmy uprawiać seks dopiero około 40, bo dopiero wtedy jesteśmy gotowi na dziecko. Super :D

Gość gość
Moze i aborcja farmak powinna buc legalna. Ale na pewno nie refundowana.

Gość cołko prowda
22.14 nie! uważam tylko, że trzeba dopuscić do siebie myśl, że czasem zabezpieczenie nie działa i trzeba ponieść świadomie konsekwencje.

Gość gość
Jeśli kobieta chce aborcji swojego ciała to jestem za. Ale mówimy tu o aborcji drugiego człowieka- to nie powinno być nigdy legalne. Współżyć powinno się tylko po ślubie tak jak kiedyś i nie byłoby tyle samotnych matek, rozczarowań i złamanych serc. Do tego wszelakich chorób. Myślę że świat się stacza i pewnie nie jedna osoba zaraz mnie skrytykuje ale moim zdaniem ludzie sami sobie i jedni drugim robią patologie w życiu.

Gość gość
no faktycznie współzycie po slubie zagwarantuje ze nie bedzie samotnych matek i rozwodów, ja p*****le co za przygłup z Ciebie, wpadłas tu ze sredniowiecza?? :O

Gość gość
Powinna byc legalna bo te kobiety co chca jej dokonac to dokonaja na czarnym rynku aborcyjnym, a co po niektore po urodzeniu wyrzuca dziecko do kosza na smieci.

Gość gość
Ja sie zgodze ze powinna byc legalna ale w zyciu refundowana.

Gość gość
gość 2014.08.05 Weź się ogarnij a cieszyłabyś się gdyby rodzice ciebie zabili?? jak może ktoś sie cieszyć nie będąc na tym świecie, bo dokonano na nim aborcji, czy niebycie boli, weź sie ogarnij, co ty wypisujesz. Niebycie na tym świecie wcale by mnie nie bolało, a popatrz ilu ludzi się zabezpiecza i ile dzieci zostało niepoczętych, nienarodzonych i co boli ich to