Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test inteligencji emocjonalnej

Polecane posty

Gość gość
Zrobiłam z ciekawości :) Wynik: 100 - przeciętnie.

Gość gość
Mi wyszło 60 punktów, ale ja pisałam co bym na serio zrobiła, a nie podawałam te odpowiedz, która wydawała mi sie najb madra. Np. jak widze płaczacego bachora to w zaden sposób ni ebede go pocieszac, anie mu pomagac, bo nie znosze bachorów i mam je w d***e

Gość gość
80 dziwne, bo ja uważam siebie za bardzo empatyczną

Gość gość
na szybko 120 z zastanowieniem 160 nie jestem z tego zadowolony, bo łatwiej jest osobom mniej empatycznym 2-2-1-3-2-4-3-2-4-2

Gość gość
40 haha. A zawsze wydawało mi się, że przejmuję się czuciami innych :D Ale trochę bez sensu, bo kilka razy nie było odpowiedzi, która by do mnie pasowała. Nawet w pytaniu o samolot i turbulencje. Nie dość, że nigdy nie leciałam, więc nie wiem, to mam chorobę lokomocyjną, więc nie wyobrażam sobie czytać podczas turbulencji. Nawet instrukcji obsługi, a opcji "spanikowałabym" nie było. :D

Gość gość
Ja zrobiłam test dwa razy, za pierwszym razem pełna szczerosc- wyszło 60, za drugim wskazywałam odpowiedzi co mi sie wydawały najb trafne- wyszło 140. Tez pytanie z samolotem było dla mnei dziwne, nieraz tez były pytania, typu jak w tym samochodzie- ze nei wiem czy bym wpadła na lepsza odpowiedz niz tylko zwykłe uspokajanie kogos. A ktos wie, czy inteligencja emocjonalna to to samo co empatia, czy tu nie chodzi tylko o inteligencje? Np. ktos kazałby mi pocieszyc dziecko, i dajmy na to umiałabym to dobrze zrobic, ze zaraz by było rozesmiane, mimo ze ja bym mu nie współczuła ani troche- tak raczej rozumiem inteligencje emocjonalna

Gość gość
Na inteligencję emocjonalną składa się m.in empatia, ale to zwykły psychotest i część pytań jak o tym samolocie część osób co nigdy nie leciała, lub nie przeżyła turbulencji daje w odpowiedzi jak NAJPRAWDOPODOBNIEJ by się zachowała, ale bez pokrycia z rzeczywistością, bo trzeba by było każdy punkt przeżyć na własnej skórze i odnieść się do faktów. Tu tego nie ma wiec ciężko to traktować na poważnie. Co innego takie testy jak np: skala depresji Becka - tam odnosi się do realnych odczuć i stanów emocjonalnych, ale też jest to test orientacyjny, dopiero "znawca" lekarz potwierdza albo wyklucza. Tak samo z profesjonalnymi testami osobowości które przeprowadza psycholog - ale takich w necie się nie znajdzie... Ja jak pisałam wcześniej miałam równe 100 czyli niby przeciętnie, ale nie traktuje tego jak coś orientacyjnego tylko jak zabawę :)

a nie lepiej ułożyć test, w którym zaznaczasz sobie w jakiej sytuacji już byłeś i opisujesz jak się zachowałeś?

Gość gość
I co wtedy? 'Maszyna losująca" odpowiedzi, ci konkretną podsunie? Albo niezliczona ilość odpowiedzi, to nie realne :D Takie psychotesty są ograniczone. Nic nie zastąpi"wywiadu" z człowiekiem (np lekarzem) z kompem i literkami, albo z literkami w gazecie nie pogadasz :)

Gość gość
Inteligencja emocjonalna - Daniel Goleman jeśli kogoś temat interesuje

Gość MlecznaKrowa
zaznaczałam na szybko i wyszło....120 jestem ślimakiem-mięczakiem, a chciałabym być twardzielką :O

Gość gość
40. No i co to oznacza? Że nie jestem rozwinięta emocjonalnie? Z d**y te pytania. Skoro się myśli o innych to znaczy, że jest się nierozwiniętym emocjonalnie?

Gość gośćówa
160 :) Odpowiadałam szczerze. Ach, gdybym jeszcze tak świetnie wypadała w życiu jak w tym teście :D