Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z ojcem dziecka.Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Jestem samotną singielką przed 40,a ponieważ chciałam mieć dziecko umówiłam się z kolegą z pracy,że on mnie zapłodni i da mi spokój.W sensie zrzeknie się praw do dziecka,nie będzie się nim spotykał itp.Teraz kiedy jestem w ciąży,temu typowi wszystko się odwidziało,stwierdził,że chce stworzyć ze mną rodzinę i być ojcem.Problem w tym,że ja nie chcę.Od początku chciałam sama wychowywać dziecko i on o tym wiedział.Co mam teraz zrobić żeby się odczepił i dał mi spokój? Błagam doradźcie coś,bo już nie mam siły.

Gość gość
powiedz mu że nie był jedynym kandydatem na potencjalnego ojca i wcale nie jest pewne że dziecko jest jego . Jak urodzisz podaj ojca NN. absolutnie POD SWOIM NAZWISKIEM. i masz go z głowy.

Gość gość
ojciec ma takie same prawa jak matka - nic nie zrobisz.

Gość lola74586
Ja na twoim miejscu doiłabym z frajera alimenty.Chce pyć tatusiem niech płaci :D:D:D:D:D

Gość gość
Dzięki za pierwszą mądrą wypowiedź,ale facet straszy mnie sądem,badaniami dna.Strasznie mu się to ojcostwo rzuciło na mózg,mimo iż wiedział,że ja planuję samotne macierzyństwo.

Gość gość
Sytuacja komplikuję się dodatkowo przez to,że razem pracujemy.

Gość gość
to trzeba było go nie powiadamiać o swoich planach, po prostu przespać się z nim i wyjechać do innego miasta. Teraz to nic nie zrobisz, będą wizyty, zabieranie na weekendy, wakacje, nowa mamusia jak facet zechce mieć kobietę. Który miesiąc?

Gość gość
Kolejna goopia c**a ktorej nikt nie chcial w******* a jak ktos sie zdecydowal to chce pozbaiwc go dziecka

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak ojciec NN, w usc wpisują nazwisko matki jako nazwisko ojca oraz imię takie jakie ona poda, może być nawet Beznabrodziej, a jak nie poda żadnego to wpiszą Jan, albo inne popularne. Pomysł z owym innym kandydatem ma swoje dobre strony o ile koleś da się nabrać. Jak będzie uparty może wystąpić z wnioskiem do sądu o potwierdzenie ojcostwa i sąd nakaże zrobić badania DNA i wtedy macie przyklepanego tatusia czy się to komuś podoba czy nie. Sąd kieruje się dobrem dziecka, które powinno mieć oboje rodziców, więc twoja chęć pozostania singielką z dzieckiem nie będzie tu nikogo interesowała.

Gość gość
tylko jeżeli zdecydowałaś się na dziecko już nie możesz myśleć tylko o sobie ale przede wszystkim o dziecku. pamiętaj ,że dziecko zawsze będzie pytało o ojca i w końcu nie wytrzymasz patrząc na swoje dziecko gdy cierpi bez ojca i tego ojca ujawnisz ale dziecko cię za to znienawidzi. najlepiej będzie jak dziecko będzie nosiło nazwisko ojca i miało z nim kontakt od urodzenia. Pamiętaj,że twoje dziecko ma prawo wiedzieć kto jest jego ojcem. możesz swoje dziecko bardzo skrzywdzić wpisując w akcie urodzenia NN

Gość gość
Właśnie o to chodzi,że nie chciałam być nieuczciwa.Powiedziałam mu wprost,że chodzi mi tylko o dziecko,a on się zgodził.Zresztą powtarzam razem pracujemy i gdy byłoby by widać brzuch on mógłby skojarzyć. 5 miesiąc: )

Gość gość
Niby dziecko powinno mieć ojca,ale ja sama miałam złe relacje z ojcem i w ogóle z mężczyznami i jakoś nie wyobrażam sobie powielania tego schematu.Nie wyobrażam sobie nawet stworzenia jakiegoś związku czy relacji.

Gość gość
Pomysł o spotkaniach z dzieckiem nie byłby taki zły,ale obawiam się,że on za bardzo będzie chciał się do mnie zbliżyć. Po porodzie chciałam wyjechać do innego kraju,ale przez niego moje plany najprawdopodobniej legną w gruzach.

Gość gość
gdy ktoś nie zna ojca czasem woli,żeby ten ojciec był zwykłym żebrakiem ale ,żeby go miał. rozumiesz? twoje dziecko zawsze będzie chciało poznać ojca choć byś nie wiadomo jak źle o nim mówiła to twoje dziecko ciągle będzie drążyć ten temat. życie nie jest tak proste jak sobie je wymyślisz. lepiej ,żeby dziecko od urodzenia miało kontakt z ojcem ,bo twoje dziecko będzie nieszczęśliwe nie znając ojca

Ale nie musisz z nim być,moźe odwiedzać dziecko w weekendy zabierac je od czasu do czasu nie możecie się w ten sposob dogadać,że będzie mógł odwiedzać dziecko a Ty będziesz miała nad nim pelne prawa?

Gość gość
Biorąc pod uwagę moje dzieciństwo,to wolałabym nie znać ojca, ani w ogóle go nie mieć.Nie chce powtórki z rozrywki,kiedy dziecko w przyszłości wypomni mi ,że miało takiego tatuśka.

Gość gość
Ale przed czym się tak bronisz? 1. dostaniesz alimenty 2. ze 2 razy w tygodniu będziesz miała wychodne, bo tatus się zajmie dzieckiem - oczywiście dopiero za parę lat 3. nikt cię przecież nie zmusi do związku z tym facetem 4. ani do jakiejkolwiek relacji damsko-męskiej z nim The End

Gość gość
prawa będą mieli po połowie. Problemy się zaczną, kiedy tatuś założy rodzinę i zacznie zabierać dziecko np. na święta

Gość 424757868767
Nie rozmumiem ciebie ,masz na oku fajnego typa pewnie ma wyyzszwe wyksztalcenie ,duzo kasy ,a ty go nie chesz .Gdzie tu logika.Pewnie wolabys macza co by cie lał po mordzie ?

Ja mysle ze nie będzie probowal się zblizyc,skoro już był seks to już raczej nie będzie zabiegał o twoje względy.

Gość gość
rozumiem cię,że ojciec zniszczył ci dzieciństwo ale twoje dziecko tego nie będzie rozumiało. twoje dziecko będzie ci wypominać,że nawet nie dałaś mu szansy spróbować mieć fajnego tatę. twoje dziecko powie "mamo! mój tata na pewno byłby lepszym tatą niż twój,dlaczego nie dałaś mi szansy go mieć, nie wszyscy są tacy sami jak twój tata. tata mojego kolegi zabiera go na wycieczki i gra z nim w piłkę a mi jest przykro gdy koledzy opowiadają jakich mają fajnych tatusiów"

Gość gość
Najbardziej wkurza mnie to,że on łamie umowę,jaką zawarliśmy.Nie sądzę,żeby zakładał rodzinę,bo to typ samotnika(przynajmniej do tej pory),a od kiedy byliśmy ze sobą,to strasznie się nakręcił na rodzinę ZE MNĄ.

Gość gość
Jeśli będzie potwierdzenie ojcostwa to OBOJE będą mieli pełne prawa rodzicielskie, sąd nikomu nie ograniczy ot tak sobie bo nie są małżeństwem czy nie mieszkają razem. Na ograniczenie praw rodzicielskich trzeba sobie niechlubnie zasłużyć. Na wczasy wyjedziesz z dzieckiem sama, za granice już nie, ojciec musi wyrazić pisemną zgodę. Sądzę że darcie kotów z facetem nie ma sensu. Albo teraz zwiewaj za granice póki jeszcze nie urodziłaś, albo licz się z tym że będziesz musiała jakoś się z nim dogadać.Ona ma dokładnie takie same prawa tylko nie ma twojego brzucha.

Gość gość
Masz rację gościu ojciec zniszczył mi dzieciństwo i nie tylko.Dlatego dla swojego dziecka chciałam czegoś innego.

Gość gość
Nakrecil sie bo jestes matka jego dziecka ale przeciez cie nie zmusi

Gość gość
Właśnie za granicę chciałam wyjechać dopiero po porodzie,bo wtedy kroiłaby mi się niezła szansa na pracę,a teraz niestety w kraju trzymają mnie zobowiązania zawodowe,gdyż pracuję na dość ważnym stanowisku i nie mogę wszystkiego rzucić ot tak. Myślicie,że gdybym teraz wyjechała,to on nie mógłby dochodzić żadnych swoich praw???

Gość gość
pamiętaj też,że dzieci ,które znają swoich ojców są bardziej pewne siebie w środowisku niż te ,które nie znają ojca. jesteś na tyle silną osobą,że na pewno nie pozwolisz skrzywdzić nikomu swojego dziecka ale jeśli nie będzie znało ojca to już będzie dla niego krzywdzące. ojciec dziecka ci nie zabierze. dziecko automatycznie będzie zameldowane u ciebie i każde twoje miejsce zamieszkania będzie miejscem zamieszkania dziecka

Gość mamusia dzidziusia325658
hui ci w d**e

Gość gość
mało tego jeśli nie nikt nie uzna ojcostwa twojego dziecka nie dostaniesz alimentów na dziecko. a gdy twoje dochody przekraczają pewną kwotę(nie wiem jaką więc nie piszę) na osobę to nawet zasiłek ci się nie należy