Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w domu

Polecane posty

Gość gość

Czy są tutaj może osoby, które pracują nie wychodząc z domu? Jak wygląda wasza praca? Co z ubezpieczeniem?

Gość gość
PS. Chodzi mi nie o własną firmę, tylko np. pisanie tekstów dla kogoś.

Gość gość
ja pracuje zdalnie ale jestem studentem

Gość gość
Ja tak pracowałam (obecnie urlop macierzyński). Normalna umowa o pracę, normalne ubezpieczenie. Praca głównie na komputerze, przez telefon i parę razy w miesiącu spotkanie z klientem.

Gość gość
Właśnie o coś takiego mi chodzi. Nie chcę zakładać żadnej działalności gospodarczej, tylko normalnie wykonywać zadania wyznaczone przez daną firmę. Chcę też mieć ubezpieczenie. Tak z ciekawości: gdzie znaleźliście taką pracę?

Ubezpieczenie uważasz za najważniejsze? Z jednej strony dobrze, z drugiej źle. Moim zdaniem przede wszystkim powinnaś sprawdzić, czy będzie Ci się podobać. Popracować w domu przez krótki okres czasu i zobaczyć jak to jest.

Ja tak pracuję. To normalna praca, którą można wykonywać także w biurze, ale nie wymaga stałego kontaktu ze współpracownikami, a dostępu do komputera i tego, bym odbierał telefon. Jak ją znalazłem? Po prostu przekonałem szefa, że będę szczęśliwszy, a zatem bardziej produktywny, większą część czasu pracując w domu. (Bo są niestety takie dni, kiedy muszę pojawić się w firmie, albo, co gorsza, na drugim końcu kraju.) W niektórych zawodach są takie możliwości. Wielu moich znajomych tak pracuje.