Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gazy u niemowlaka jak mu pomoc ?

Polecane posty

Gość gość

Jw. Ma miesiąc dajemy jej espumisan ale i tak budzi się z płaczem spina się i meczy dopóki wszystkiego "nie wypuści" karmiona jest mlekiem bebiki plus piers (bardzo uważam na to co jem)

Gość gość
nie używaj bebiko a zmień na inne mleko. ja sobie chwalę NAN PRO.

Gość gość
Kup taka rurkę w aptece nazywa sie prukasil ok 20zl kosztuje. Aplikujesz maluchowi w o***t i sobie pierdzi aż sie wygazuje

Gość gość
Rurki to rozwiazanie dorazne. To niedojrzalosc ukladu pokarmowego. Moja miala tak dwa miesiace. Prezyla sie jakby kupy mie mogla zrobic i cisnela i nic. Pytalam i lekarza i poloznej, mowili ze minie. I rzecaywiscie minelo. Dodam ze mala byla na moim mlekui bebilonie.

Gość gość
Czyli musze poczekać ... Masuje jej brzuszek to pomaga i jej dociskam nóżki do brzuszka ale tak mi jej szkoda bo placze często przez to :-(

rurki Windi .w aptece 10szt. około 40 zł.niby jednorazowe ale ja wygotowywałam i uzywalam kilkakrotnie.żadne krople i inne specyfiki nie dzialaly. najpierw masowałam brzuszek oliwką spod żeberek ku dołowi, nóżki w góre i rureczka w pupkę.gazy szły szybciutko i baardzo dużo i prawie zawsze przy tym dziecko sie wyprózniało i to dawało ogromną ulgę. bo kupki zawsze były trawde i suche wiec samodzielnie nie dawało rado i stąd też ból i płacz.polecam.warto chociazby kupic na próbę.moze akurat wam pomoze.pozdrawiam.

Gość gość
Tez polecam rurki windi, u nas tylko to pomagalo, nawet sab simplex nie dzialal.

Gość gość
podaj mu espumisan

ja polecam sab simplex nam go doradzil pediatra moge zakupic a aptece na czechach info patikk21@o2.pl