Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blagam GDZIE KUPIE PATELNIE ktora sie nie rysuje i nie schodzi z niej powloka

Polecane posty

Gość gość

i mozna na niej smazyc tez na gazie jak i n piecu kaflowym ..bo taki posiadam.. kupuje co roku patelnie z powloka ceramiczna i zdziera sie wszystko..cala powloka sie zdziera..juz sil brak...jaka patelnia bedzie dobra i nie z chin i ze szkodliwymi substancjami... chodzi mi o cene do 150 zł.. bardzo prosze o rady.

Gość gość
źle postawione pytanie:nie gdzie tylko za ile ! Dobra patelnia musi mieć -niestety-dobrą cenę!

Gość gość
poszukaj na jakimś targu albo w prowincjonalnym sklepiku z gospodarstwem domowym patelni tak zwanej cygańskiej, to jest patelnia ze stali niskowęglowej, bardzo wdzięczna w użyciu i trwała przez neta pewnie też można kupić taką tylko najlepiej kupić od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy, żeby nie trafić na tandetną podróbę z Chin innym rozwiązaniem jest patelnia żeliwna, smażenie na żeliwie jest bardzo zdrowe, taka patelnia jest gruba, dobrze się nagrzewa, więc wszystko smaży się bardzo dobrze, jeżeli patelnia jest zadbana, to nic do niej nie przywiera, chociaż bez tłuszczu nie da się na niej smażyć jedynym minusem jest to, że o patelnię żeliwną trzeba dbać trochę inaczej, nie namaczać, natłuszczać itp, ale za to gdy się to robi, to taka patelnia potrafi przetrwać kilka pokoleń

Gość gość
za 150 zł myślę, że spokojnie możesz kupić i cygańską i żeliwną i będziesz miała dwie świetne patelnie

Gość gość
dziekuje kochane a jaka firma bedzie naprawde dobra i nie jakis chinski syf??

Gość gość
jeżeli chodzi o patelnię tak zwaną cygańską, to możesz kupić z olkusza, jeżeli chcesz solidną firmę a jeżeli niekoniecznie, to poluj na romów/cyganów i kupuj bezpośrednio natomiast żeliwną możesz kupić dowolnej firmy, raczej patrz na wygodę - czy wolisz rączkę drewnianą, czy cała patelnia ma być z jednego odlewu, czy ma być głębsza,czy płytsza, z pokrywką czy bez itp. polskie patelnie żeliwne wcale nie są złe i nie trzeba koniecznie kupować markowych z zachodu za tysiaka generalnie powinna być gruba, ciężka i solidna, ale jednocześnie musisz dać radę ją podnosić, więc nie przesadź z jej wielkością ;) przed pierwszym użyciem poczytaj, jak ją zabezpieczyć i potem pielęgnować

Gość gość
są żeliwne patelnie z kolorową polewą od zewnątrz są urocze, ale mogą się szybko zniszczyć, więc ja w budżetowej wersji stawiałabym na patelnie bez żadnych dodatkowych powłok, samo żeliwo

Gość gość
Ja od 8 lat mam patelnie tefala. Jest rewelacyjna, do dzisiaj nie ma sladu uszkodzen. Fakt ze uzywam do niej nie metalowych lopatek. 4 lata temu dokupilam woka rowniez tefala I tez jest genialny. Tylko ze za kazde z nich zaplacilam ponad 200 zl. Ale zakup olpacil sie

Gość gość
Zapomnialam dopisac ze patelnie sa teflonowe

Gość gość
Naucz się używać to się nie będzie rysować. Swojego tefala teflonowego mam już z 6 lat, i jest jak nowa. Ceramiczną (firmy nie pamiętam, ale to nie tefal na pewno) mam ponad 2 lata i też nic jej nie jest.

Gość gość
czyli z OLKUSZA NAPRAWDE SA DOBRE I NIE PRODUKOWANE Z TOKSYCZNYCK MATERIALÓW?? MOZNA UFAC TEJ FIRMIE?

Gość gość
moim zdaniem można

Gość gość
aluminium jest szkodliwe w temperaturze pow. 180 st. C!!!

Gość gość
Olkusz podobno sprowadza teraz z Chin - to info od pani ze sklepu agd, która odradzała produkty z Olkusza. Ich zakład nie produkuje, bo ogłosił upadłość.